Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Sursa incarcare acumulatori electropalet


cosmos

Postări Recomandate

Salut!

Am o sursa pentru incarcare acumulatori de la un electropalet http://www.zivanusa.com/pdf/BC1.pdf

- schimbat integratul de comanda mosfet 8v pe alimentare

- verificat mosfetul, toate rezistentele, condesatori, rezistente ,diode, optocuploare, diode din secundar, toate circuitele.

Am intrerupt circuitul mosfetului si am inseriat un bec dupa care am decuplat toate optocuploarele,sarcina pe sec ....poate, poate reusesc sa pornesc mosfetul dar nimic, nu reusesc sa obtin impuls de start in grila .

Ceva sugestii?

post-18111-139829346687_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • cosmos

    14

  • CIBY2

    2

  • petreelectronic

    2

  • Eusebiu Angelescu

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

......- verificat mosfetul, toate rezistentele, condesatori, rezistente ,diode, optocuploare, diode din secundar, toate circuitele.....

eu nu as verifica c-uk de 100 micro.....mai bine puneti altul nou
Link spre comentariu

asta inseamna depanarea fara osciloscop;voltmetrul este inutil in circuite,sa le spunem secventialesirul acela de tensiuni nu spune nimic:daca sant intr-adevar continue integratul este defect iar daca sant intermitente poate insemna ca nu se automentine alimentarea sau are un scurt pe iesire care nu permite intrarea in regim normalpt cine are o dotare minima se poate alimenta de la o sursa reglabila integratul in pinul 7 printr-o rezistenta de 100 ohm si se vede daca in pinul 8 are 5v,in pinul 6 are o tensiune oarecare

Link spre comentariu

am scos integratul si l-am alimentat cu o sursa separata printr-un rezistor de 100 ohmi-la tensiune aplicata de 8v pe pinul 8 am 3v-la tensiune aplicata de 9 pe pinul 8 am 5v-restul pinilor 0In montaj am tensiunea de alimentarede 7,8v si nu cred ca este in regula, am verificat si tensiunea de alimentare si este de 315 si cred ca trebuie mai mare, condesatori de filtrare nu iam schimbat. Cu siguranta am sa-i schimb .Sursa asta costa cam 1000de euroi asa ca merita facuta.

Link spre comentariu

Am schimbat si condesatori de filtraj si defectul persita. Dupa ce am inseriat mosfetul cu un bec la 220v am decuplat pinul 3 si i-am dat un impuls cu mana sursa a pornit si se decupleaza dupa 2-3 secundeapare tensiune in secundar,porneste ventilatorul de racire se aprinde si becul de control incarcarePrima data am pus ampermetrul inseriat cu mosfetul fara sa scot pinul 3 si am alimentat sursa iar pe ampermetru nu arata nimic, deci sursa nu porneste nici de un fel ca sa spui ca intra in protectie sau alceva in secundar, ca sa am semnal de feeback trebuie sa am semnal de pornire. Asadar care ar fi cauza? Nu mai sunt la magazin integrate ca as pune altul imediat. Revin si cu schema ca am omis ceva.

post-18111-139829347088_thumb.jpg

Link spre comentariu

mai precis cum facem ca sursa sa de ipuls de start ca restul se poate vedea ce se intampla, am spus sursa nu porneste deloc nu ca intra in protectie dupa aia , ca sa am reactie din partea secundarului trebuie mai intai ca mosfetul sa primeasaca impuls de start. Care ar fi cauzele care ar determina blocarea integratului?

Link spre comentariu

1. Sa nu fie chiar el cauza(integratul naspa)2. Bobina din oscilator;adica primarul trafo chopper,daca restul le-ati verificat ''la sange'' toate componentele3.Mos-fetul,sub tensiune,sa nu o ia ''razna''!!!

Link spre comentariu

trafo chopper-ul l-am scos din montaj si am vericat bobinele pe fiecare in parte sunt in regula, circuitul l-am pus nou, mosfetul l-am ilocuit cu altul cei drept de putere mai mica. Asadar fara optocuploare trebuia sa obtin o tensiune maxima care ar fi dus la strapungerea mosfetului pentru asta am inseriat mosfetul cu un bec . Care componente ar duce la blocarea integratului inafara de cele doua optocuploare si de acel tranzistor care tine informatia despre temperatura mosfetului ?Poate are cineva o schema cu acest integrat asemanatoare sa o pot studia un pic.

post-18111-139829347143_thumb.jpg

Link spre comentariu

1)nu am depanat surse fara osc din 1978;acesta poate sa fie un handicap pt mine deoarece vad ca multi domni raspund fara a parea deranjati de lipsa acestuia2)daca totusi raspund nu pot spune decat generalitati3)intre 78 si 90 la atelierul de surse aveam o sarcina simpla:toate integratele le alimentam de la o sursa auxiliara,la inceput cu traf fe-siliciu/tole E8 si apoi cu o sursa comutatie ferita E304)uc384x face parte dintr-o categorie moderna care se alimenteaza pentru start din 300v si apoi trebuie sa se mentina alimentarea dintr-o infasurare aux a trafo fortaPOVESTE:la aparitia +300v,printr-o rez de zeci kohm se injecteaza curent in pin 7---tensiunea aici creste pana la o valoare in care se activeaza un "supraveghetor"ce nu permite alimentarea diverselor etaje si lasa sa creasca tens in pin 7 pana la 16v pt 3842/44--in acest moment apare referinta de 5v in pin 8 si se activeaza masinuta interna--se injecteaza un curent in pin 3 si daca nu este o rez de max 1kohm spre masa se blocheaza iesirea din pin 6---apar 2,5v la intrare amplif eroare si daca pe pinul 2 este o tens mai mare ca aceasta se blocheaza iesirea din 6---se activeaza un generator de 1ma in pin 1 si daca cineva trage acest pin la masa se blocheaza iesirea din 6---in tot acest timp oscilatorul din pin 4 trebuie sa functioneze---toate aceste etaje incep sa descarce cond din pin 7 care era initial la 16v si cand tens aici scade sub 11v integratul se inhiba total si incepe un nou ciclu care va dura infinit daca nu apare tens de automentinere---fiecare ciclu dureaza zeci milisec,functie de cond din 7 iar la aceste durate mici numai oscul poate spune ce se intampla in fiecare pincu mici trucuri ce depind de imaginatia fiecaruia se mai pot face mici radiografii fara osc--de ex se desface drena din montaj si se poate conecta la +300v printr-un bec(eu as pune 2 in serie de 220v,aceiasi putere)---becul poate arata ca acel regim de start de zeci milisec are loc

Link spre comentariu

tensiunea din pin7 nu creste mai mare de 8v ceea ce nu permite deschiderea tensiuni de referinta din pinul 8. Cu o sursa de tensiune separata tensiunea de referinta apare numai dupa ce tensiunea din pinul7 ajunge la o valoare de 9v . de ce nu creste tensiunea din pinul7? (daca nu e cu suparare)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări