Vizitator Catalin96 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Salut , sunt nou pe acest forum , as vrea sa stiu si eu de unde pot procura un tranzistor TIP 31 (daca s-ar putea sa stiti si un magazin in Targoviste ) S-au de unde pot sa cumpar asa cv . Si imi mai trebui cateva LED-uri , de 5mm pe alea de unde le iau ? . Pe scurt vreau sa fac aceasta orga http://www.instructables.com/id/Music-L ... /?ALLSTEPS , doar ca o sa fie cu 2 baterii de 9V (18V) . Multumesc icon_jook Link spre comentariu
zanga Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Nu stiu ce magazine ar fi in Targoviste, insa daca nu este niciunul(desi ma indoiesc) poti achizitiona componentele de care ai nevoie de pe internet prin intermediul unui magazin virtual. Link spre comentariu
Vizitator Catalin96 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Salut , sunt nou pe acest forum , as vrea sa stiu si eu de unde pot procura un tranzistor TIP 31 (daca s-ar putea sa stiti si un magazin in Targoviste ) S-au de unde pot sa cumpar asa cv . Si imi mai trebui cateva LED-uri , de 5mm pe alea de unde le iau ? . Pe scurt vreau sa fac aceasta orga http://www.instructables.com/id/Music-L ... /?ALLSTEPS , doar ca o sa fie cu 2 baterii de 9V (18V) . Multumesc icon_jook:-)O orga de lumini presupune cel putin 3 canale. In schema aceea sunt 4 leduri inseriate.Daca ai tranzistoare de medie putere sau de putere , de joasa tensiune si audiofrecventa, nu ai nevoie ca sa folosesti tranzistor de tipul acela sau baterie de asa voltaj.Asadar, cred ca in primul rand ai nevoie de leduri in rest daca nu ai un tranzistor gen BD scos de prin vreo placa, il poti procura de pe aici; iar in loc de baterie iti poti face un alimentator. Mi se pare ca mai sunt targovisteni pe forum si poate te ajuta careva dintre dumnealor ca sa iti faci treaba repede. Da , dar trebuie alta schema iar apoi ma complic si + de asta nu am cunostinte in domeniu dar vreau sa incerc , nimeni nu sa nascut invatat Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Va ajut eu cu aceste componente doar ca trebuie sa acoperiti cheltuielile legate de transport. Daca da, atunci astept un MP. Stima! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 si eu iti trimit leduri ca sa fie deajuns tranzistorul care il cauti n -l am in posesie da leduri iti trimit eu si ti-le si inseriez numa i sa-mi trimiti o adresa unde sa-l expediez daca vrei am si ceva vumetre clasice cu posibilitatea legari pe iesirea de difuzor care pot sa duca pana la 100w(acestea contra cost)numai bine Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 quote="suntonlain"]quote="Catalin96"]Salut , sunt nou pe acest forum , as vrea sa stiu si eu de unde pot procura un tranzistor TIP 31 (daca s-ar putea sa stiti si un magazin in Targoviste ) S-au de unde pot sa cumpar asa cv . Si imi mai trebui cateva LED-uri , de 5mm pe alea de unde le iau ? . Pe scurt vreau sa fac aceasta orga http://www.instructables.com/id/Music-L ... /?ALLSTEPS , doar ca o sa fie cu 2 baterii de 9V (18V) . Multumesc icon_jook/quote] :-) O orga de lumini presupune cel putin 3 canale. In schema aceea sunt 4 leduri inseriate. Daca ai tranzistoare de medie putere sau de putere , de joasa tensiune si audiofrecventa, nu ai nevoie ca sa folosesti tranzistor de tipul acela sau baterie de asa voltaj. Asadar, cred ca in primul rand ai nevoie de leduri in rest daca nu ai un tranzistor gen BD scos de prin vreo placa, il poti procura de pe aici; iar in loc de baterie iti poti face un alimentator. Mi se pare ca mai sunt targovisteni pe forum si poate te ajuta careva dintre dumnealor ca sa iti faci treaba repede. :freaza:/quote] Da , dar trebuie alta schema iar apoi ma complic si + de asta nu am cunostinte in domeniu dar vreau sa incerc , nimeni nu sa nascut invatat Sper ca pina la urma ai descoperit butonul ala pe care scrie Raspunde si nu ne vei mai obosi postindu-ti raspunsurile cu Citeaza. Link spre comentariu
Spammer Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 daca tot nu gasesti tip 31 iti pot trimite eu unul sa te joci cu el....daca dai search pe forum o sa vezi ca aceasta schema a tot vehiculat si s-au gasit imbunatatiri ale montajului,cu bd-uri complementare tip31-lui. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Totusi, schema aceea are o "buba": nu are rezistenta de limitare a curentului prin leduri si astfel la depasirea tensiunii de 15V risti sa scoti fum din leduri. Se bazeaza pe faptul ca ledurile nu sunt alimentate constant ci au durata variabila de functionare. Asa ca atentie la folosirea unui alimentator (bateriile de 9V se consuma repede in cateva zile cand sunt folosite constant), masoara tensiunea maxima mai intai pentru ca la 20mA tensiunea alimentatorului nu se modifica. Numarul de leduri ar fi de 5 pentru 18V dar este putin cam la limita tensiunii superioare de functionare iar faptul ca bateriile de 9V au cadere de tensiune interna mai mare este un avantaj, limitand curentul prin leduri.Tinand cont ca schema este calculata la aproximativ 20mA prin led si ca tranzistorul functioneaza cu baza in regim de redresare monoalternanta, presupun ca a fost creeata pentru boxe de calculator asa ca atentie daca o conectezi la alt tip de amplificator mai puternic (are tensiunea zener Uec a tranzistorului de 5V si un amplificator de peste 4W provoaca intrarea in conductie inversa a jonctiunii marind incalzirea tranzistorului pana la distrugerea amplificatorului sau a tranzistorului). Boxele de calculator nu pot reda prea bine bass-ul iar tendinta fiind de a regla din egalizator spre marirea lui este in avantajul montajului fiind mai "vizibil".Din punctul meu de vedere poti pune orice tranzistor NPN care rezista (Uce) la tensiunea pe care vrei sa o folosesti si care sa aiba curentul de colector (Ic) peste 500mA. Ca si leduri poti folosi pe cele din brichetele cu led iar ca tranzistor poti folosi pentru inceput orice tranzistor bun de pe placile electronice defecte la care ai acces.Ar fi o idee buna ca sa montezi in serie cu ledurile o rezistenta undeva intre 50 ohm si 100 ohm pentru protectia ledurilor iar in serie cu baza tranzistorului o rezistenta asemanatoare. Link spre comentariu
Vizitator Catalin96 Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 M-am dus in tot orasul , nu am gasit TIP 31 , asa ca mi-au recomandat BD ;) . Astept sa vina LED-urile de la pop_ady44 . Am realizat schema cu 3 LED-uri si 1 baterie de 9V , si LED-urile nu aveau o intensitate mare :( , De unde pot face loc de un alimentator (Transformator ? ? ? ) sa pot inlocui bateriile ;) . Multumesc mult pentru raspunsurile vechi ;) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 In principiu poti folosi orice alimentator, chiar si un incarcator de telefon, la care sa poti masura voltajul cu multimetrul pentru a avea o referinta la calcul. Daca ai un incarcator de telefon electronic mai recent, de obicei la 5V, atunci poti pune ledurile in paralel, fiecare led inseriat cu o rezistenta de 100 ohm (poate fi orice valoare intre 82 ohm si 150 ohm fara probleme). Asa poti pune oricate leduri, in functie de curentul tranzistorului. Exemplu concret: un incarcator de telefon la 5V si 300mA permite aproximativ 15 leduri la 20mA in paralel. Asta inseamna ca trebuie sa inseriezi fiecare led cu o rezistenta de 100 ohm adica 15 leduri si 15 rezistente. Tranzistorul folosit poate fi un BD135 sau echivalent (orice tranzistor NPN, adica cu "plusul la baza", cu Ic peste 300mA), de exemplu, montat pe o bucatica de aluminiu cu rol de radiator. Poti folosi in locul tranzistorului NPN si un tranzitor PNP la care trebuie modificata doar pozitia terminalelor. La o cautare rapida cea mai apropiata poza este cea de aici (Eng): http://ledz.com/?p=zz.led.resistor.calculator la "leds in parallel" iar programul te ajuta la calculul rezistentei. Foloseste totusi prima varianta "single led", cea cu rezistenta pentru fiecare led in parte, prelungesti viata ledului asa. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Nu ai ce-i face, e prea simplist. O metodă de a varia liniar luminozitatea ledurilor e să le controlezi cu PWM dependent de tensiunea de intrare. Adică un amplif clasa D fără filtrul de pe ieşire Link spre comentariu
Vizitator alexxx172004 Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 salut, sunt nou pe aici si m-am gandit sa nu mai deschid un alt topic, as dori si eu sa fac acest proiect putin modificat (daca ma ajutati si voi cu cateva sfaturi)* in primul rand as dori sa fac si eu 3 cutiute d'astea muzicale cu led, dar fiecare sa palpaie diferit bass, medii, inalte* sursa de alimentare o sa folosesc o sursa de pc la 12v* leduri momentan nu le am (dar cred ca o sa achizitionez unele de 5mm la 3 v)* tranzistoru tip 31?- ce imi recomandati, presupun ca se modifica schema* un necesar de la voi pt a cumpara toate piesele de care am nevoie Link spre comentariu
emilberculescu Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 - pentru a se aprinde separat pe frecvente diferite inalte , medii ,bass ai nevoie de niste filtre trece banda ( se pot realiza cu LM 324 )- nu iti trebuie ditamai sursa de PC pentru ele- In loc de TIP 31 poti folosii aproape orice de medie putere NPN Link spre comentariu
Vizitator alexxx172004 Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 as vrea sa pun ledurile in paralel de ce rezistente as avea nevoie iar daca schimb sursa si in loc de sursa pun un transformator (incarcator) de 12 v de 2000mA e de ajuns? as vrea sa iasa ceva de genul asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum