Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pioneer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am desfacut amplificatorul complet si nu am gasit piese defecte.Totusi vreau sa va intreb de ce cand pun surubelnita atat pe anod cat si pe catod la dioda D 136 sare releul si intrerupe muzica , si bineinteles si pe piesele din apropierea ei.La dioda D 109 sare releul doar cand ating catodul.Precizez ca pun si degetul pe surubelnita, ca daca este izolata nu se intampla nimic.Am desfacut si masurat toate diodele si rezistentele din zona si totul pare ok.Daca mai pot face ceva pana sa il duc la cineva mai experimentat sa se uite in el.

Link spre comentariu

Daca atingi D136 si cupleaza releul, e semn bun, bucura-te ca functioneaza circuitul de potectie.

Cred ca de mare folos ar fi un osciloscop in cazul tau, sa poti vedea exact ce se intampla cu semnalul, si incepand de la ce etaj se manifesta defectul.

Daca iti poti construi un simplu montaj cu un operational (buffer), poti sa folosesti placa de sunet din PC, ptr audio e suficient.

Vezi articolul de-aici, eu zic ca merita sa incerci.

Poti sa ti-l faci pe o bucatica de pcb ptr teste, sau chiar in aer, merge dintr-o baterie de 9V, poti folosi un TL071.

Pui osciloscopul in diferite puncte in montaj, cuplezi/decuplezi subsonic, si vezi cand iti scade nivelul.

Semnal ptr teste poti genera tot cu computerul, gasesti wav-uri cu semnal sinusoidal de diferite frecvente aici.

Link spre comentariu

Nu e vorba de facut osciloscop. Un modul mic de tot, cu un singur operational si 2-3 rezistente/conzi, ca buffer. E necesar pentru ca impendanta de intrare a placii de sunet e mica, si ar putea afecta masuratorile. In rest, iti trebuie numai cablu ecranat cu un jack, sa-l legi in placa de sunet (ar fi de preferat una mai buna) si softul pe computer (se gasesc si de-astea).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Si la mine switch-urile sunt defecte, dar cred ca 99% sunt cu revenire.

Cu revenire??? adica nu raman blocate dupa o singura apasare? Intreb ca daca sunt cu revenire inseamna ca eu pe ale mele le pot recupera, si pune la loc pe claviatura, trebuie doar sa-mi bat capul cum se pozitioneaza. Terog mai verifica o data si spune-mi sigur da sunt cu retinere, adica apesi o data si raman apasata sau cu revenire , adica apesi pe ele si revin ?? Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări