Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif. casti cu MOS-FET

Purple

Postări Recomandate

Rugamintea mea este ca pentru acest amplificator de casti

http://headwize.com/projects/showfile.p ... no_prj.htm

sa-mi spuneti cum se face reglajul lui R17 in lipsa osciloscopului si a generatorului de semnal...dar cu un aparat de masura...

De asemenea , daca am o sursa de 26V DC(nestabilizata) cu care sa-l alimentez e nevoie de vreo modificare sau fac un mic stabilizator de la 26 la 24V?

Si daca se poate face reglajul cu trimmeri obisnuiti sau e nevoie de multitura?

Multumesc anticipat... :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

7

• vicelord

5

• Purple

3

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Setting R17 (balance trimmer): You must use a signal generator and an AC voltmeter and/or an oscilloscope. To trim the Id(Q1)/Id(Q2) ratio, apply a test signal at the input – for example 1KHz - and measure the AC contribution across R10 and R12. Adjust R17 so that the contribution across each resistor is equal. You can try to vary this value while you're listening to the amp, and see for yourself the best setting.

dupa cum zice si aici, injectezi semnal si masori pe domeniul de tensiune alternativa valorile tensiunilor de pe R10 si R12, reglezi la semireglabilul ala pana sunt egale..

bineinteles ca poti folosi semireglabile obisnuite si poti alimenta si al tensiunea ta :supz:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am terminat acest cu ADEVARAT amplificator pentru casti , particular pentru impedanta mica. La inceput am dat semnal maxim in casti si am crezut ca explodez din cauza presiunii acustice. Este al 3-lea amp. de casti facut (si ultimul!) si este suficient , deoarece calitatea este exceptionala.Am mai facut montajul eaton de pe acelasi Forum , dar zgomotul de fond era cam mare.Vreau sa multumesc cu aceasta ocazie lui niq_ro pentru toate ...deranjamentele adresate lui pana acum.Recomand acest montaj celor care nu au mai facut si nu vor sa tot incerce un montaj de calitate.In atasament este varianta usor modificata , pentru piesele gasite de mine. Tranzistorii de putere au fost luati de la Capodimonte si din 8 buc. (comanda minima) am putut face 3 perechi .

Link spre comentariu

Am facut si eu acelasi amplificator cam de o luna...acum astept sa imi cumpar niste foaie de aluminiu sa ii fac carcasa...eu iam mai adaugat in plus un corector de ton...vu-meter si temporizatorul ala a lui.....oricum se aude foarte bine....am investit cam mult in el dar se merita...o sa pun si eu poze la final sa vedeti ce am reusit si eu sa fac...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu mi lam facut si merge cu cablajele de pe site.....cam in 2 sap o sa imi postez si eu finalul proiectului.....pe mine ma costat 2 mil amplificatorul sa mil fac.....dar eu am bagat niste chesti in plus...am postat mai sus ce am mai bagat in el...pretul la piese il poti gasi pe http://www.conexelectronic.ro

Bafta

P.S. se aude super misto....isi merita bani..nu vei regreta :)

Link spre comentariu

aha marfa da ce a costat asa mult nu kred ca e trafu asa scump nui asa???dami si mie mai multe detalii pune ceva poze la interios la placi bla bla is tare curios cat de multe piese pot intra intrun amarat de amp de casti ?

Link spre comentariu

Pai pe mine ma costat mult ca miam cumparat toate piesele....transformatorul a fost unu de 20W si am dat pe el vreo 200.000, radiatoare 160.000, un mos-fet este cam 60.000, pe releu am dat 100.000 cu 4 contacte, condensatori de filtraj de 10.000mF 35V 70.000 2 buc, pt vu-metru miau trebuit 2 lm3915 care e 70.000 buc, PCB-ul vreo 60.000 ... si se mai adauga maruntisurile care costa mai putina, dar din pacare sunt multe si se aduna...:)...la amplificatorul ala gasesti doar finalul, timer-ul si sursa sa tio faci...dar cum am mai precizat...eu am mai pus un corector in plus...un vu-metru....carcasa am optat sa mio fac singur si ma costat si foaia de aluminiu 400.000....si tot asa :) poze o sa pun cam in 1 sap cel tarziu cand este gata cu totul ...:) sa ma laud si eu ce am facut :P

Link spre comentariu

...are dreptate extasy...la bani. Daca vrei ceva de calitate , trebuie sa investesti. Vedeti si recomandarile mele de mai sus , dar CREDETI-MA acest amplificator , indiferent de cost (care totusi nu e chiar asa de mare....), MERITA :tonqe: facut. Atentie la radiatoarele pt. MOS-FET-uri sunt calde tot timpul si trebuie dimensionate corespunzator...De asemenea la punctul de masa pentru evitarea brumului...Eu am selectat din cele 8 bucati de MOS-FET-uri 3 perechi , dar oricum tolerantele sunt mici...Filtrajul trebuie facut cu condensatori cu valori cel putin la valorule din schema. Cablajul de pe site e bun , daca gasiti componentele la gabaritul de acolo. Eu am colerat cu piesele mele. :smt006

Link spre comentariu

Eu miam luat teapa cu C2 ..ala nu sa potrivit pe clablaj si a trebuit sa il pun in alta pozitie decat ceea de pe cablaj....eu miam pus un radiator de 30cm lungime x 5 cm inaltime si 3.4 cm latime..... care lam taiat pe jumate si a au iesit 2 de 14.3 cm lungime si restu la fel...si totusi se incing umpic....ce sa zic..bafta la montaj....

Link spre comentariu

Pai iti trebuie un traf de vreo 20W....tensiunea la transformator sa fie de 18V.....poti sa ai tensiune dubla de 18V sau simpla....eu am dubla, pe o parte am un final si pe cealalta celalalt final.....dar poti folosi si o singura tensiune de 18V si sa le alimentezi pe amandoua....cat despre consum...nu cred ca consuma mai mult de 2A tot ce am precizat facut de mine....:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări