florinellll Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Chiar va rog sa ne impartasiti si noua despre izolarea interioara a locuintei. Pentru ca vecinii nu vor sa facem anveloparea exterioara a blocului, aveam intentia sa izolez pe interior apartamentul. Am fost sfatuit insa sa renunt pentru ca o sa apara igrasie.Cum sa apara igrasie daca pereti sunt "calzi"? Link spre comentariu
asyx Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Chiar va rog sa ne impartasiti si noua despre izolarea interioara a locuintei. Pentru ca vecinii nu vor sa facem anveloparea exterioara a blocului, aveam intentia sa izolez pe interior apartamentul. Am fost sfatuit insa sa renunt pentru ca o sa apara igrasie.eeu am izolat apartamentul pe interior cu ampora de 3cm.am mai bine de 5 ani si nu am igrasie.nu vad de ce ar trebui sa apara din moment ce peretii nu mai sunt reci.deci si punctul de roua sa mutat semnificativ in sus.daca fara izolatie aveam temperatura peretelui exterior de 6 grade(beton si la minus 10 grade afara),dupa izolare am ajuns la 18 grade.recomand sa faci izolarea Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Multumesc pentru raspunsuri. Nu am nici o legatura cu constructiile, deci nu stiu ce fenomene se petrec. De aceea intreb. Am citit chiar pe acest forum, am cerut si parerea unui maistru constructor. Parerea unanima: nu este indicata izolarea interioara. Vreau sa aflu experienta celor care efectiv au izolatie termica interioara si daca se confrunta cu problemele ``teoretice``, cum ar fi igrasia sau altceva. Mentionez ca blocul nu este izolat exterior si nici nu va fi, prin vointa majoritatii locatarilor. Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Ampora in cazul asta egal polistiren expandat? Link spre comentariu
salsa Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 http://www.vă rog nu puneţi link-uri către magazine.com/ Amanunte pe privat daca te intereseaza, sa nu fiu iar acuzat de plasare de produse Link spre comentariu
salsa Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 No, asa-i bine? Mircea Ochinciuc, OAR : “ Traversam o perioada de polistirenizare a arhitecturii”“La acest moment tercem de la o arhitectura gri la arhitectura de tip tiganesc. Dar pentru ca din pacate majoritatea primariilor de sector fac reabilitarea blocurilor gratis, ne sunt astupate cu acest argument gurile – noua, arhitectilor si locatarilor”. A declarat Mircea Ochinciuc, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) Bucuresti, privitor la programul major de reabilitare a blocurilor din Capitala si nu numai ce s-a desfasurat pe perioada alegerilor.Arhitectul vorbeste despre o “polistirenizare a arhitecturii”, materialul termoizolant gasindu-se si pe fatada cladirilor istorice sau a cladirilor cu arhitectura moderna, constituindu-se intr-un grav atentat la mostenirea arhitecturala.“Reabilitarea termica prin sistem termo la exterior este prevazuta chiar si pentru monumentele istorice, afectandu-se arhitectura si imaginea orasului”, comenteaza Mircea Ochinciuc.Potrivit acestuia, reabilitarea blocurilor este un lucru necesar, dar primariile ar trebui sa ia in considerare si alte solutii alternative, precum izolarea in interior care nu ar afecta atat de mult arhitectura.Italia si Ungaria sunt exemple de tari care au ales alte solutii, diferite de sistemele de termoizolare cu polistiren, optand pentru termoizolarea la interior.“Nu se cunoaste comportamentul in timp al sistemului de termoizolare cu polistiren, dar stim ca este o metoda care etanseizeaza cladirea, nepermitand circulatia vaporilor , producatndu-se astfel infiltratii de apa si igrasie”, a mai adaugat Mircea Ochinciuc.Ma gandesc ca presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania n-o fi tampit. Nu pot da sursa de unde am citat ca-mi interzice cenzura. Folosesc si panouri radiante dar din nou nu pot vorbi despre ele ca s-ar putea sa incalc vreo regula...Pe alte forumuri exista rubrica "produse si servicii" unde oamenii isi dau cu parerea...Aici nu se poate vorbi decat despre firmele si produsele care convin conducerii superioare. Halal drept de informare! Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 In virtutea dreptului la informare va rog sa postati despre experienta dumneavoastra vu panourile radiante. Si despre solutiile alternative din Ungaria si Italia. Reclama e altceva. Link spre comentariu
bocxoa Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Legat de varianta unitate climatizare la cabinet medical nu uitati ca in tara asta mai sunt si norme si normative ce trebuiesc respectate, schimbatorul de caldura ale acestor scule e o mare cultura de bacteri de acea la cladiri de tip medical se prevad unitati speciale cu schimbator argintat (din cate am intales eu) nu e domeniul meu de activitate. Interesativa la o firma cu renume ce tip e indicat, altfel in caz de probleme medicale cauzate de aparate inadecvate se va lasa cu scandal. Fara reclama, daikin stiu ca aveau echipamente speciale pt. spitale, dar sunt foarte scumpe la ei, sigur au si alti producatori mai ieftine.Numai bineSa nu uitam de unele panouri care functioneaza pe un principiu asemanator cu cel al microundelor, incalzesc carnea de pe noi restul obiectelor fiind reci, dar sunt promovate ca finnd foarte sigure si eficiente energetic. Si de telefoanele mobile au zis la fel pana s-a demonstrat ca au un pic de influenta in dezvoltarea cancerului. Deci studiati cat mai bine problema Link spre comentariu
asyx Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 @bocxoa:lungimea de unda a panourilor cu infrarosu este corespunzatoare cu a soarelui,deci nu este nici o problema.microundele au alta lungime de unda Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Sa nu uitam de unele panouri care functioneaza pe un principiu asemanator cu cel al microundelor, incalzesc carnea de pe noi restul obiectelor fiind reci, dar sunt promovate ca finnd foarte sigure si eficiente energetic. Si de telefoanele mobile au zis la fel pana s-a demonstrat ca au un pic de influenta in dezvoltarea cancerului. Deci studiati cat mai bine problema Se pare ca Primaria Pitesti a pus gand rau cetatenilor: nu elibereaza actul ca te-ai debransat decat dupa ce iti montezi centrala pe gaz sau panouri radiante cu infrarosii. Link spre comentariu
Loky Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Stimati domni si doamne!As dori sa montez ca si proba cateva panouri radiante in apartamentul recent cumparat. Este vorba de o locuinta la etajul doi intr-un bloc cu patru etaje, reabilitat termic in septembrie 2011. In bucatarie si baie caloriferele mi-au fost in drum, asa ca am adus un instalator, care le-a taiat, si acum nu am incalzire in aceste doua incaperi.Am auzit de panourile radiante sau pe alt nume infrarosii, care emit unde infrarosii, ca si soarele, astfel incalzesc obiectele si corpul uman. Am citit ca au multe beneficii: sunt sanatoase fiindca nu misca aerul si praful, nu necesita instalare complicata doar un electrician priceput, nu necesita acorduri, avize sau mentenanta cum este in cazul centralei pe gaz, iar durata de viata este lunga (peste 10 ani).As dori insa mai multe detalii. In principiu caut raspunsuri la urmatoarele intrebari:a) Cum se calculeaza numarul si puterea panourilor care sunt necesare pentru incalzirea unei anumite incaperi?b) Cat de rentabil sunt aceste panouri comparat cu o centrala pe gaz? Se poate face o comparatie avand la baza costul unitar al gazului si al energiei electrice de pe factura?c) Cate tipuri de panouri exista? Eu in cele mai multe cazuri am vazut reclama despre "panou radiant in infrarosu cu cristale de carbon".d) Unde pot fi achizitionate aceste panouri? Caut firme serioase cu preturi acceptabile.e) Alte chestii importante de stiut?Va multumesc! Link spre comentariu
florinellll Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Panourile radiante cu infrarosu sunt MARCHETING mai pe intelesul tuturor teapa Link spre comentariu
Loky Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Imi permiti sa te intreb: le-ai incercat chiar tu si de aia esti asa de hotarat in afirmatia ta?De ce sunt teapa? Nu incalzesc cum se zice? Consuma prea mult? Se strica in scurt timp? Link spre comentariu
florinellll Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Anul trecut am cumparat unul de la Carrefour ,am tremurat o zi si dupa l-am returnat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Ce marime sau ce putere avea cel cumparat de la Caref...ur ? E posibil sa nu fi fost suficient pentru suprafata locuita. Panourile se folosesc in concordanta cu marimea camerei. Poate ai cumparat unul bun pentru baie (mic si ieftin). Am vrea si alte pareri de la alti utilizatori de panouri. Sper sa nu raspunda cei care doar le vand. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum