Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS Modificat

Vizitator BGeorge

Postări Recomandate

Vizitator BGeorge

Buna ziua,Am luat un UPS Vmark 2000VA/1200w este pe 24v. Am vazut ca ma tine cam 8 min bateria si m-am gandit sa-i fac un bine si am pus la el in loc de cele 4 baterii de 12v 7,2 ah am pus 4 baterii 12v 50 ah VRLA de la Caranda. Merge ok incarca ok, numai ca nu se mai opreste din incarcat. Prima oara cand am pus bateriile a incarcat putin si sa oprit, acum dupa ce l-am folosit vreo 2 ore la 20% load incarca si ramane in incarcare la 92.43 %. Ce am vazut ca se opreste din incarcat la 93% niciodata la 100% asta am vazut prima oara.Transformatorul din interior este un toroidal cred ce are doua iesiri de 24v 6ah. Bateriile sunt de 12v 50ah in seriedeci 24v 50ah daca stiu eu bine. Deci nu ar trebui sa-i ia mai mult de hai sa zic 20 ore sa le incarce asta cand sunt golale complet. Are cineva ideie unde este problema cu el de ce nu se poreste din incarcat? L-am lasat cam 8-10 ore dar tot asa o tine.Bateriile nu se incalzesc el nu se incalzeste decat normal, nimic nu pare a fi anormal.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiritrobo

4

• danb1974

2

• The Stressmaker

1

• idm_luci

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce tensiune ai acuma pe baterii? Ar trebui sa fie in jur de 27.2V.Daca incarcatorul e protejat la suprasarcina n-are nimic ca ai pus baterii de capacitate mult mai mare, stiu si eu vreo 2 ups-uri care au trecut de la acumulatori de 7.2Ah la 100Ah :) probabil le ia o saptamina sa-i incarce dar si tin.

Link spre comentariu
Vizitator BGeorge

Moment sa verific...Baterii fara ups conectat: 26VUPS fara baterii: 26vpartea buna este ca a ajuns la 93% ceea ce inseamna ca incarca, dar dureazaaaaaa asa mult pentru doua ore de folosire??! Am decuplat doua din baterii de la UPS si am lasat doar 2x12 50 ah. vad ca la astea a ajuns la 93% cu incarcatul.Vorba dvs. cred ca imi ia 2 saptamani sa le incarce... dar ce ce asa incet?Nu ar trebui sa fie 100ah / 6 ah = aprox 16 ore? E curentul de strapungere prea mic? Sa-i caut un transformator mai cu mai multi amperi? :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator BGeorge

Sa verific momentan am gasit softul mai avansat pentru el ca vine cu o porcarie de soft in cutie PowerManager II varaza

si sa si postez un link pentru cei care nu-l au si-l cauta.

http://www.mentzer.de/Software_for_AC-U ... .html?&L=1

am cautat un soft pentru RS232 de UPS de mi-a venit rau.

Ma uit in interior sa vad daca re reglaj, se poate sa fie facuta limitare la incarcare din soft. Oricum controllerul de pe el arata simplu nu prea pare complicat o sa postez o poza cu el.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sa verific momentan am gasit softul mai avansat pentru el ca vine cu o porcarie de soft in cutie PowerManager II varazasi sa si postez un link pentru cei care nu-l au si-l cauta.http://www.mentzer.de/Software_for_AC-U ... .html?&L=1am cautat un soft pentru RS232 de UPS de mi-a venit rau.Ma uit in interior sa vad daca re reglaj, se poate sa fie facuta limitare la incarcare din soft. Oricum controllerul de pe el arata simplu nu prea pare complicat o sa postez o poza cu el.

Si ce soft merge la V-Mark 1200?
Link spre comentariu

Si cu ce deranjeaza ca este 93% si nu 100%? In teorie, 100% este cand tensiunea pe acumulator atinge 28,8V si acolo, pentru acumulatorii ieftini incep problemele legate de regenerare. Asa ca, daca erau acumulatori ieftini, probabil a scazut tensiunea maxima pana la limita sigura de functionare. Tensiunea de 26V pare cu un volt mai mica decat tensiunea de mentinere ("float") iar cresterea de tensiune probabil se activeaza doar la detectia descarcarii complete a acumulatorului (incarcarea s-ar face pana la 28-29V ca apoi sa scada automat la 26V). La fel de bine poate incarca doar pana la acea tensiune de 26V, si de a mentine acea tensiune fara a face ciclul de incarcare complet. Pentru un acumulator cu plumb, mentinerea acestei tensiuni nu este o problema ci un avantaj, stiut fiind faptul ca aceste tipuri de acumulatoare pot sta timp indelungat in incarcator la aceasta tensiune fara a fi afectate in vre-un fel.Calculul cu 100Ah/6Ah nu este asa. Fiind acumulator cu plumb, incarcarea este la C/10 adica 0,6A. Pe scurt, incarcarea unui acumulator de 6Ah dureaza 10 ore pe cand a celui de 100Ah dureaza 166 ore adica aproape o saptamana. Termenul de o saptamana trebuie luat cu rezervare, in sensul de a adauga zile in plus, daca acumulatorii folositi au autodescarcarea mare.

Link spre comentariu

ups-ul de mai sus este model pentru centrale termice , scoate unda sinusoidala pura , este construit sa mearga cu acumulatori auto iar ce am vazut eu la noi in magazine merge cu acumulatori pana la 200Ah , am gasit si la noi in magazine in jur de 600 lei modelul asta doar ca se numeste "SINUS"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări