Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

piesa defecta din radiator - ajutor

Vizitator criss0571

Postări Recomandate

Vizitator criss0571

Am desfacut in seara asta un radiator electric si avea aceasta piesa defecta. Cineva mi-a sugerat ca ar fi protectia termica. Nu stiu sub ce denumire sa o caut. O sugestie ar fi binevenita. Multumesc.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• doru3160

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

E un termostat bimetal cu prag fix care ar trebui sa decupleze la temperatura mare dar sa aclanseze sub valoarea pragDaca nu scrie nimic pe el, ai putea incerca cu unul reglabil dintr-un fier de calcat, dat pe minim

Link spre comentariu
Vizitator criss0571

E un termostat bimetal cu prag fix care ar trebui sa decupleze la temperatura mare dar sa aclanseze sub valoarea pragDaca nu scrie nimic pe el, ai putea incerca cu unul reglabil dintr-un fier de calcat, dat pe minim

Multumesc, pe spate se distinge vag cifra 5. Ultima fotografie.
Link spre comentariu

Radiatorul cand functiona corect, mergea o vreme si apoi decupla, recupland dupa o perioada sau mergea continuu?Inclinand spre a doua varinta, l-ati putea omite, dar niciodata nu trebuie lasat nesupravegheat respectivul radiatorLa acel a presupus defect mai mult ca sigur contactele s-au degradat, lucru remediabil cu putin smirghel fin, dar vad ca a fost desfacut cam abuziv, si posibil sa nu mai functioneze corect

Link spre comentariu
Vizitator criss0571

Radiatorul cand functiona corect, mergea o vreme si apoi decupla, recupland dupa o perioada sau mergea continuu?Inclinand spre a doua varinta, l-ati putea omite, dar niciodata nu trebuie lasat nesupravegheat respectivul radiatorLa acel a presupus defect mai mult ca sigur contactele s-au degradat, lucru remediabil cu putin smirghel fin, dar vad ca a fost desfacut cam abuziv, si posibil sa nu mai functioneze corect

Am doua radiatoare, am desfacut aceasta piesa pentru a vedea ce scrie pe spate (cifra 5), la cel de-al doilea aceasta piesa lipsea, (radiatoarele le am de la cineva si doream sa le folosesc undeva la o casa la tara). Nu e vorba neaparat de bani dar as incerca sa le repar....Daca scot aceasta piesa din circuit radiatorul functioneaza continuu, iar eu nu doresc acest lucru avand in vedere pretul kw....Multumesc si scuze pentru ignoranta.
Link spre comentariu

Am doua radiatoare, am desfacut aceasta piesa pentru a vedea ce scrie pe spate (cifra 5), la cel de-al doilea aceasta piesa lipsea, (radiatoarele le am de la cineva si doream sa le folosesc undeva la o casa la tara). Nu e vorba neaparat de bani dar as incerca sa le repar....Daca scot aceasta piesa din circuit radiatorul functioneaza continuu, iar eu nu doresc acest lucru avand in vedere pretul kw....Multumesc si scuze pentru ignoranta.poti sa cauti in comert se gasesc si sunt relativ ieftine termostate de prag fix 3-5 lei sunt prin baia mare maramures deci nu vad de ce ar mai scumpe la dumneavoastra in zona se poate folosi cu succes un termostat de fier de calcat avand astfel posibilitatea de a regla pragurile de decuplare intrun interval destul de mare

Link spre comentariu

"Trasnaia" din poza e un termostat cu prag fix(maximal),si de regula se monteaza pt siguranta,in cazul cand reglajul uzual din anumite motive nu mai lucreaza(de asta nici nu se rearmeaza automat,la unele exemplare am vazut prevazut un buton de "reset"manual,dar nu la toate).Normal ca la noi s-ar putea spune ca merge si fara(in buna traditie romaneasca :rade: ),dar daca din anumite cauze termostatul reglabil(de lucru) nu va lucra, exista riscul de a lua foc jucaria si odata cu ea,tot ce e prin preajma.Deci e bine sa fie pus,si odata cu aceasta operatiune,verificat/schimbat si termostatul de reglaj cu unul mai sigur.Daca nu-l are e bine de pus,daca se vrea economie de energie electrica,ambele avand rol bine definit,si daca ne gandim ca jucariile astea merg de regula nesupravegheate,miza e destul de mare in raport cu valoarea componentelor in discutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări