ahegyes Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 In linkul de mai jos gasiti "ultima" mea boxa "bricolata". E un bookshelf pe 2 cai, cu difuzoare de calitate si incinta optimizata pentru performante sporite. http://www.diy-audio.ro/boxe/commodus-b ... 2-cai.html Sunetul este pe masura eforturilor. Impresioneaza la toate capitolele. Basul surprinzator pentru dimensiuni (cu toate ca nu sunt chiar mici) si in acelasi timp precis, fara sa fie bubuit, medii/inalte foarte curate si bine definite. Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 :oky: La interior burete si mai ce?Cum interactioneaza camera la masuratorile alea?La mine,sub 200hz n-ai ce masura.......de obicei le fac undeva afara,dimineata foarte devreme si preponderent lucrez cu zgomot roz. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 La interior - burete si melanaDupa cum e precizat deasupra graficelor - am facut gating la 100hz respectiv la 200hz, prin urmare camera nu apare in aceste masuratori - dar nu apare nici respunsul in frecventa sub 200hz. Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Acu am vazt.....Nu era loc sa montezi filtrul mai sus? Link spre comentariu
baga Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Arata fain. Imi place mult designul fetei de la boxa. Cum s-a facut placa fetei?Nu prea imi plac filtrele.Daca bobinele din serie cu wooferul aveau o rezistenta in c.c. mai mica , basul era si mai surprinzator Totusi au 1 ohm impreuna, cam mult pentru gustul meu. Nu-mi place nici coborasul in impedanta pana la 4 ohmi la 3.5k ...Am vazut ca tot lucrezi cu difuzoare Usher. ce parere ai despre Usher Audio 8133? E ieftin, parametrii ts sunt faini, qts 0,23 si fs de 26hz pentru dif de 8" Are un varf la 2,5khz, dar cred ca acel varf se poate scoate din filtru. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Acu am vazt.....Nu era loc sa montezi filtrul mai sus?Ba da, dar nu e cazul, e distanta suficienta pana la difuzor - chiar daca in poze nu se vede. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Arata fain. Imi place mult designul fetei de la boxa. Cum s-a facut placa fetei? Nu prea imi plac filtrele.Daca bobinele din serie cu wooferul aveau o rezistenta in c.c. mai mica , basul era si mai surprinzator Totusi au 1 ohm impreuna, cam mult pentru gustul meu. Nu-mi place nici coborasul in impedanta pana la 4 ohmi la 3.5k ... Am vazut ca tot lucrezi cu difuzoare Usher. ce parere ai despre Usher Audio 8133? E ieftin, parametrii ts sunt faini, qts 0,23 si fs de 26hz pentru dif de 8" Are un varf la 2,5khz, dar cred ca acel varf se poate scoate din filtru. Placa fetei s-a facut cam asa(tot de pe site-ul meu): Asta e, bobinele au rezistenta serie. Oricum si asa bobina de 1.8mh e facuta din sarma de 1.4 si a fost destul de scumpa. Asta e compromisul ce trebuie facut pt. bobinele pe AER. Aici ar fi o discutie mai ampla - cum e bine si cum nu, ce avantaje si ce dezavantaje sunt. Pot sa-ti spun ca basul are impact suficient cu aceste bobine. Minimul de 4ohmi in impedanta nu e o problema foarte mare - am vazut la boxe de firma chestii mult mai nasoale. Nu poti fi cu toate. Da, difuzorul Usher 8133 a atras atentia la mai multi. Promit in viitor o discutie pe tema aceasta. NU de mult am pus mana pe o pereche de astfel de difuzoare - spun doar atat - sunt promitatoare. Mai multe in curand. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 fara teste mai avansate(distorsiuni,dispersie si restul) 8133 se poate dovedi un simplu wofer pt 3 cainu ajunge doar raspunsul in ax masurat in alte conditii decat cele in care va fi utilizatsi pa800 avea un breakup sanatos la 2,5khz si trebuia taiat (mult) mai jos de 2khz pt a scoate coloratia specificapretul este ok daca se omit cei ~30e transportul :( (si cat de bine se va integra in 2 cai cu un tweter tot din aceesi categorie de pret ca sa nu strice distractia)ramane de vazut,dupa cum a zis si Adi...nu exista chilipiruri fara compromisuri(de obicei ascunse) Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Zilele astea, din lipsa de ocupatie, m-am pus si am facut un mic test. Pentru unii poate fi interesant, pentru altii nu, asta a iesit: http://www.diy-audio.ro/test-temperatura.html PS: - nu am descis un subiect nou pt. ca nu cred ca era cazul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum