ndc74 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 E intredevar mare. Un astfel de diamant cu montura nou nout e prin obor la 80-100 ron. Ce am luat eu cu 10-20 sunt mai micute, atat diamantul cat si montura si din pacate chiar daca e marcat un cod pe ele, nu se precizeaza nr de karate. Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 E intredevar mare. Un astfel de diamant cu montura nou nout e prin obor la 80-100 ron. Ce am luat eu cu 10-20 sunt mai micute, atat diamantul cat si montura si din pacate chiar daca e marcat un cod pe ele, nu se precizeaza nr de karate.Eu am luat unul de pe site cu 50 ron dar este marcat cu nr de karate.Pentru acel diamant se face o montura ca la bijuterii si este Ok. Link spre comentariu
philiprobz Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Cine stie care este viteza periferica optima de utilizare a unei "pietre" oala diamantate pentru ascutirea cutitelor widia. Aici si o poza : Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Sigur nu stiu dar peste 3500 ca eu am pus una de 115 mm pe polizoe la 3000 si mergea greu ,dupa asta am pus-o pe un flex cu variatorul la minim si a inceput sa mearga mult mai bine . Link spre comentariu
philiprobz Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Am luat-o babeste cum se spune in lipsa unor informatii sigure. La 2850 de ture nu polizeaza deloc. La 11000 cat are flexul se inroseste pastila widia in zona de contact cu diamantul dar nu se polizeaza . La 6000 rpm pare ca rezultatele sunt mai bune dar tot nu musca din pastila widia asa cum ma asteptam. Acum o fi si discul de proasta calitate , nu mai stiu. Granulatia pare cam fina si e posibil ca asta sa fie cauza. Mai incerc si cu alte turatii si daca nu sunt multumit revin la piatra verde clasica . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 ...care este viteza periferica optima de utilizare a unei "pietre" oala diamantate pentru ascutirea cutitelor widia...Ai aici niste indicatii de viteza. Pentru un disc de 125 mm diametru, vei avea pentru ascutirea cu racire: 1222...1986 rpm, iar pentru ascutirea fara racire: 1833...3056 rpm. Pentru pastile "moi" se folosesc turatiile mai mici, iar pentru cele "tari" turatiile mai mari. Trebuie vazut in catalogul producatorului si care este gama sortimentala recomandata de materiale. Pentru ascutirea pastilelor diamantate - spre exemplu se folosesc turatii incepand de pe la 8000 rpm. Dar nu orice disc este recomandabil. Link spre comentariu
philiprobz Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Cum deja am incercat turatia din plaja indicata la ascutirea uscata trag concluzia ca discul e o chinezarie si la propriu si la figurat. Pretul de achizitie isi spune cuvantul - 40 lei. Il pot folosi doar la finisarea muchiilor cutitului si in perspectiva voi alege o piatra cu granulatia mai mare si cu o minima garantie a calitatii. Pana nu te "frigi" nu inveti ! Discul din imaginea de mai sus e doar asemenator cu ce am eu - fac aceasta precizare pt a nu se creea confuzie. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Discul din imaginea de mai sus e doar asemenator cu ce am eu - fac aceasta precizare pt a nu se creea confuzie.Asta am folosit eu(chiar daca ma repet) si la cutite cu videa de 8x8 merge bine la scutit,chiar musca din pastila,turatia o apreciez cam pe la 6000 reglata din variator. Link spre comentariu
daredan Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Eu folosesc un astfel de disc luat de la chinezi de mai bine de 2 ani si polizeaza perfect orice pastila gen WIDIA si orice tip de otel fara sa se incarce. Si asta cu un banal polizor de 125W si 2800rot/min (aproximativ). Nu inteleg de ce nu merge la tine. Personal ascut cutitul din HSS pe piatra de polizor cu o granulatie mai mare si apoi o rectific pe aceasta piatra verde. Rezultatul este foaaarte bun! Desi am si un disc diamantat nu am simtit nevoia sa-l adaptez pe polizor, atat de multumit sunt de aceast disc verde. Link spre comentariu
ndc74 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Eu folosesc un astfel de disc luat de la chinezi de mai bine de 2 ani si polizeaza perfect orice pastila gen WIDIA si orice tip de otel fara sa se incarce. Si asta cu un banal polizor de 125W si 2800rot/min (aproximativ). Nu inteleg de ce nu merge la tine. Personal ascut cutitul din HSS pe piatra de polizor cu o granulatie mai mare si apoi o rectific pe aceasta piatra verde. Rezultatul este foaaarte bun! Desi am si un disc diamantat nu am simtit nevoia sa-l adaptez pe polizor, atat de multumit sunt de aceast disc verde.Toretic si aceasta piatara este una diamantata. Nu e o simpla piatra verde (cred ca se cheama corindon) care desi nu contine pulbere de diamant poate poliza placutele de carburi metalice (WIDIA). Acum cata pulbere de diamant contine, cred ca depinde de furnizor si de pret. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Conform legilor lui Murphy cind am ajuns la fata locului am descoperit ca trebuie sa dau o gaurade 8mm in beton . Noroc ca era rotopercutorul cu burghiele in masina.Prost a fost cind am descoperit ca burghiul de 8mm a nimerit in ceva fier beton inainte si era de nefolosit. Pina la primul magazin de profil erau vreo 50-100Km si simbata seara.Pe prinicpiul ori la bal ori la spital am pus un disc diamantat de taiat caramida/beton ( din ala cu fante pe circumferinta ), doar ala`l aveam la mine pe linga cele pentru metal si am incercat sa vad ce iese.Pentru beton a iesit nesperat de bine!Nu prea e de folosit la ceva care are nevoie de finete , a iesit destul de "aspra " fata de taiere.Asta la beton e un avantaj , la cutite de strung nu ajuta decit eventual la degrosat.Grig Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Aprops de viteze (periferice). Cati au instalatie de masurat viteza, nr. de turatii, etc? Sper ca n-ati luat de bune datele de pe diverse motoare ca atunci..facem discutii sa nu tacem. Iertare pentru cei suparaciosi dar este important sa discutam "pe date concrete", mai ales privind discurile diamantate ca altfel ma duc si le arunc pe toate le gunoi (si am si eu cateva). Link spre comentariu
fenobarbital Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 @philiprobz - nu trage inca concluzii finale cu referire la discurile de ascutit carbura; astea la 40RON sint de foarte multe feluri (diametru, grosimea depunerii, felul prinderii ). Am si eu doua de acest fel, una exceptionala si una care nu-i buna de nimic. La cea reusita (ø130), i-am facut doua bucse de prindere de diametru mai mare (era posibil), am insistat la prelucrarea lor, sa iasa cit mai bine; alezajul interior ce vine pe axul polizorului (o chinezarie) a fost corectat cu alezorul expandabil pina ce a iesit perfect, astfel incit nu are nici cea mai mica bataie. Problema la cea "proasta" cred ca vine de la turnarea oalei, care nu este prea reusita motiv pentru care are o bataie foarte mare si ar trebuii corectata. Corectia mi-o imaginez prin prinderea pe un platou, cu partea diamantata si prelucratea oalei la alezaj. Diametrul ei este deasemenea mai mic (>ø100) dar desi am incercat cu turatii mai mari, tot nu a functionat. Pentru degrosare incercati sa folositi genul de discuri din atasament si veti avea o surpriza placuta. Inca odata atrag atentia ca praful rezultat este extrem de nociv, e plin de metale grele iar particulele rezultate sint reduse ca dimensiuni si presupun ca trec foarte usor de sistemul natural de filtrare al aparatului respirator la om. Personal folosesc o masca 3M care a costat mai mult ca toate pietrele. Link spre comentariu
philiprobz Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Nu trag concluzii pripite . Aproape ca nu se pot vedea cu ochiul liber particulele acelea abrazive , asa de mici sunt. Fata de ce vad in ultimele imagini atasate e diferenta mare. Iar cu privire la viteza nu m-am inselat pt ca am folosit un motor la care cunosteam sigur turatia si transmisie prin fulii si curea catre un ax separat pe care e montata piatra de polizat. Atasez si un programel pt cei interesati : http://www.tribology-abc.com/calculators/e3_5a.htm Singura chestiune pe care nu am reusit sa mi-o lamuresc pe deplin e cea legata de diametrul care se ia in calcul la aflarea raportului de transmisie corect . Cunoscand dimensiunile precise a doua a doua fulii si raportul de transmisie obtinut la acestea (chiar pe tabelul de pe strungul meu) am dedus ca valoarea ce se ia in calcul este diametrul exterior al canalului de curea minus 1,5 sau 2 mm . Chiar si presupunand ca m-am inselat diferenta dintre valoarea obtinuta de mine si cea absoluta nu poate fi foarte mare asa ca nu imi fac griji . Nici nu imi mai amintesc daca am mai adresat aceasta intrebare pe undeva dar banuiesc ca nu e cu suparare daca cineva vine cu o lamurire in aceasta privinta. Link spre comentariu
en Postat Mai 5, 2015 Autor Partajează Postat Mai 5, 2015 Ieri,am cumparat un disc abraziv pentru ascutit widia,culoare verde,un disc chinezesc care este inscriptionat in chineza: PDX...150...75...115x10x20x8. Din toate postarile nu m-am dumirit care este turatia optima la care trebuie sa lucreze un disc de 150mm diametru.Parerile sunt impartite: 3000,6000,10000 rot/min. Pe incercate nu pot sa merg pentru ca nu dispun de toata gama de turatii la dotarile pe care le am.Ce noutati mai aveti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum