Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantarea Calculatorului / Problema sunet PC

Vizitator Insan3k

Postări Recomandate

Vizitator Insan3k

Am tot auzit ca se face, si ca e bine pentru calculator sa fie unitatea impamantata, dar, de ce, care sunt efectele?

Din ce am inteles este suficient sa conectez carcasa unitatii centrale printrun fir la teava de la calorifer. E adevarat?

Pe langa asta, am o problema cu sunetul, la PC, am placa de sunet aftermarket SB Audigy 7.1 - nu e cine stie ce, dar este clar peste placa de sunet incoporata.

Problema este ca relativ recent am schimbat amplificatorul - de la un amplificator de deck Pioneer la un mixer Azusa si are mult fash d'ala static, care se reduce doar daca ii iau din inalte din mixer, dar nu este o solutie pentru ca evident muzica nu mai e asa cum trebuie fara destule inalte.

Initial, am crezut ca este mixerul (la deconectarea sursei de sunet se face liniste), pe urma m-am gandit ca este cablul (Jack 3.5mm-RCA, 5metrii - ordinar ~5-10ron m-a costat acum vreo 3 ani) dar l-am scos din PC si l-am conectat la telefon si nu mai are probleme (poate ceva zgomot pe joase - dar e clar ca nu are firul parte de interferente mari de pe langa consumatorii pe langa care trece) - concluzia este de la placa de sunet/PC.

Am tv-tuner si am scos cablul catv din pc sa vad daca se taie zgomotul ca stiu ca poate da zgomote, dar nicio schimbare.

Acum, stau si ma tot gandesc de la ce sa fie,

-sa fie sursa de curent de la pc cu probleme,

-sa fie pentru ca nu este impamantata unitatea,

-sa fie timpul sa schimb placa de sunet,

-sa pun ceva intre PC si mixer (ce?).

Habar nu am, dar cert este ca ma streseaza problema asta si nu stiu cum sa o rezolv... :nas:

Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat care sa imi rezolve problema mi-ar lua un mare stres de pe umeri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• bogdan_

1

• mircea888

1

• amassive

1

Top autori în acest subiect

pamnatare se cere la calculator fiind un consumator destul de mare, nu stiu daca e indicat sa legi calculatorul la calorifer... eu avand camera destul de aproape de baie am tras un prelungitor de acolo si am pamantare, fara pamantare ma curentam de carcasa... fa o proba si cu placa audio onboard, daca si asa face figuri trage un prelungitor de la priza cu pamantare (trebuie sa ai macar doua in casa, una in bucatarie si una langa baie, desi nu cred ca asta ar fi problema daca prin celalalt amplif nu facea fite).Mai poate fi si semnalul prea mare dat din PC in mixer, incearca sa dai la jumate volumul general al placii de sunet.

Link spre comentariu

Am tot auzit ca se face, si ca e bine pentru calculator sa fie unitatea impamantata, dar, de ce, care sunt efectele?

Uite aici de ce: http://www.epanorama.net/documents/pc/u ... ed_pc.htmlPrintre altele: daca dispozitivul este facut cu impamantare si nu e conectata(din oarecare motive) producatorul spune ca nu se ofera garantie in caz de defect. Pe langa asta...impamantarea aia are rol in primul rand de protectie pentru utilizator....adicatelea daca nu ai impamantare e un risc mai mare sa dai coltu in caz de defect.LE: atentie si la bucla de masa: http://www.audioholics.com/tweaks/conne ... m-and-buzz
Link spre comentariu

Daca tot nu ai impamantare incearca sa izolezi borna de impamantare de la mixer sau de la PC, eventual ambele, asta ca sa nu mai aiba legatura impamantarile intre ele.Asta e doar o solutie provizorie care a mers la mine in cateva cazuri, dar ca sa fii mai sigur trebuie sa faci o instalatie cu impamantare.

Link spre comentariu

Din ce cunosc lipsa impamantarii se traduce prin tot felul de sunete ciudate dar toate au un punct comun: existenta frecventei retelei de 50Hz (barait, bazait) sau a armonicilor ei 100Hz, 150Hz, 200Hz, 300Hz. Daca acestea nu exista atunci problema este din placa de sunet. Faceti un test simplu si din mixerul digital al placii, la volum general, faceti clic pe "Mute" apoi testati si celelalte optiuni (faceti testul fara semnal audio si cu volumul de la amplificatorul audio reglat cam la jumatate). Daca aveti mai multe intrari la placa de sunet dezactivati-le pe toate, este posibil ca zgomotul sa provina si de la o intrare "lasata in aer", in general de la "Phone" sau "Television" am mai intalnit aceasta problema.

Link spre comentariu

Cu o pb asemanatoare ma confrunt si eu.Aveam un fel de zgomot ciudat. Un fel de bazait.. dar nu cel de 50 hz... pe boxe.. atunci cand dadeam amplificatorul la maxim fara semnal. Nu acel bazait de neecranare.. un fel de harait.. probabil armonici [p nu stiu cum suna armonicile ], iar zgomotul disparea cand am incercat sa leg un fir intre carcasa computerului si carcasa amplificatorului.Mi-am cumparat un cablu.. la un cap e jack, la celalalt cap e RCA. Cablu ecranat mult mai gros decat un cablu obisnuit. Acum... bazaielile acelea au disparut... in schimb aud altceva.Cu amplificatorul la maxim.. nu mai aud nici un bazait... ci aud un fasait in care percep zgomotele din PC [ mouse-ul cand dau scrool, hdd-ul ] iar placa audio este 5.1 de la soundblaster. Am sa incerc sa fac o impamantare a amplificatorului si a PC-ului... nu am cum sa trag prelungitor de la priza de la baie..dar as putea sa jonglez cu cablul de la TV.Daca pun un TV-tuner... care sa lege calculatorul la impamantare... iar de calculator sa leg carcasa amplificatorului.. oare as rezolva? Daca imi iau o sursa mai scumpa... am sanse sa rezolv prblema [ pe cea de acum o folosesc de 4 ani ]

Link spre comentariu

In principiu "zgomotul de mouse" este localizat in circuitele placii de baza si poate avea ca si cauza chiar si condensatori "uscati" (adica cu ESR mare) sau diafonia intre circuitele mouse-ului si cele audio prin apropierea intre trasee. In mod normal nu se recomanda volumul mai mare de 75% asa ca daca la aceasta setare nu este sesizabil atunci e ok. Fasaitul este specific amplificarii analogice si pe acesta nu ai cum sa-l reduci.In principiu cablul tv catv are o impamantare buna dar nu o recomand sa o folosesti. Poti avea surpriza intr-o zi sa primesti un soc de tensiune, de la un tv defect din vecini, si sa-ti arda placa de baza sau tunerul.

Link spre comentariu

Bazaitul care apare in boxe cand misti mouse-ul se poate datora si driverelor. Am avut un caz. Pana nu i-am dat jos de pe internet alte drivere si i le-am instalat, nu am scapat de acel zgomot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări