Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire pe curent

Vizitator duminica_18

Postări Recomandate

Daca intorci spatele la un panou radiant faci turturi la nas chiar daca simti ca spatele ia foc. Punct. Vreti sa stiti cum e cu un panou radiant? Cumparati un radiator cu infrarosii din orice magazin, cel care are lampile acelea lunguiete, tubulare, ca becurile de reflector de 1000W, si faceti o proba la minus 10 grade. Un panou radiant nu este altceva decat o rezistenta ingropata intr-un material asemanator cimentului. Practic tot o rezistenta care se incalzeste, intocmai ca la un radiator obisnuit numai ca au un pret de la 10 pana la 100 de ori mai mare pentru aceeasi putere.Un mesaj din partea mea pentru sustinatorii infocati ai panourilor cu infrarosu. Acestea nu sunt altceva decat niste rezistente in placa de "beton" proiectate sa se incalzeasca pana la 90 de grade si care nu vindeca sau amelioreaza cancerul, guta, astmul sau alte boli. Dau exact aceeasi caldura ca cel mai ordinar radiator sau convector la aceeasi putere si singurul lor avantaj este ca prin marirea suprafetei se reduce temperatura la suprafata actionand ca un corp negru (radiativ) si nu ca un convectoradiator (radiativ plus convectie -incalzirea aerului-) ca restul aparatelor incalzitoare.@Loky: au o mica problema... cu 2300 ron pe o bucata de 1500W imi fac ghirlanda de radiatoare (convectoare) de 2kW in toata casa si mai dau si la vecini.Izolarea termica interioara chiar daca aparent nu produce probleme va poate afecta instalatia electrica, de exemplu. Caz concret, efectiv curge apa pe tuburi, facand condens in doza prizei, in mijlocul iernii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinellll

11

• cheluakame

10

• mișa

6

• doru77

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mesajul l-am scris in acelasi timp cu antevorbitorul meu.

Deci, aceste panouri incalzesc obiecte, pereti etc,nu incalzesc aerul.

Ce concluzie trageti voi de aici?

Am pus aceasta intrebare deoarece raspunsul va face sa intelegeti de ce nu sunt eficiente.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salutare,Mi-am montat iarna aceasta astfel de panouri radiante, la apartament cu 2 camere, nedecomandat, unul in dormitor si celalalt in sufragerie+balcon(desfiintat).Cel pentru dormitor: putere 700W, dimensiuni 600x1200, pret 950 RON.Sufragerie: 850W, 800x1200mm, pret 1300 RON. De la o firma ce le aduce din Cehia. Nu dau nume sa nu fac reclama.Plus 2 termostate luate dupa net, parca vreo 30 lei bucata.Asadar, consumul de curent, doar pentru ele, a fost urmatorul (am avut contor orar pe fiecare panou):Noiembrie(toata luna): 70 leiDecembrie: 140 leiIanuarie: 120 leiFebruarie: 120 leiTotal: 450 lei (cam cat dadeam la CET intr-o luna)Temperatura in casa in jur de 21-22 grade.Iar apa calda, cu boilere electrice, 6L bucatarie, 40L baie, a fost in jur de 300-350 lei.E foarte importanta si izolatia casei. Cei de la care am cumparat mi-au zis ca pentru consum minim, e obligatoriu termopan si termoizolatie. Poilistiren nu am avut pus, si intra-adevar s-a simtit mult la dormitor, unde consumul a fost cam de 65-70% din total, si peretii erau foarte reci, iar in zilele acelea de super frig de prin dec-ian, aparea sus la geam mult condens de apa. Anul acesta o sa izolez si sa vad ce o sa se intample iarna urmatoare cu consumul.In concluzie eu sunt foarte multumit de ele. Montajul lor e simplu, doar ca modifica designul de prin casa al surselor de lumina. La dormitor l-am pus fix in mijloc pe tavan si a trebuit sa pun doua lustre, in ambele parti, simetric, iar conexiunile prin canalet subtire cu autoadeziv, asta pana la urmatoarea zugraveala. Oricum fata de tzevaria de la o centrala....

post-20392-139829601103_thumb.jpg

post-20392-139829601106_thumb.jpg

post-20392-139829601109_thumb.jpg

post-20392-139829601113_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deci ai luat o mare teapa cu panourile alea 22 de milioane Doamneeeeeeeeeeeeeee maica Precista.Mai era unul care a dat 100 Euro pe un set de bujii pentru auto ,masina lui CIelo din 1996 valorand 1000 EuroIn Ianuarie ai platit 120lei pe caldura ?Cred ca ai mancat un" 0".Eu platesc pe timp de iarna 170 lei lunar numai cu electrocasnice(tv,pc,m spalat,iluminat)dai cu prafuri rau de tot.

Link spre comentariu

Era o vorba las-o ca macane. Macane rau de tot. Incalzire pe electric inseamna bani cu lopata, 1200 de ron ar fi o estimare in conditii medii, in conditii nasoale vorbim de peste 2000 pe luna.Ca o fi cite un caz super izolat si cu vecini pe toate partile care tin la ei 26C, si poti sa stai cu caldura practic oprita si tot ai 19-20C, o fi da' sint rare.Da' fiecare cu ce-i place, tre sa faca un ban si astia care vind panourile cu pricina.

Link spre comentariu
Imi cer scuze, sa corectez, 0120 lei.

Nici eu nu cred. Ai umblat la contor. :nas:

I-ai copiat avatarul lui "misu telecomanda"vezi ca ala te da in judecata :ras:

Link spre comentariu

Daca sta la mijlocul blocului, la etaj de mijloc, cu vecini incalziti bine in toate partile, si un singur perete cu exteriorul, se poate sa fie cum spune. Avand podeaua incalzita de vecinul de jos, si lateralele de ceilalti, pierderile lui sunt doar pe un perete, usor de compensat cu cheltuieli minime.Si eu sunt sceptic in privinta panourilor acestea dar in unele cazuri, pot face fata. Rare, ce-i drept.

Personal n-as da nici 100 de lei pe un panou din ala. Mai bine as pune presuri electrice pe jos, ar fi mai rentabile.

Link spre comentariu

Total: 450 lei

Daca locuiti central si vecinii au incalzire, atunci este posibil. Eu la apartament inainte sa izolez, fara nicio sursa de caldura aveam ~18 grade in casa doar de la vecini.Dupa ce am izolat (20 cm peretii exteriori si 10 cm peretele comun cu scara), tot fara sursa de caldura sunt ~21 grade.La ora actuala cu un calorifer pe ulei de 2000 wati incalzesc toata casa pana pe la 23 grade.Anul acesta o sa adaug si 10 cm de termoizolatie pe interiorul peretilor, deci nu prea o sa mai am nevoie de incalzire mai deloc.Modificare ulterioara:Acum imi pare rau ca am platit teava de gaz pe scara, se pare ca nu o sa mai am nevoie de centrala ...
Link spre comentariu

Total: 450 lei

Daca locuiti central si vecinii au incalzire, atunci este posibil. Eu la apartament inainte sa izolez, fara nicio sursa de caldura aveam ~18 grade in casa doar de la vecini.Dupa ce am izolat (20 cm peretii exteriori si 10 cm peretele comun cu scara), tot fara sursa de caldura sunt ~21 grade.La ora actuala cu un calorifer pe ulei de 2000 wati incalzesc toata casa pana pe la 23 grade.Anul acesta o sa adaug si 10 cm de termoizolatie pe interiorul peretilor, deci nu prea o sa mai am nevoie de incalzire mai deloc.Modificare ulterioara:Acum imi pare rau ca am platit teava de gaz pe scara, se pare ca nu o sa mai am nevoie de centrala ...
Papuse mica, 2000w pe ora inseamna 48kw pe zi -------------1400kw pe luna deci 600lei pe luna :speriat este foarte putin pardon MULT
Link spre comentariu

In primul rand nu esti papuse cu mine.In al doilea rand, un un consum de 2 kwh pentru 55 mp la temperaturi exterioare de -10/-15 grade nu este deloc mare. Asta este un aspect pe care tu ai uitat sa-l mentionezi (temperatura exterioara).Si in al treilea rand, caloriferul pe ulei in caz ca nu stii are termostat, astfel functioneaza cu anumite pauze (in zilele mai reci, pauzele sunt mai scurte, in cele calde, mai lungi). Asa ca cei 48 kw/zi calculati de tine sunt complet eronati.In al patrulea chiar si daca ar fi asa cum spui tu, 2 kw x 24 ore x 30 zile x 0.3 ron(caci am tarif CTP >6kw) = ~430 ronMai ti se pare mult "papuse" pretul, putand merge prin toata casa (inclusiv pe balcon) in tricou?Modificare ulterioara:Dupa mintea ta, in cazul tau 0.7+0.85 = 1.55 kwh x 24 ore = 37.2 x 30 zile = 1116 kw/ luna x 0.4 ron tarif monom = ~450 ron sau x 0.3 tarif CTP = ~330 ron pentru doua camere fara sa stiu temperatura exterioara. Care este mai in avataj? Sa mai aduc in discutie ca pretul pe care l-ai platit pentru cele doua ... doua ce-or fi , este echivalent cu pretul platit de mine pentru termoizolatie?I-a spune papuse mare?

Link spre comentariu

Voiam sa subliniez ca un om cu picioare pe pamant nu poate face o astfel de afirmatie.

@cheluakame spune :Anul acesta o sa adaug si 10 cm de termoizolatie pe interiorul peretilor, deci nu prea o sa mai am nevoie de incalzire mai deloc.

Link spre comentariu

Chestia cu 10 cm pe interior e exagerata, oricum vor fi pierderi energetice doar deschizand usa macar, nu mai zic ca trebuie sa mai si aerisesti deschizand macar 10 min. geamul. Dar totusi, haideti sa pastram niste conversatii curate, fara mistouri si jargon, suntem pe un forum, nu la coltul strazii.

Link spre comentariu

Stiu ca "exista" schimbatoare de caldura, in loc sa deschizi fereastra pentru aerisire, aceasta, aerisirea, o face acest schimbator, aerul rece care intra e incalzit de cel care iese, ma rog atit cit poate dar totusi nu intra la fel de rece, problema e ca eu nu am vazut asa ceva stiu numai din auzite, foloseste cineva asa ceva? sau poate sa-mi arate? exista cu adevarat asa ceva, sau il patentez eu....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări