Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutite pentru strung - clsificare

znecula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 215
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

35

• mihaighe

32

• radu cnc

23

• enjoy

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa nu ies cu totul in afara subiectului voi prezenta ce destui dintre noi (inclusiv eu) au cumparat din diverse "piete" a fi spre folosire ca un cutit de strung dar in esenta avand alt scop. Totodata voi expune si modul real de folosire, precum si scula care le foloseste. Un lucru as mai adauga, ca orice produs romanesc nu are "o finalizare" perfecta urmand a mai "da cu ciocanul" sau "pili" pentru a se potrivi. Boring Headu-ul are gaurile perfect dimensionate dar port cutitul are cu o cateva miimi mai mult asa ca "necesita" mici "ajustari" pentru a se "potrivi". Deh un produs e facut la Pascani iar celalalt la...Focsani. Ca ultima observatie, or fi ele produse romanesti dar "pastilele" tot din occident sunt. :nas:

post-34269-139829478198_thumb.jpg

post-34269-139829478201_thumb.jpg

post-34269-139829478204_thumb.jpg

post-34269-13982947821_thumb.jpg

post-34269-139829478214_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deh un produs e facut la Pascani iar celalalt la...Focsani. Ca ultima observatie, or fi ele produse romanesti dar "pastilele" tot din occident sunt. :nas:

Aici te contrazic.Pastile triunghiulare pt aceste cutite s-au facut si la noi in curtea intreprinderii de meacanica fina de la Obor, desi cred ca uzina care le producea se chema altfel.
Link spre comentariu

Aici te contrazic.Pastile triunghiulare pt aceste cutite s-au facut si la noi in curtea intreprinderii de meacanica fina de la Obor, desi cred ca uzina care le producea se chema altfel.

Initial asa o fi fost dar ce am primit eu pentru doua modele (cca 20 buc.) numai romanesti nu sunt. Dar pentru confirmare (poate nu inteleg eu) promit o poza cu o cutie originala cu un set de 10 buc. Totusi ce s-a vandut prin targuri au avut acelasi model de pastile, dar poate gresesc. :nas:
Link spre comentariu

Initial asa o fi fost dar ce am primit eu pentru doua modele (cca 20 buc.) numai romanesti nu sunt. Dar pentru confirmare (poate nu inteleg eu) promit o poza cu o cutie originala cu un set de 10 buc. Totusi ce s-a vandut prin targuri au avut acelasi model de pastile, dar poate gresesc. :nas:

Asa arata pastilele triunghiulare facute la mecanica fina si ambalate in folie ca medicamentele.

post-50478-13982948046_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am cumparat acum 2 sapt din targ cu 40 ron un cutit de debitat ISCAR cu pastila amovibila de 2,5 mm latime.Cutitul e super, singura lui problema e ca pastila nu e nici macar plasata pe centrul lui, ci in jumatatea dreapta a lui, ceea ce face imposibil sa ma apropii f mult de universal ca sa tai din scurt.Inca o problema a fost faptul ca era destul de inalt pt strungul meu iar muchia de taiere se afla deasupra centrului piesei, asa incat a trebuit sa subtiez putin la freza din inaltimea lui pt a-l folosi.

post-50478-139829480466_thumb.jpg

post-50478-139829480473_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asa arata pastilele triunghiulare facute la mecanica fina si ambalate in folie ca medicamentele.

Asa arata pastilele (am trei tipuri) pe care le-am primit pentru cele doua modele de suporturi facute la Focsani (ele de fapt fiind trei modele de suporturi cu sase tipuri de pastile). :da :pandaci

post-34269-139829480708_thumb.jpg

post-34269-139829480712_thumb.jpg

post-34269-139829480715_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am cumparat acum 2 sapt din targ cu 40 ron un cutit de debitat ISCAR cu pastila amovibila de 2,5 mm latime.Cutitul e super.

Arata foarte bine suportul, dar cu pastilele cum stai? :pandaci
Link spre comentariu

in numele celor care stau mai prost cu ochiometrul sau pur si simplu vor o ascutire corecta adresez intrebarea: din ce pot fi improvizate cale unghiulare pt verificarea unghiurilor cutitelor . efectiv nu-mi trece nimic prin cap la ora asta decat echerele din trusele de geometrie care de fapt nu sunt de prea mare ajutor intrucat se pot verifica doar din exterior unghiurile. despre cumparat nici nu poate fi vorba ca preturile sunt astronomice .

Link spre comentariu

Arata foarte bine suportul, dar cu pastilele cum stai? :pandaci

Recunosc ca nu am decat cateva deocamdata, dar avand in vedere ca nu sunt un "industrias", ar trebuie sa ma tina ceva.Pastilele au fost 4 ron/buc.
Link spre comentariu

in numele celor care stau mai prost cu ochiometrul sau pur si simplu vor o ascutire corecta adresez intrebarea: din ce pot fi improvizate cale unghiulare pt verificarea unghiurilor cutitelor . efectiv nu-mi trece nimic prin cap la ora asta decat echerele din trusele de geometrie care de fapt nu sunt de prea mare ajutor intrucat se pot verifica doar din exterior unghiurile. despre cumparat nici nu poate fi vorba ca preturile sunt astronomice .

http://www.sculesiechipamente.ro/Echere ... e-496.htmleu folosesc unul din asta, e o scula la un raport calitate/pret cat se poate de multumitor.
Link spre comentariu

Poti incerca sa-ti cumperi un echer pentru masuratori in domeniul prelucrarilor mecanice. In principiu se gasesc si prin targuri si le poti regla incat sa masori si unghuirile unor cutite. Foto este luata din sectiunea Instrumente de masura si control. :jytuiyu

post-34269-139829481627_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări