emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Stau si imi bat capul si nu stiu cu ce sa incep. Am alimentat pe 6V , ca sa pot face niste masuratori, si inca nici un rezultat. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Din cate am observat TAG8518 este un tranzistor, si l-am masurat , iar intre pini din exterior am 087 (aparatul pus pe dioda) , iar in rest nu am nimica .Nu este exclus sa fi cedat el, din cate stiu trebuie sa aibe cam 600 minim Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Atasez o poza cu o schema , care am incercat sa o realizez dupa cablaj.Ma gandesc ca tranzistorul zener TCA este puscat si sa il inlocuiesc, dar habar nu am cu ce , o sa mai inlocuiesc si condensatorii . Nu sunt sigur de unul pe care este recut "15 J 100", cred ca este de 150 nF si 100 volti , condensatorul din schema cu C6. Din pacate , in timp ce am rupt plasticul de peste piese , am rupt si condensatorul de 1.5nF Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Am refacut masuratoarea la tiristor (direct pe placat) si mi-a dat intre poarta si catod 077 , din pacate nu stiu daca este OK sau nu Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Tiristorul nu se masoara cu aparatul pe jonctiuni decat sa vezi daca are scurt pe vreuna ,pt. a fi sigur de functionarea lui trebuie sa faci un mic circuit de control cu un bec,o rez de 1k si o sursa de alimentare . Se pune catodul la minus, intre anod si plus se pune becul iar rez de 1 K la plus si se atinge pt. putin timp cu ea poarta dupa care se desface contactul .In acel moment, daca tiristorul este bun, becul se aprinde si ramane asa. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Ma gandesc ca la aceasta schema te referi, eu ma gandeam ca e mai simplu sa cumpar un BT151/800R, si sa il inlocuiesc in sistem .Micul circuit poate fi realizat , cu o sursa de 3V si un led ? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Asta este schema dar ideea este sa fie un beculet pt. a avea un consum mai maricel. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 o sa incerc maine , sa vad ce rezultate am Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Am facut ceva masuratori pe 6.5v si se pare ca intre alimentare pe punctul L (intrarea in D1 ) si inclusiv pe poarta tiristolului am 6.5v, habar nu am de unde.Am verificat inca o data tiristorul si mi-a dat continuita (scurt ) intre poarta si cathod, am sa il dau jos si sa gasesc un inlocuitor , dar ma tem sa nu se fi stricat si altceva . Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Din pacate cred ca ma las batut Cine este interesat de experimente si crede ca mi-l poate repara este asteptat cu "oferte" Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Am rezolvat problema , nu complet dar aparatul unctioneaza , am chimbat tiristorul TAG8518 cu un BT152/600 (20A), o dioda si condensatorul ce l-am rupt . Aparatul capseaza, dar mai da si rateuri , cred ca aceste rateuri sunt cauzate decondensatoru de 150nF de 100V, condensatorul C6 din schema. Momentan il las asa sa vad cum ma descurc cu el , si cand am vreme o sa il schimb. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum