alex26 Postat Decembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Reiau masuratorile la switchuri, si am renuntat la placa phono. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Am desfacut amplificatorul complet si nu am gasit piese defecte.Totusi vreau sa va intreb de ce cand pun surubelnita atat pe anod cat si pe catod la dioda D 136 sare releul si intrerupe muzica , si bineinteles si pe piesele din apropierea ei.La dioda D 109 sare releul doar cand ating catodul.Precizez ca pun si degetul pe surubelnita, ca daca este izolata nu se intampla nimic.Am desfacut si masurat toate diodele si rezistentele din zona si totul pare ok.Daca mai pot face ceva pana sa il duc la cineva mai experimentat sa se uite in el. Link spre comentariu
apollo11 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Daca atingi D136 si cupleaza releul, e semn bun, bucura-te ca functioneaza circuitul de potectie. Cred ca de mare folos ar fi un osciloscop in cazul tau, sa poti vedea exact ce se intampla cu semnalul, si incepand de la ce etaj se manifesta defectul. Daca iti poti construi un simplu montaj cu un operational (buffer), poti sa folosesti placa de sunet din PC, ptr audio e suficient. Vezi articolul de-aici, eu zic ca merita sa incerci. Poti sa ti-l faci pe o bucatica de pcb ptr teste, sau chiar in aer, merge dintr-o baterie de 9V, poti folosi un TL071. Pui osciloscopul in diferite puncte in montaj, cuplezi/decuplezi subsonic, si vezi cand iti scade nivelul. Semnal ptr teste poti genera tot cu computerul, gasesti wav-uri cu semnal sinusoidal de diferite frecvente aici. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Nu cred ca ma voi apuca de facut un osciloscop , dar nu ai unul de vanzare, sau daca poti face vreau sa cumpar unul pentru nevoile mele nu din ala complex. Link spre comentariu
apollo11 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Nu e vorba de facut osciloscop. Un modul mic de tot, cu un singur operational si 2-3 rezistente/conzi, ca buffer. E necesar pentru ca impendanta de intrare a placii de sunet e mica, si ar putea afecta masuratorile. In rest, iti trebuie numai cablu ecranat cu un jack, sa-l legi in placa de sunet (ar fi de preferat una mai buna) si softul pe computer (se gasesc si de-astea). Link spre comentariu
alex26 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Am revenit cu o problema la acest amplificator.Am observat ca se incalzesc finalii foarte repede si dupa ce am masurat BE finalilor am constatat ca toti au 600 mV.Cum nu am gasit rezistente variabile de reglat acest curent , va intreb cum se poate regla? Link spre comentariu
valentinleonte Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Legat de switch-uri la selectarea surselor exista o claviatura care culiseaza pe capetele butoanelor. Detin un amplificator A-441 care are acelasi sitem ca si al tau. Din pacate la mine cred ca switch-rile sunt defecte, adica cineva a umblat in ele si le-a scos parghia de retinere. La tine switch-urile sunt toate cu retinere? Link spre comentariu
alex26 Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 Si la mine switch-urile sunt defecte, dar cred ca 99% sunt cu revenire. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Si la mine switch-urile sunt defecte, dar cred ca 99% sunt cu revenire.Cu revenire??? adica nu raman blocate dupa o singura apasare? Intreb ca daca sunt cu revenire inseamna ca eu pe ale mele le pot recupera, si pune la loc pe claviatura, trebuie doar sa-mi bat capul cum se pozitioneaza. Terog mai verifica o data si spune-mi sigur da sunt cu retinere, adica apesi o data si raman apasata sau cu revenire , adica apesi pe ele si revin ?? Multumesc Link spre comentariu
alex26 Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Da, sunt cu revenire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum