Traxxx Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Salutare, nu aveam ce face pe android market si am descoperit ca au aparut aplicatii pentru electronica... printe care si 2 aplicatii cu osciloscop din care una free care am si testat-o cealalta urmeaza sa o cumpar daca reusesc sa fac un montaj sigur pentru telefon. Intrebarea mea este exista pe undeva o schema cu un operational ceva in care sa imi amplifice semnalu si toate cele... si sa nu imi dea in telefon mai mult de 1v? [foloseste intrarea microfonului sau placa dedicata pe usb care....costa] Programul care este mai interesant : https://market.android.com/details?id=c ... 3NjcHJvIl0. Si cel care il am momentan gratuit :https://market.android.com/details?id=ch.serverbox.android.osciprime&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNoLnNlcnZlcmJveC5hbmRyb2lkLm9zY2lwcmltZSJd Ce spuneti? merita? mentionez ca nu am osciloscop dar din cand in cand pot avea aces la unul...dar nu pentru mult timp si de aceea vreau sa creez unul dar nu model classic Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Ai incercat Visual Analyser 2011? http://www.sillanumsoft.org/download.htm Link spre comentariu
Traxxx Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Ca veni vorba de osciloscop pe placa de sunet a calculatorului mai demut nu mai stiu pe unde am vazut o schema cu 2 comutatoare in mai multe trepte(rotative) o caut si nu o gasesc, stiu ca era interesanta.Multumesc de site, o sa fac o clasificare la ce gasesc sa vad ce schema fac. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Pentru cativa banuti in plus se poate face asta: http://projectproto.blogspot.com/2010/0 ... scope.html Nu l-am incercat, dar ma bate gandul sa fac unul cu un adc mai bunicel, spre 100MSPS. Are avantajul ca picul ala se duce pana la cativa MSPS. Costul nu e prea mare, cred ca se poate scoate in 100 RON. Link spre comentariu
Traxxx Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Azi dimineata am facut teste de masurare cu acel program si cu trueRTA ,imi afisa corect frecventa pe perioada.Telefonul dupa 24.000Mhz nu mai" vede" semnalul din program.Enervant este ca nu pot masura sub 200mhz din cauza ca nu pot strange perioada , cred ca este corect ce zic...nu prea am stat pe osciloscop...in rest mi se pare mai usor pe intrarea lui de semnal...prin modul bt se misca mai incet.O sa incerc sa uploadez 2poze din tel daca nu cand ajung la pc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Intrebarea mea este exista pe undeva o schema cu un operational ceva in care sa imi amplifice semnalu si toate cele... si sa nu imi dea in telefon mai mult de 1v? [foloseste intrarea microfonului sau placa dedicata pe usb care....costa] Atenuarea este inversul amplificarii. Tie iti trebuie un atenuator (cauta pe internet referinte despre un atenuator rezistiv / divizor rezistiv ). Iti recomand sa cauti schema unui osciloscop extrem de simplu pentru a vedea blocul de intrare. 200 MHz ???? Adica aruncam osciloscoapele de mii de lei si folosim un telefon ?!?!?!?! Ma cam indoiesc... Link spre comentariu
Traxxx Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Imi cer scuze de greseala...eram la liceu si ma grabeam la scris , telefonul nu mai citeste dupa 24.000Hz(citeste bine pana la 20.000hz dupa aceasta nu mai este asa vizibila pe ecran), iar eu nu pot masura sub 200hz deoarece imi apare perioada prea mare pe ecran si nu am optiunii de apropiere sau departare, aplicatia care urmeaza sa o cumpar face asa ceva Am gasit o schema...e si pe forum pe undeva cu osciloscop cu lcd grafic si ma intreb daca pot folosi preamplificarea care este in schema, daca da imi explica cineva ce face acel potentiometru (banuiesc ca regleaza amplitudinea de iesire din operational) si ce inseamna 1/1, 1/2(amplificarea de intrare?) as fi recunascator http://www.serasidis.gr/circuits/AVR_os ... oscope.htm Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 ce inseamna 1/1, 1/2(amplificarea de intrare?)Prin comutatorul S1 se selecteaza amplificarea etajului de intrare AF - 1/2 inseamna ca semnalul va fi atenuat la jumatate din amplitudinea sa (la iesirea lui IC1A va fi 1/2 din semnalul aplicat la intrare); in cazul in care S1 este setat pe 1/1, la iesirea lui IC1A se va regasi amplitudinea semnalului de la intrare. Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Am cumparat celalt program de pe google play si este mult mai bun fata de cel gratuit, el este compatibil acum si cu xprotolab (masurarea fiind mai precisa)Pentru mine macar de vizualizare si frecventa nu chiar exacta +/- e suficent Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Si până la urmă cum foloseşti telefonul pe post de osciloscop? cum i-ai făcut conexiunile că să intre semnal in el? Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 pai are intrare de microfon mono, alta cale nu vad Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Da, prin microfon sau prin usb cu xprotolab Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum