emill_sorin Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 De curnad am primit un capsator electric black decker kx 418 , adus din germania , dar se pare ca nu functioneaza corect (capseaza doar prima data , iar dupa aceea nu mai face nimica o perioada de timp)L-am desfacut si din cate am vazut nu este nimik ars. Am verificat intrerupatorul si functioneaza OK, ma gandesc ca bobina care actioneaza este Ok , deoarece a mers de vre-o 3-4 ori Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 M-am uitat pe net si in afara de schema de mai jos nu am gasit nimik, un manual de servis sau ceva de gen. Ma gandesc sa nu die un condensator care trebuie sa se descarce , si nu o face , de aceea dupa o perioada de timp , mai lunga , functioneaza o data. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 se pare ca nimenia nu se baga :cry: :cry: Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Nu stie nimenia care este pricipiul de functionare ? Ma refer la partea de bobina , adica de ce curent a-r avea nevoie ? Din cate ma gandesc este vorba de un impuls de curent cred ca alternativ . Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Deci, se pare ca nimenia nu se baga la asa ceva , eu tot stau si caut , si ma gandesc ca acea placa este este o comanda de impuls (sau ceva de acest gen) semireglabila , banuiesc ca coordoneaza timpul de (impuls)Cine ma poate ajuta cu o schema pt un generator de impusl , care sa actioneze aproximativ o secunda (daca se poate reglabil ) indiferent de timpul in care este actionat butonul. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 M-am gandit la o varianta a schemei de mai jos , modificata intrucat sa duca impulsul cam la 2-3 secunde , si sa pot regla si timpul in care ramane in circuit impulsul(dar asta nu este obligatoriu).Dar ma tem ca nu o sa functioneze, deoarece consumatorul este de 1500WHai baieti..........dat-imi ceva idei ....m-am mai gandit la o schema cu LM555 si in loc de releu un IRFP450 MOS-FET Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Nu stiu ce schema vrei sa ti se indice,daca nici tu nu stii datele problemei.Actionarea se face cu electromagnet din ce-am inteles,atunci identifica/afla,testeaza calitatile si mai ales conditiile de tensiune-curent care le reclama acel electromagnet,daca se face comanda in cc sau ca(banuiesc in cc)si vezi daca nu cumva ai o capacitate iesita din parametri...n-am umblat in asa ceva si banuiesc cei mai multi nu s-au confruntat cu asemenea scula,dar daca prima actionare merge,dupa care nu mai vrea,ma duce cu gandul ca la fiecare actionare ar trebui incarcata o capacitate care se descarca pe acea bobina,ori capacitatea nu mai e in parametri,ori circuitul care incarca acea capacitate nu mai da ce trebuie,dar sunt multe necunoscute,si cei care lucreaza efectiv la service la asa ceva,ma indoiesc sa-ti indice fix piesa care e defecta,din motive lesne de inteles.Nu cred ca e bine sa treci la bricolare pana nu epuizezi toate caile de a repara in primul rand ce ai acum,in nici un caz nu o sa obtii artizanal o comanda mai buna decat cea care e/a fost, de la mama ei. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 M-am saturat sa nu am nici o informatie si am dus jucaria la un servis de electronice , sa vad daca o sa reuseasca ei ceva .Am sa astept pana ma vor suna , sa imi dea un raspuns .PS : problema , cred ca este ca numenia nu s-a confruntat pana acuma , cu principiul de functionare la un asemenia aparat. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 :cry: :cry: Din pacate s-a intors capsatorul din servis si nu s-a putut repara , din cauza ca placa este acoperita cu material plastic.Am pus 2 poze , din pacate la o calitate jalnica . Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Incearca si refai lipiturile pe partea placata datorita socurilor s-ar putea sa fie una rece,oricum problema este condensatorul de voltaj mare din circuit ,eu am avut problema cu un alt model si marca cu acesta. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Deci sa inteleg ca vrei sa imi spui ca sa inlocuiesc condensatorul polarizat , prin lipirea altuia pe partea inferioara si scoaterea celui vechi din circuit ?Din pacate este singura piesa pe care se pot observa caracteristici.Stii cumva ce voltaj trebuie sa intre in bobina , si pt cat timp ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Stii cumva ce voltaj trebuie sa intre in bobina , si pt cat timp ? capseaza doar prima data , iar dupa aceea nu mai face nimica o perioada de timpDaca e asa cum spui,inseamna ca nu e o problema sa-ti raspunzi singur la intrebare...iti sugerasem de ceva vreme sa afli aceste date si eventual sa ne povestesti si noua,dar fara ecou. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Condensatorul este la 400V si capacitatea spui ca poate fi citita ,deci... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Din cate se vede unul e de 25V si cred ca 47 uF, mai este unul 15j 100 (nepolarizat) Mai este o rezistenta maricica cu culorile galben maro galben rosu ( cu rosu pe "umflatura") , din cate cred este o rezistenta de 470 Kohmi , cred ca de 2W Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Am gasit schema si integratul de care are nevoie , foloseste un U490B http://www.chipdocs.com/datasheets/data ... /U490.html Am mai descoperit un TAG8518, care nu am descoperit inca ce este Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum