Dan57 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Inca cateva imagini cu "obiectele" respective. Link spre comentariu
znecula Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Interesanta bijuteria.Cu ce se fixeaza pastila ca nu vad nici un surub.Stima. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Interesanta bijuteria.Cu ce se fixeaza pastila ca nu vad nici un surub.Stima.Daca te vei uita cu atentie la pastile, fiecare are in partea de sus si jos cate un sant. Dispozitivul de prindere are un profil "pe dos" pastilei. Dispozitivul este dintr-un otel foarte calit si bine "tensionat" in zona de prindere asa incat pastila intra prin impingere si se fixeaza atat de bine incat nici mie nu-mi vine sa cred. Este ceva de vis, se foloseste in principiu pentru debitat dar si pentru multe alte lucrari (am vazut intr-o reclama). Link spre comentariu
78ATI Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Felicitari!In Timisoara nu am avut niciodata noroc. Eventual doar de "doritori sa te ajute" sa iti vanda cutite cu placuta de carbura lipita cu 10 lei cand le cumperi de la magazine cu 4.5-7 lei.Intradevar cele oferite de cei din piata sunt folosite...poate au mai multa patina...plus trebuie sa cauti sa le ascuti.Eu cred ca am renuntat sa caut in magazine respectivele pastile, voi comanda din Germania si gata. Data viitoare cand lei voi folosii voi fi mai pregatit sa le racesc/ung, ca altfel se duc pe apa sambetei chiar in aluminiu, care apropos am aflat ca se lubreifiaza/raceste cu motorina! Rezultatele sunt excelente. DIn ratiuni olfactive, nu pot folosii acest "elixir" asa ca voi opta pentru o emulsie fie pentru un spray/lichid de taiere.Omul cat traieste invata, sau cel putin asta incerc eu! Deoarece am vazut cateva nelamuriri privind unele pastile pentru cutite, am sa va spun ce am patit duminica trecuta. N-am mai fost de cateva luni prin targ asa ca "am simtit eu" ca ar fi necesar sa ma abat si pe acolo si cu toata "opozitia" sotiei am purces catre locul cu "fiare". Si bine am facut ca m-am intalnit cu o cunostiinta ce mi-a oferit (cu modestie spus) o bijuterie. Voi posta o imagine a acesteia, pastilele folosite si cat se poate de aproape, sistemul de prindere care este acelasi cu cel dorit de uni useri (meseriasi). Pe langa suportul de prindere am achizitionat si 20 de pastile (cate 10 din fiecare model, atatea avea respectivul). Link spre comentariu
daredan Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Deoarece am vazut cateva nelamuriri privind unele pastile pentru cutite, am sa va spun ce am patit duminica trecuta. N-am mai fost de cateva luni prin targ asa ca "am simtit eu" ca ar fi necesar sa ma abat si pe acolo si cu toata "opozitia" sotiei am purces catre locul cu "fiare". Si bine am facut ca m-am intalnit cu o cunostiinta ce mi-a oferit (cu modestie spus) o bijuterie. Voi posta o imagine a acesteia, pastilele folosite si cat se poate de aproape, sistemul de prindere care este acelasi cu cel dorit de uni useri (meseriasi). Pe langa suportul de prindere am achizitionat si 20 de pastile (cate 10 din fiecare model, atatea avea respectivul). Din care targ? Eu am luat din Militari unul identic tot cu 20 rezerve la 70 ron. Inca nu am avut ocazia sa-l folosesc si nici nu cred ca o sa se iveasca prea curand ocazia :( Link spre comentariu
Dan57 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Din care targ? Eu am luat din Militari unul identic tot cu 20 rezerve la 70 ron. Inca nu am avut ocazia sa-l folosesc si nici nu cred ca o sa se iveasca prea curand ocazia :(Inseamna ca este un targ bun in Militari. Dar ce te face sa nu-l folosesti? Cumva vrei sa-l dai? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 ...bine am facut ca m-am intalnit cu o cunostiinta ce mi-a oferit (cu modestie spus) o bijuterie...Scule de acest tip, nu sunt produse doar de firma SANDVIK. Iata in imagine un dispozitiv conceput intr-o intreprindere romaneasca, pentru operatia de rctificare a profilului de fixare a pastilei (pe o simpla masina de ascutit) a unei scule asemanatoare, produsa in scularia aceleiasi intreprinderi, in productie de serie mare. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Scule de acest tip, nu sunt produse doar de firma SANDVIK. Iata in imagine un dispozitiv conceput intr-o intreprindere romaneasca, pentru operatia de rctificare a profilului de fixare a pastilei (pe o simpla masina de ascutit) a unei scule asemanatoare, produsa in scularia aceleiasi intreprinderi, in productie de serie mare.Ai dreptate privind firma respectiva (de aceia nici nu i-am scris numele), sunt nenumarate, din nefericire destul de "greu accesibile" la noi. Am cautat pe internet sa gasesc un suport de prindere prin Romania si nu am reusit sa gasesc decat "oferte" de pe la vecinii de mai aproape sau mai departe la niste preturi...de-ti cumperi un strungulet cu banii aia. Cat despre desenul tau privind respectivul accesoriu, este excelent dar se gaseste la fel de "des" ca si "boring head"-urile (sau cum s-or numi pe romaneste) facute la Pascani. Sunt extraordinare, bine facute, dar sunt o "rara avis" sau costa mai mult ca unele aduse din America. In privinta suportului, voi incerca sa-l fac singur cu toate ca sigur v-a dura ceva timp iar in ce priveste dispozitivul facut la Pascani il voi fotografia si-i voi expune poza in curand pentru cei ce n-au vazut ce puteau face si ai nostri pe vremuri. Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Pe saitul aproape defunctei firme Scudas Pascani ( http://www.scudas.ro/ ) gasiti o serie de exemple cu valori ale cotelor, unghiurilor etc (ceea ce nu veti prea gasi la sandvik spre exemplu) de scule aschietoare. Desi sint de generatie mai veche, si probabil mai slabe calitativ ca si produsele unor firme consacrate, sint totusi de apreciat. Stiam mai demult un soft cu care se putea downloada intreg continutul unui website, insa nu imi mai aduc aminte.... Pentru cineva care este interesat sa isi confectioneze scule aschietoare cred ca este o sursa foarte buna de inspiratie (pentru mine a fost singurul loc in care am gasit unghiurile de asezare ale pastilelor la cutite cu pastile brazate). Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 ...respectivul accesoriu, este excelent dar se gaseste la fel de "des" ca si "boring head"-urile (sau cum s-or numi pe romaneste) facute la Pascani...Nu se gaseste, deoarece intreprinderea a dat faliment in 2009, inainte de a putea iesi cu aceste scule pe piata. Cateva loturi prototip, au fost livrate doar unui partener extern. Link spre comentariu
radu cnc Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Felicitari Dan57 pentru achizitie.Cu asa ceva doar cand lucrez la atelierul mecanic de la firma unde lucrez folosesc. Intradevar sunt foarte bune dar se lucreaza cu ele numai transversal, nu se recomanda strunjirea longitudinala cu ele datorita fixarii pe planuri inclinate a pastilei.Eu personal nu am intalnit de cumparat in targurile din Timisoara sau Lugoj asa ceva de cumparat iar la 100de Ron nici nu stateam pe ganduri ca sa-l cumpar deoarece cunosc produsul.Daca exista cineva din Bucuresti si gaseste cum scriau unii colegi pe forum, lama port placuta si 20 de insertii pana intr-o 100 RON si doreste sa-l trimita sub o forma, as dori si eu sa achizitionez unul.Important este ca latimea de taiere sa nu fie mai mare de 3mm, daca este sub aceasta valoare cu atat mai bine.Multumesc anticipat celui care poate sa ma ajute.Tel. 0726 70 85 97 Link spre comentariu
78ATI Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Sincer daca sunteti dispusi sa vindeti "lama" cu pastile (insertii) eu sunt doritor sa le cumpar.In momentul acest am un atsfel de cutit de la Glanze, care are niste insertii, gresit are o singura insertie, care in urma unei debitari a crapat. De aceea m-am interesat la cei cu experienta si mi-au spus ca insertiile neracite nu au viata lunga. Insertia aceasta a traiet vreo 4-5 debitari. Am gasit un furnizor pe internet, insa este in Germania. In Romania se pare ca nu sunt, sau poate codul este diferit. Interesant ca toate insertiile ar trebuii sa aiba o codificare standard ISO. Firmele producatoare gen SANDWIK sau GARANT, au aceste codari ISO, astfel incat port cutitul sa poata fi exipat cu insertii si de la alte firme producatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 ...Sunt extraordinare, bine facute, dar sunt o "rara avis" sau costa mai mult ca unele aduse din America...Daca te referi la dispozitivul de rectificat profilul pastilei, el nu este facut pentru piata. Este dispozitivul utilizat la operatia de rectificare a profilului, in atelierul de scularie a intreprinderii. El a costat in jurul a 50 de euro, in evidentele contabile ale intreprinderii. Probabil ca scos pe piata, ar fi primit si o cota de profit si o cota de TVA. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Intradevar sunt foarte bune dar se lucreaza cu ele numai transversal, nu se recomanda strunjirea longitudinala cu ele datorita fixarii pe planuri inclinate a pastilei.Important este ca latimea de taiere sa nu fie mai mare de 3mm, daca este sub aceasta valoare cu atat mai bine. Multumesc pentru sfat, este foarte util. Latimea de taiere este de 1,2 si 1,5 mm (doua modele de placute) dar sunt pentru acelasi tip de lama . Daca voi mai gasi un o lama port placute cu placute sigur le voi achizitiona si va voi comunica. Individul de la care am cumparat cele de mai sus mai avea o lama dar nu era la fel si nici placute pentru ea nu avea de aia nu am cumparat-o. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Daca te referi la dispozitivul de rectificat profilul pastilei, el nu este facut pentru piata. Este dispozitivul utilizat la operatia de rectificare a profilului, in atelierul de scularie a intreprinderii. El a costat in jurul a 50 de euro, in evidentele contabile ale intreprinderii. Probabil ca scos pe piata, ar fi primit si o cota de profit si o cota de TVA.Draga ola_nicolas, uite ca-mi dai dreptate cand spui ca nu au fost facute spre vanzare ci pentru utilare locala. Este evident ca nici o firma nu v-a da un pret mare unui dispozitiv facut local si cu folosinta asemanatoare, adica nu-si v-a "incarca" inventarul. Cum am promis, am facut niste foto cu "boring head"-ul facut la Pascani, sa le pun aici sau in alt loc, tu hotarasti. Nu stiu daca a fost "la vanzare" sau doar a fost "o serie limitata" dar arata interesant. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum