Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Va salut!am un filtru pe 2 cai 100w.si nu prea inteleg ce inseamna astia 100 w..plus de asta am un tweeter de 30 de w ce sa fac ca sa nu mi-l arda sa ii mai pun si inca un condensator??si bassul e un dif RCF rebobinat,,,aproximativ 350-400w rms.cum pot marii puterea acestui filtru audio?ii chimb condensatorii de pe placa?sau ce trebuiesc schimbate?astept raspuns.salut cu respect Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Ce înseamnă puterea în audiofrecvenţă găseşti explicaţii pe net.Nu prea ai ce să modifici la filtru, ar trebui să-l schimbi cu totul dacă ai de gînd să bagi o putere mult mai mare decît suportă, sau îl laşi aşa şi-l foloseşti cu un amplif de 100W. Difurile ar trebui să meargă bine împreună cu el, condiţia e să aibă amîndouă impedanţa la fel cu cea a filtrului (4 sau 8 Ohmi). Cel de înalte e cam mic, să fi avut şi el măcar 100W.Singura modificare, bună şi recomandată ptr orice filtru, ar fi să înlocuieşti condensatorii electrolitici nepolarizaţi (elko) din el cu unii de aceleaşi valori dar de calitate, tip mpp, mkt şi la o tensiune mai mare. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 si daca ii dau mai mult de 100 de w se arde?condensatorii,ceramicele sau bobinele???si daca se arde ceva imi afecteaza difuzoarele? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Din cate inteleg eu , ai nevoie mai degraba de un soft start, protectie DC cu termostat si monitor .Gasesti asa ceva la 35 lei. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 pana la urma imi spune si mie cineva cum fac sa nu ard tweeterul acela daca merge sa pun un condensator dupa filtru si daca se poate ce condensator Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Nu-ţi poate spune nimeni dacă nu dai detalii cum trebuie, nici nu prea înţelegem de ce mai vrei să adaugi un cond în serie cu diful de înalte, din moment ce sigur ai unul în filtru. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 pai filtru e de 100 de w 2 cai si am inalta de 30 de w ...am pus un condensator luat de la un tweeter de televizor si parca imi taie mai bine basul....adica nu mai trage asa rau de tweeter ...daca intelegi ce spun..... Robeert: reeditat text. Rog pe viitor sa nu mai folositi cuvinte de genul park, adik, kre, etc. Nu suntem pe messenger. Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum