Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor Vga to Scart

Vizitator marss

Postări Recomandate

Salutare.As dorii sa realizez un montaj in care sa am la intrare VGA si la iesire SCART.Am citit pe forum mai multe variante care nu merg,altele care ar putea merge si unele care merg sau cel putin mergeau prin 2004-2005 insa pe mine ma intereseaza o schema actuala care poate suporta o rezolutie de 1024x768 compatibila cu un refresh rate de 60Hz.Desigur unii vor sustine ca nu se poate face dar am gasit sa cumpar de la mai multi producatori convertoare asemanatoare ceea ce ma face sa cred ca totusi se poate realiza si un montaj care poate fi realizat de un electornist amator.Toti cei care au gasit ceva ce ar putea fi folosit ii rog sa posteze chiar daca nu sunt siguri de reusita.Astept sugestiile voastre.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

• idm_luci

1

Top autori în acest subiect

unii vor sustine ca nu se poate face dar am gasit sa cumpar de la mai multi producatori convertoare asemanatoare ceea ce ma face sa cred ca totusi se poate realiza si un montaj care poate fi realizat de un electornist amator.

Televizorul are 625 de linii, tu vrei să-i dai 768. Bun, chiar dacă potriveşti numărul de linii şi frecvenţa, tot trebuie ca placa video să dea liniile întreţesut. Pentru asta trebuie musai o memorie video externă, care să fie scrisă cu "protocol" VGA şi să fie citită diferit, compatibil cu televizorul. Probabil că asta conţin convertoarele de cumpărat. Asta ar fi dificil de realizat, ar trebui o memorie relativ mare (1,5MB) cu 2 magistrale separate de citire şi scriere, precum şi o logică relativ complexă/FPGA/microcontroller rapid/DSP. Dacă vrei şi rezoluţii diferite, se complică treaba, că circuitul trebuie să interpoleze liniile/punctele pentru schimbarea rezoluţiei în timp real. Aşadar, electronistule amator, se poate face ce vrei tu, dar în nici un caz cu un tranzistor şi trei rezistenţe. Bătaia de cap ar fi enormă, mai bine cumperi.
Link spre comentariu
Vizitator marss

Ma gandeam totusi daca as putea face un circuit in care sa fac conversia vga to hdmi. Vga-analog si hdmi-digita...stie cineva niste scheme/integrate cu care as putea face conversia?

Link spre comentariu
Vizitator marss

Am de facut la un laborator o conversie pc to tv si prima data m-am gandit la vga to scart si dupa la vga to hdmi....daca are cineva o idee mai usor de realizat in practica va rog sa-mi lasati un msg cu sugestiile voastre.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări