Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutite pentru strung - clsificare

znecula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 215
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

35

• mihaighe

32

• radu cnc

23

• enjoy

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cutitul pentru decuparea discurilor eu il ascut asa, sper sa se inteleaga...

E bun, dar cand e o suprafata mai intinsa ia mult timp. La urma finisezi cu pila sau cutit?
Link spre comentariu

Cutitul pentru decuparea discurilor eu il ascut asa, sper sa se inteleaga...

Si eu la fel, insa raza de curbura facind-o manual imi cam da batai de cap la blank de hss de in 10x10 sectiune cit folosesc pe strungul mic. Sint doua probleme cu care ma confrunt, odata rigiditatea prinderii semifabricatului (nu prea pot tortura un universal de 80) lucru pe care pina la urma l-am rezolvat cu ajutorul unei flanse prinse in universal si piesa fixata cu suruburi de acesta. Contribuie si un virf rotativ. Astea in cazul tablei de 4...8mm. A doua problema este lungimea versus latimea partii active din cutit. Daca e prea lat, incep vibratiile daca e prea lung, risca sa se rupa usor daca este prea inalt, exista riscul ca partile laterale ale cutitului sa frece in piesa pe masura patrunderii si iarasi incep vibratiile. Merg in general pe ~0,7mm latime tais 6-8mm lungime si 4-5mm inaltime. Cu un astfel de cutit am taiat destul de bine. In concluzie se pare ca astea sint limitele strungului pe care il am si le-am cam atins.
Link spre comentariu

Fa latimea de 3mm si lungimea de vreo 10...12mm si inaltimea cat iti permite cutitul din portcutit.Cu cat ai altimea mai mare, nu exagerat, poti sa realizezi razele mai usor.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pot folosi piatra de la carbochim pe ia scrie carborec să ascut cuţite de strung cu plăcuţe vidia pe ia mai scrie :carborec polizare fontă şi nemetale un sfat vă rog

Link spre comentariu

Pot folosi piatra de la carbochim pe ia scrie carborec să ascut cuţite de strung cu plăcuţe vidia pe ia mai scrie :carborec polizare fontă şi nemetale un sfat vă rog

Nu ti-am raspuns in celalalt post.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări