shebu_18 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Salutare, lucru la un proiect pentru scoala. Acesta consta dintr-un atmega328 cu bootloader de arduino si un L298 pentru putere. Este vorba de un robot pe un disc de la pololu care va trebuii sa mearga printr-un labirint pe o linie. Nu este vorba de labirintul standard ci de un labirint 2D cu linii.Problema este urmatoarea:- am lipit 328-u, rest componentelor- am un usbasp cumparat de pe ebay- introduc in portul ISP respectiv usb, dau sa citesc cu extreme burner- vad ca e gol, vad fuse-bits.- am modificat arduino iDE-ul pentru a putea scrie bootloaderele.- incerc si da eroare. - daca incerc acuma sa citesc cu extreme burner imi da eroare de comunicare, "nici un raspuns"Ce este de facut? Cred ca am ars deja 2 integrate. Sunt arse? Ce imi recomandati sa fac? Se poate arde integratul prin portul ISP? Link spre comentariu
shebu_18 Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Am aflat ca pot prin programare paralelea sa salvez IC-urile. Se pare ca fuse-urile sunt setate prost si din acea cauza nu mai merg. sper ca este asa.... Link spre comentariu
shebu_18 Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 ok, am blocat si al treilea chip. Am observat insa ca bascom-avr cu un usbasp care are firmware-u de la fischl blocheaza chipurile. Am incercat cu un programator paralel dar ponyprog da o eroare in legatura cu un fisier pe win 7 x64.Ce ma sfatuiti? Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 da-i un semnal dreptunghiular de cca 8MHz <=5V cu factor de umplere cca.50% pe pinul 9 si incearca sa-l citesti/programezi si eventual pune fusebit la setarile din fabrica.daca nu ai dezactivat pin-ul de reset sau programearea ISP ar trebui a mearga Link spre comentariu
shebu_18 Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Va fi mai complicat cu generarea de semnal. inca sunt in stadiul de dotare. Voi incerca cu un arduino pe pinu de pwm sa vad ce pot face.Am vrut sa programez fuse-urile ca cele de la arduino dar cand i-am dar sami scrie cele de Low s-a blocat chipul. Am folosit bascom avr pentru asta. restul nu au dat roade. Extreme burner nu are 328p si Khazama AVR Programmer are probleme cu clockul uspasp-ului. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 zi-ne ce valoare ai pus la fusebits ca sa stim care e problema.ar mai fi o varianta sa-i pui cristal de quartz 4, 8, 12, 16MHz intre pinii XTAL1 si XTAL2 si legati spre masa pinii cu niste conzi ceramici de cca 15-22pfasa poate iti este mai la indemana. eu recomand 8MHz pentru ca e o valoare de mijloc intre low freq si hi freq. posibil sa mearga mai bine cu valori mai potrivite fata de ce fusebits ai pus tu. Link spre comentariu
shebu_18 Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Le-am deblocat!!!!!!!!!!!!!! pe unu cel putin. clkset era pus aiurea de bascom. adica 0-0.9mhz, ceva de genu. dupa ce am resetat asta a mers totul ok. happy as hell Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum