radu cnc Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Si eu am cumparat de la rusi si una este de diametru 150mm si cealalta de 125mm, nu am ajuns sa le montez pe un polizor.Am ascutit cutite cu polizorul tatalui unui prieten si are un disc de 200mm, mai mult ca sigur de provenienta romaneasca are marcat intr-un V literele MF, ceea ce cred ca erau produse de mecanica fina, sunt diamantate si se foloseau inca din anii '80 intr-o mare intreprindere din oras la ascutitul sculelor placate cu placute din pulberi metalice sinterizate, Widia.Si eu cand am fost strungar in acea intreprindere am de atunci un disc care este ciobit ca a zburat de pe o masina de ascutit ca nu a fost strans bine, trebuie sa-l caut. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Mare atentie sticlele alea din fundal sant periculoase cand ascuti(decretul 400) Link spre comentariu
fenobarbital Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 @radu cnc - indubitabil ce ai aratat in poze este oala diamantata, astea sint mai usor de recunoscut mai ales dupa liantul care probabil este o alama sau rasina sintetica iar granulele sint asemanatoare cu cele ale discurilor diamantate folosite in constructii; corpul este aproape de fiecare data din aluminiu; am si eu una de acest fel insa mai ciudata, (corpul este din otel) are insa diametru undeva pe la 100mm si de aceea n-o folosesc. Astea de la rusi eu nu prea cred ca au vre-o legatura cu diamantele sintetice; liantul este o rasina mai mult ca sigur insa mai inchisa la culoare se folosesc fara rezerve pe otel pentru scule si au pretul sensibil mai mic. Particulele abrazive sint probabil carburi insa cred ca s-ar putea sa fie si CBN si asta pentru ca sint eficiente cam la toate soiurile de carburi (YT14 chinezesti, P romanesti, TTM) si de-asta nu prea stiu ce sa cred. Pe de alta parte, de fiecare data cind vreau sa elimin rapid un strat de carbura, pentru a forma un unghi de ascutire spre exemplu, folosesc discuri diamantate mici gen "dremel" cu granulatie mare si turatie foarte mare; cu astea am sentimentul ca am dat banii pe degeaba pe o piatra "verde", insa acestea au tendinta sa curbeze muchia, datorita suportului (o tabla) flexibil. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Ma roade o intrebare si nu stiu unde sa o pun. A meritat sa cumpar un diamant de 1Kt folosit cu 50RON? In tirguri la voi cu cit se vinde? Este cam rablagit, saracu' are con de prindere si cu el vreau sa profilez ceva pietre. Pina cind se poate folosi un astfel de diamant? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 ...Pina cind se poate folosi un astfel de diamant?Atata timp cat rezista diamantul sintetic incastrat. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Cel mai mare dusman al diamantelor este temperatura, de aceea se recomanda racirea abundenta sau folosirea de avansuri mici in adancime la profilarea pietrelor abrazive. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 A meritat toti banii (diamantul); am indreptat de proba, o piatra biax cu care imi formez canalul la cutitele de debitat si merge excelent; am folosit turatia cea mai mica de pe freza de mana si la cea mai fina apasare, musca din stratul abraziv de-l face praf si scantei... Chiar m-a impresionat. Piatra din poza era inainte in ultimul hal de lucrata, nici forma cilindrica nu avea, nici nu era coaxiala suprafata... Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 A meritat toti banii (diamantul); am indreptat de proba,Si eu caut de mult dar nu am gasit inca,pana gasesc ma folosesc de carborund dar nu e tot aceasi treaba ca se roade si asta si pana indrept piatra fac o multime de praf.Ca sa rezolv problema cu praful am montat polizoarele pe un mic banc portabil si cand rectific pietrele scot bancul afara din garaj . Link spre comentariu
ndc74 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Ma roade o intrebare si nu stiu unde sa o pun. A meritat sa cumpar un diamant de 1Kt folosit cu 50RON? In tirguri la voi cu cit se vinde? Este cam rablagit, saracu' are con de prindere si cu el vreau sa profilez ceva pietre. Pina cind se poate folosi un astfel de diamant?Aici in vitan cred ca am vazut cu 30ron de 3Kt aproape nou.Eu am luat cu 10 ron unul de 0.5Kt folosit, dar inca bun. Piatra de polizor se poate rectifica si cu pietre din acelea paralelipipedice. Mesterii le numesc "Carbochim".Diamantul trebuie tinut perpendicular pe piatra, ca sa nu polizezi si din materialul in care este el incastrat. Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 ... Piatra de polizor se poate rectifica si cu pietre din acelea paralelipipedice. Mesterii le numesc "Carbochim"....Mesterii le numesc "carborund"...Carbochim este producator de corpuri si materiale abrazive... :a: Link spre comentariu
fenobarbital Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Aici in vitan cred ca am vazut cu 30ron de 3Kt aproape nou.Eu am luat cu 10 ron unul de 0.5Kt folosit,Pai astea ar trebuii sa fie preturile la piata, unde se fac cumparaturi "de ocazie", tipul de la care am luat eu, este din categoria "samsar", dar asta e, trebuie platita si investitia pe care el la momentul oportun a facut-o. De un an de cind ma batea gindul sa imi cumpar unul, de la el, le tot plimba si am fost primul cumparator anul asta, cred. Pretul unui diamant industrial de 2 Kt la magazin este ~160RON, 3kt este deja 330RON. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Merita investitia tinand cont ca fara un polizor bun nu poti face ascutirea corespunzatoare,cu carborund faci undreptarea grosiera si cu diamantul cea de finete.Am cumparat odata o piatra de 200 folosita cu marginile rotunjite de la ascupitul pe cant dar nu am putut sa o folosec ca un am avut cu ce sa o indrept(pe vremea aia nu aveam carborund) si nici nu prea stiam eu cum e cu indreptatul pietrelor. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 (pe vremea aia nu aveam carborund) si nici nu prea stiam eu cum e cu indreptatul pietrelor.Recunosc deschis ca nici eu habar n-aveam de indreptatul cu carborund pina sa citesc discutindu-se pe forum; am observat ca in general, diamantele industriale sint folosite de mesteri pentru corectari manuale, pe un suport gen tija si maner, eu ma gindeam sa-i fac o montura sofisticata unde sa pot controla mai precis treburile, dar poate renunt. Inca ceva, cel care mi le-a vindut mai avea si altele, ceva mai mici, care insa desi aratau mai bine, mi-a recomandat sa nu le iau pentru ca sint genul folosite intr-un aparat de incercare a duritatii si n-o sa le prea pot folosii la profilat.Si ca sa nu ne abatem de la subiectul topicului am sa va arat (sint convins ca majoritatea stiti) un tip de ascutire a unui cutit de degrosare foarte productiv (eu pina acum foloseam ascutirea "americaneasca", cu exemplele larg raspindite pe net) si care se realizeaza foarte usor cu ajutorul unui flex (pe linga polizor) Totul e sa incepem cu canalul de curgere a aschiilor, ce trebuie realizat primul, printr-o taietura oblica pe lungimea cutitului si rotunjirea ei mai apoi prin miscarea barei razant pe muchia discului (pentru rotunjire).Cutitele mari, nu le-am facut eu, dupa ele m-am inspirat. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Acel canal de degajare si formarea aschiilor in spirala se numeste HOLKER.Este o ascutire profesionala si da rezultate foarte bune in exploatare. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Cam asa ascut si eu dar spre rusinea mea nu-mi prea iese canalul de degajare asa ca am renuntat la el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum