The Stressmaker Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 Am avut si eu "intalniri de gradul 2" cu scanari de porturi din zona Chinei pe vremea cand eram la rds si foloseam un coyote ca server(min. 486 la 25 MHz cu 16M ram 2 realtek si o floapa + administrare web) ,am trimis un mail la adminul retelei de acolo dar din "obisnuinta" nu a catadicsit sa raspunda asa ca varianta cu "plangerea" iese din discutie.Adevarat si Sygate "urla si se face rosu" si am observat ca scanarile se fac pe anumite porturi folosite de troieni si parerea mea este ca se fac automat cautand sisteme infectate, subscriind celor care au scris mai sus.Atata timp cat nu intra in sistem si sistemul meu e "curat" nu i-mi fac griji.PS:la un router sau server ai posibilitatea sa blochezi porturile care nu sunt necesare si sa lasi numai ce ai nevoie singura referinta la "atacuri" sau cum vrei sa le spui o sa o gasesti in logul serverului care din experienta mea (limitata) nu o sa-l citesti zilnic.Chiar daca am windoza am respect pentru linuxisti.Corectati-ma daca gresesc. Link spre comentariu
unGuru Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 Citez din log-ul ZoneAlarm instalat pe PC-ul meu: 9965 Intrusion have been blocked since install2321 of those have been high-rated.. si il am (re)instalat doar de citeva luni. In tot acest timp n-am simtit efectiv prezenta acestor atacuri, ele oprindu-se in "log"-ul lui ZoneAlarm. Din cind in cind, ma mai anunta si antivirusul (Kaspersky) ca a mai blocat cite un atac.. cum spuneam, aceste chestii tind spre "normalitate" la ora actuala. Link spre comentariu
tarzanx Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 dear om,alde hackerii nu se ocupa cu chestii de astea ieftine. Asa ca, fara sa ma documentez prea mult, pot spune ca nu a fost (este) un atac intentionat. De obicei sunt scanate zeci de mii de calcaulatoare, iar procedura este automatizata. Daca antihacker-ul tau a blocat atacul, nu trebuie sa-ti mai pese. Sincer, stiu oameni care au dat in paranoia, pe ei tot timpul ii ataca cineva, etc. Si, crede-ma, am ceva experienta in treburile astea. De 10 ani tot administrez retele conectate sau nu la internet. Daca e treaba interesanta pentru tine, am o solutie simpla pentru asta si in plus scapi de toate programele pe care le tot instalezi pe PC-ul tau: se ia un pentium la 75-133 MHz, se pun doua placi de retea, un HDD de 100 MB (mega nu giga, adica cam a sasea parte dintr-un CD-ROM), un FreeBSD (aka UNIX), se pune in debara si uiti. Si de el si de hackeri. N-are nevoie de monitor, eventual nici de tastatura. Inconveniet? Unul singur...energia electrica.si unde gasesc si eu FreeBSD????? Link spre comentariu
Vizitator sergiu_q Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 http://www.freebsd.org/doc/en/books/han ... s-ftp.html dalu , daca nu ai ip rutabil , nu prea ai dece sa te temi. eu cred ca prostiile alea iti apar de la diversi troieni de la tine de pe calc care incearca ei sa faca legatura cu vre-un robot . la mine am tot timpul un robot care imi scaneaza portul de ssh2 , dar ma doare la basca , sa caute pana se plictiseste eu mi-am cumparat nod32 si nu am nici o problema . si pana la urma, daca se conecteaza vreun "lacher" , ce poate sa imi faca ? cat de spre faza cu "faultatul" , mai bine te abtii ca e mai sanatos si pentru trup si pentru suflet Link spre comentariu
ph3e4r Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 Well nu trebuie sa te temi de atacuri blocate ci de cele care nu sunt detectate. Atacurile alea pot fi si de ip-uri spoofate deci nu poti sti cai vb de china poate fi chiar de la vecinu tau cat despre faultat poti scrie un email cu un log la administrator si daca ip-ul nu e spoofat se rezolva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 pentru Tarzanx: Nu e vorba de un freeBSD in toata splendoarea, ar fi prea mare deranjul (cere multe cunostinte si nu mai ruleaza de mult pe configuratii slabe). Ceea ce foloseste multa lume sunt produse bazate pe nucleul acestui sistem minunat. Ca punct de plecare : http://www.m0n0.ch/wall/ cere resurse minime, e superb. Stau oricand la dispozitie cu explicatii si indrumari. Totul are 5-6 MB si poate fi "ars" fie pe CD_ROM fie pe un HDD antic. In stanga-jos cautati link-ul Gallery. Interesant, nu...? Sunt imagini puse de utilizatori de la casnici pana la firme serioase. In plus cu un card adecvat poate functiona si ca access-point. Stabilitatea? Nu prea mai are probleme de la versiunea 0.6 beta. E un produs matur. Ar mai fi un ceva bazat pe linux la http://www.smoothwall.org si http://www.ipcop.org sau chiar http://www.pfsense.org (freeBSD, proiect derivat din m0n0wall, cere resurse mari). Mai e si coyote, si multe... Insist, totusi pentru m0n0. Link spre comentariu
danb1974 Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 Intii sa lamurim ceva. Hacker e una si cracker e alta. Si voi le incurcati cu mult succes.Dupa asta urmeaza starea netului in ziua de azi. In permanenta se trimit milioane de spam-uri si se scaneaza automat fiecare ip care exista, fie de catre virusi care vor sa se inmulteasca fie de catre programe care sparg si instaleaza backdoor-uri sau clienti de botnet sau cine mai stie ce.Asta e. Din pacate. Get over it. N-ai ce face. Nu-ti place nu te lega. Nu te obliga nimeni. Vrei sa te legi, fa-o dupa ce ai instalat un firewall, un antivirus si un antispyware. Link spre comentariu
Electron Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 Chiar daca am windoza am respect pentru linuxisti.Corectati-ma daca gresescNu, nu gresesti... :crazy: Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 N-ai ce face. Nu-ti place nu te lega. Nu te obliga nimeni.Sorry, danb1974. Nu e asa. Daca nu-ti place ca benzina are apa, nu mai alimenta. E mancarea proasta si cu "euri"? Nu mai manca. E aerul poluat?Simplu, nu te obliga nimeni sa respiri. Pune dobitocu de la trei sa-i urle gutza la ora 3 dimineata? It's not a problem. Imi iau casa si mamut? Pana una alta dalu are dreptatea lui. Consfintita prin legi care serespecta in toata lumea civilizata. Poate sunt patetic, desi sunt maidegraba un tip cinic si cu mare "dragoste" de semeni. Dar inteleg ca in masura in care nu-i afectez pe altii, pot fi si ciudat, si extremist si nazist daca vrei. Niciodata mitraliera nu a ucis ideea.Aici problema se pune altfel. Cati hacker-i adevarati cunosti in Romania.Sunt atat de putini incat sensul real al cuvantului s-a pierdut. Hai sa luamcazul Kevin Mitchnik vs. Tsutomu Shimomura. In ochi unora Mitch esteun erou, simbol al libertatii, etc. Cum il priveai daca erai patronul uneicorporatii si dadea iama prin serverele tale cu pagube de milioane dedolari? Spuneai cumva "da, am fost fraier, trebuia sa imi pun cinspefairwall-uri"? Sau faceai frumos lobby sa fie arestat tipu' si sa se dea niste legi...? In USA este interzis chiar si scanarea de porturi si se facmulte in sensul asta. Si eu am avut incercari de penetrare din SUA candlucram pentru o firma romano-canadiana. Si dupa ce am luat legaturacu provider-ul respectiv, au studiat oamenii logurile, si i-au reziliatcontractul lui "hacker-ul lui peste".Stergerea urmelor o face omul numai daca obtine acces ca root (superuser, administrator, etc.) pe masina mea. In general nu prea seiau in considerare loguri ale programelor gen ZoneAlarm. Inainte sa facaceva, vrea loguri amanuntite care sa releve si alte lucruri despre atacator.Cam asta e... Link spre comentariu
LostCell Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 Referitor la firewall..chestiile alea ce le arata firewallu din zonealarm cum ca o blocat nu stiu cate sute de accese la computer is adevarate? Link spre comentariu
unGuru Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 chestiile alea ce le arata firewallu din zonealarm cum ca o blocat nu stiu cate sute de accese la computer is adevarate?Nu!.. le genereaza el aleator, la misto, sa nu zici ca nu-si face treaba (adica.. ca ai platit licenta degeaba)! :smt018 :drinkers: PS: EVIDENT ca sint pe bune.. n-ai vrea sa te afli in reteaua mea fara firewall! :snakeman: Link spre comentariu
dalu Postat Martie 11, 2006 Autor Partajează Postat Martie 11, 2006 chestiile alea ce le arata firewallu din zonealarm cum ca o blocat nu stiu cate sute de accese la computer is adevarate?Nu!.. le genereaza el aleator, la misto, sa nu zici ca nu-si face treaba (adica.. ca ai platit licenta degeaba)! :smt018 :drinkers: :smt025 :smt042 :smt043 :smt044 :smt082 :smt081 :smt080 :smt043 :smt042 Link spre comentariu
Vizitator sergiu_q Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 puteti incerca si un firewall hardware http://www.emag.ro/firewall/vpn-d-link- ... --pDFL-200 Link spre comentariu
unGuru Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Firewall-ul asta hardware costa 8 milioane si ceva.. la banii astia iti cumperi 20 de PC-uri (P150 or something) cu soft gratis pentru asa ceva (vezi post-urile anterioare). Poate singurul avantaj ar fi consumul oarecum mai scazut, desi nu este specificat.. nu mai spun ca poti gasi chiar un laptop P100 la vreun milion de lei care consuma deasemenea foarte putin.. iar daca vrei sa faci o economie in plus, in loc de HDD folosesti un card flash.. sau poti folosi un LiveCD cu o distributie linux care ruleaza direct de pe CD (nu ai nevoie de HDD.. pentru setari isi creeaza un drive virtual in RAM). Link spre comentariu
MishuL Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 si la mine se intampla chestia asta zilnic de n ori,n-are rost sa te strofoci(nu e un atac personal) ....ba ma strofoc , mai frate @costy, si sa-ti spun si de ce: Eu sant adeptul teoriei cum ca proprietatea privata-i sfanta, i-mi intra un intrus in casa fara permisiunea mea <>( vezi cazul Iovan), ori hardul unui calculator cu informatia de pe el , face parte din intimitatea mea , din viata mea privata , pe care , daca cineva incearca sa o violeze, incerc sa ripostez cat mai violent cu putinta. Nu am incercat sa ma bag in HDD-ul nimanui, nu tolerez ca cineva sa il acceseze pe al meu. Nici macar tentativa nu o concep. Eu vad chestiile astea ca un furt calificat ( sau tentativa) din buzunar, in aglomeratie in troleibuz. :smt067 :smt068 :smt071 :smt027Subscriu cu entuziasm! M-am dus ieri la moshie shi am gasit capota de la un Trabi zacator acolo, LA MINE IN CURTE, fortzata. Ma pregatesc sa las intr-una din mashini un redresor ca sa incarce bateria... iar redresorul e defect, da la masa :snakeman: ... ce vina am eu ca redresorul MEU, bagat in mashina MEA, aflata pe proprietatea MEA, imprejmuita, e defect shi da la masa? :rock:Chiar, se poate considera ca virgula cauciucurile izoleaza mashina fatza de sol? Eu cred ca da... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum