DanuAL Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Nu sunt ascutite! E putin de lucru cu ele, dar vor face treaba buna, mai ales daca sunt inscriptionate P30 - bune pentru materiale/oteluri tari, etc.!!! In cea de a 2a poza se observa mai multe tipuri de cutite - sa nu uiti de holker/degajarea de pe pastila (din varf), care ajuta la formarea spanului in spirale, span mai mic. In functie de aceasta degajare, mai ingusta sau mai lata, poti strunji mai rapid, cu rugozitate mica sau poti strunji la fel de rapid cu rugozitate mai mare! Varful de ''atac'', unghiul varfului e si el important - un varf mai ascutit (negativ) taie mai bine, poti intra in span mai mult, dar suprafata va fi mai urata, rugozitate mai mare, iar un varf putin rotunjit iti confera un rezultat al prelucrarii mult mai bun, dar in span mai mic ~2-3mm/trecere. Link spre comentariu
enjoy Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Multumesc! I-am intrebat pe astia de la magazin inainte de a le comanda si m-au mintit in fata ca-s acutite. Sa inteleg ca acum trebuie sa mai cumpar si un polizor... Link spre comentariu
DanuAL Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Da, din pacate nesimtirea nu mai are limite in zilele noastre...Sunt pe la Dedeman si alte magazine de genu', polizoare, cu vre-o 200ron - nu-ti recomand. Depinde si de cat lucrezi cu el, dar in general dupa vre-o 2 saptamani o sa spui - Doamne Ajuta ca am garantie(pica rulmentii, pica condensatorul..pica)! Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Multumesc! I-am intrebat pe astia de la magazin inainte de a le comanda si m-au mintit in fata ca-s acutite. Sa inteleg ca acum trebuie sa mai cumpar si un polizor...Si o piatra de ascutit carbura. Link spre comentariu
enjoy Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Da, am citit topicul asta cap-coada, o sa duc cutitele astea mai intai la un mester, cred ca mai exista un atelier in Iasi, sa mi le ascuta, apoi o sa cumpar un polizor si o piatra pentru vidia, pentru ca n-am nici cea mai mica idee cum ar trebui sa arate ele pregatite de lucru.Cred ca un Einhell BT-BG 150 o sa-si faca treaba daca il folosesc doar in acest scop. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Cred ca un Einhell BT-BG 150 o sa-si faca treaba daca il folosesc doar in acest scop.Da cu rabdare o sa reusesti dar numai sa gasesti o piatra buna.Eventual un disc de ala diamantat mic pus intr-o freza de mana. Link spre comentariu
DanuAL Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Einhell BT-BG 150 o sa-si faca treaba daca il folosesc doar in acest scop. Daca folosesti cutite cu diametre de 10/10, 11/11, merge! Daca folosesti cutite mai mari, 16/16, 20/20 eu zic ca-i mic polizorul. BT-BG 150 are 150w! La cutitele mici merge folosit, la cutitele mai mari o sa-ti dea in nas, ii scad turatiile si poate chiar se opreste in timpul pregatirii/ascutirii cutitului. Link spre comentariu
enjoy Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Eventual un disc de ala diamantat mic pus intr-o freza de mana.Am deja un Dremel 3000, daca ii mai cumpar un disc diamantat il pot folosi la ascutit? Link spre comentariu
DanuAL Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Da il poti folosi, dar e necesar un suport fix pentru freza, ca sa poti lucra facil cu ea. Daca folosesti freza din mana, n-o sa ai rezultate prea bune! Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Eventual un disc de ala diamantat mic pus intr-o freza de mana.Am deja un Dremel 3000, daca ii mai cumpar un disc diamantat il pot folosi la ascutit?Da il poti folosi ,eu pun 2 bucati de cauciuc in menghina si il strag usor acolo,folosesc discuri diamantate de 40mm care sant ieftine si merge bine ,nu ma infing tare dar se cunoaste ca discul musca din pastila.La cat sant de mici pastilele cred ca merg si discuri mai mici in diametru (gen 25 mm)care sant mai ieftine. Link spre comentariu
enjoy Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Banuiesc ca ceva de genul acesta ( cum e in poza ) si nu cele care au gauri pentru racire. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 De astea vorbeam,sint ieftine si destul de bune.Faci o proba si te lamuresti singur. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 De astea vorbeam,sint ieftine si destul de bune.Faci o proba si te lamuresti singur. Link spre comentariu
enjoy Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Dupa ce ascutiti cutitele la polizor/freza mai folositi vreo piatra fina (oilstone, cum o numesc americanii)? Daca da, ce granulatie mi-ar trebui? Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 De obicei nimeni nu-si bate capul sa le mai ascuta altfel decat pe polizor.Poate in excel de zel si cuprins de febra pasiunii de inceput, le-ai mai putea da un lustru cu un biax cu un disc diamantat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum