Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutite pentru strung - clsificare

znecula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 215
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

35

• mihaighe

32

• radu cnc

23

• enjoy

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Partea din stanga, este pentru largit, alezat si strunjit frontal interior pe fundul gaurii. Partea din dreapta, se poate folosi la mai multe tipuri de strunjiri interioare, printre care si filetare si canale pentru degajari interioare. Bara are o bucsa elastica cu profil exterior prismatic, care permite rotirea barei in diferite pozitii de atac. Se pot utiliza profile din HSS, sau carburi metalice.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru diametru' ala n-are rost sa te complici cu racirea! Oricum, cand tai cu panzele diamantate, daca vrei sa-i dai racire, da-i pe toata perioada debitarii, altfel te trezesti ca se incinge discul si tu-i dai apa si iti sare ''pilitura'' de pe discuri.

Link spre comentariu

Discurile astea diamantate care le-am cumparat (in ambalaj albastru ) nu ma prea incanta; ma gandeam sa folosesc discul pentru metal din trusa cu care a venit dremelul : http://www.dremeleurope.com/ro/ro/ocs/p ... 349/dremel®-ez-speedclic:-set-de-bază-şi-discuri-de-tăiere/dremel®-ez-speedclic:-discurile-de-tăiere-a-metalului,-pachet-de-5-bucăţi

O sa incerc cu ambele, sa vad cum se comporta.

( Daca vrea careva din Iasi sa comande ceva de la sculesiechipamente.ro sa-mi spuna, nu fac reclama, e doar limita de minim 150lei per comanda)

Link spre comentariu

Discurile alea la ''kila'' sunt mai mult pentru polizat cu lateralele. Pe partea frontala/taietoare are foarte putina pulbere... Mie mi-au fost necesare 3 discuri de genu' ca sa pot taia o camasa de rulment. Sa ne intelegem - tai hss pentru a da forma unui cutit? Daca da, atunci taie cu pauza si raceste cutitul! Doar cutitul! Altfel inmoi panza si se face bucati.

Link spre comentariu

Da, taie cu pauza si raceste doar hss! Daca bara de hss iti permite, incearca sa-i dai forma pe polizor si pe urma o tai/debitezi si cu un flex mai mare, nu neaparat cu freza, DAR tine cont ca trebuie taiat cu grija/pauza sa nu se decaleasca hss'u! Nu folosi racire in timpul taierii la panzele normale de taiat metal!

Link spre comentariu

sal. cum se lipesc placutele vidia de suport? cineva mi-a zis ca se alamesc,presupun cu autogenul...eu nu am asa ceva. exista adezivi speciali? sau electrozi inveliti de alama? sau alta metoda...

Link spre comentariu

sal. cum se lipesc placutele vidia de suport? cineva mi-a zis ca se alamesc,presupun cu autogenul...eu nu am asa ceva. exista adezivi speciali? sau electrozi inveliti de alama? sau alta metoda...

Exista electrozi de alama cu flux pe ei (pasta de borax) sau borax separat (pulbere).Electrozi si borax am gasit in Obor. Tehnologia de alamire a fost dezbatuta chiar pe aici pe undeva. Pentru debitare cele mai bune disculete sunt cele folosite in tehnica dentara, se gasesc cu si fara armatura si au pana la 0,5mm grosime. :nas:
Link spre comentariu

Cele mai bune discuri sunt folosite in tehnica dentara si au aspectul unui disc de bronz, subtire care are in toata masa discului pulbere de diamant. Eu le folosesc la ascutit scule WIDIA, freze etc.Cele care au depusa pulbere doar pe laterale nu se pot folosi frontal.

Link spre comentariu

am gasit ceva,electrozi acoperiti,dar tot cu autogenul se "sudeaza" http://www.elfigroup.ro/view-product-677.html . pastila de vidia se poate crapa daca nu e preincalzita? presupun ca e o tehnica mai speciala la sudarea lor,nu orice sudor ar putea sa o faca. tot la adezivi as ramane,dar care s-ar putea folosi? trebuie sa reziste la o temperatura destul de mare,aici ar fi problema(presupun, minimum 200 grd, dupa cum "fumega" uleiul in timpul aschierii).daca stiti vreunul...

@radu cnc si @Dan57 , acele discuri folosite in tehnica dentara unde se pot gasi? vreun website...romanesc?

Link spre comentariu

Pentru alamire placute Widia te poate ajuta orice sudor care are autogen si rabdare sa le aranjeze.Unele placute Widia se mai pot suda si cu elecrozi de inox, unele mai crapa dar se pot folosi, am vazut la un strungar mai batran nu este un pont din auzite...

Link spre comentariu

Referitor la debitare bare HSS de dimensiuni mici:Acele discuri cu pulberi de diamant nu sunt pentru debitat in general. Pentru debitat acea bara de 5x5mm sau 4x4 mm poti cumpara discuri de flex cu diametru 32-40mm speciale pentru Dremel, sau orice alta freza similara. Ele se monteaza pe un ax multifunctional care are coada de 3mm si in cap are un surubel. Au culoare maro. Eu cu acest tip de discuri tai orice inseamna tabla de otel pana in 3 mm si functioneaza. Si HSS se taie foarte bine, mai ales ca poti taia direct forma profilului viitor si doar rectifici cu polizorul.Daca nu ai polizor, tot pentru Dremel exista discuri de polizar, arata aproape la fel, doar ca sunt negre si mai groase, cam 2-3 mm. Se fixeaza pe acelasi ax. Le vezi in poza de culoare neagra.Eu am cumparat o trusa cu tot felul de accesorii din Baumax la vreo 30 lei, era o caseta din lemn asemanatoare cu cea din imagine.P.S. Atentie cand debitati, se consuma relativ repede si se produce un praf fin ce ajunge in ochi si nas.PURTATI OCHELARI SI O MASCA, pulberea are gust neplacut cand e inhalata fiind mai fina decat cea a unui disc de flex obisnuit, se transforma intr-o ceata/praf foarte fin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări