Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema HDD Seagate

Vizitator al3c5_04

Postări Recomandate

Vizitator al3c5_04

Am o problema cu un hdd Seagate si aceea este ca merge greu de la o vreme, adica windows-ul se incarca greu, dezarhiveaza greu iar in timpul dezarhivarii cateodata se blocheaza winamp-ul sau browser-ul. Pe langa aceste probleme mai si scoate zgomote(hdd-ul). Am fost cu el la garantie ca am presupus ca isi da duhul,iar ei au zis ca l-au testat si ca nu are nimic, ca functioneaza in parametrii normali. Ieri l-am luat de la garantie si am zis sa il testez la un prieten,am instalat la el windows 7 si mergea bine. Am ajuns acasa,l-am instalat si la mine si merge la fel de prost ca inainte sa il duc la garantie. Ce poate afecta functionarea lui? HDD-ul este pe Sata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

2

• pinky

2

• ComponentePc

2

• scormonel

1

Un prim sfat ar fi sa il formatezi complet, dupa care sa instalezi un sistem de operare. Formateaza-l in mod normal, fara optiunea quick (repede). Vezi ca gasesti destule programe speciale pentru formatarea HDD-urilor.

Link spre comentariu

In astfel de situatii de vina este de regula sursa. Daca scrie si Delux pe ia, aia este !. Nu incerca sa o masori. Toate masuratorile dau bine. Inlocuieste-o. Numai cu un osciloscop sau o scula speciala ce verifica surse i-ti poti da seama de varfurile si caderile de scurta durata ce compromit functionarea harddisk-ului. Orice harddisk ai folosi rezultatul este catastrofal fara o sursa buna. Nu mai folosi chinezarii. Un nume serios ca cele ce acum i-mi vin acum in minte Antec, Cieftec, Corsair, Thermaltake te feresc de neplaceri si nervi.

Link spre comentariu
Vizitator al3c5_04

Inca nu am desfacut sursa. Mi-a spus cineva ca ar putea fi de la placa de baza,de la slot-urile SATA. Le-am incercat pe toate dar acelasi rezultat. Acum am montat hdd-ul pe un alt pc si zgomotul a disparut. Se poate sa se fi stricat toate slot-urile SATA de la placa de baza?

Link spre comentariu

Putin probabil sa se fi stricat porturile S-ATA.Zic si eu ca altii: schimba sursa. Dupa nume e o sursa buna dar niciun producator nu-ti poate garanta functionarea. Iti ofera garantie. Care este altceva decat garantare.Ar fi bine sa inlocuiesti si cablul S-ATA.Apoi, cu un disc Hiren's rulezi miniWindows-ul de pe acest disc si odata ajuns in windows rulezi programul HDTune. Acest program iti testeaza integritatea HDD-ului si timpii de acces. Tot cu acest program ai acces la informatiile din SMART care inregistreaza defectiunile aparute vreodata in functionarea HDD-ului.

Link spre comentariu
Vizitator al3c5_04

Doar ce am desfacut sursa. Pare in regula,nu am gasit condensatori umflati. Cu HD TUNE am mai lucrat,dar nu prea e bun,la un moment dat am dat un health scan si a umplut toate patratelele cu rosu,am mai dat o data si a dat cu verde,deci nu prea e de incredere. O sa incerc cu Heiren's Boot CD.

Link spre comentariu

HDTune e foarte bun. Daca ti-a dat rezultate contradictorii inseamna ca problema este in alta parte decat la HDD.Nu e indicat sa testezi cu HDTune HDD-ul de pe care ruleaza Windows-ul. De aceea e bine sa rulezi un Windows Live CD.Imi mentin convingerea ca problema este in alta parte decat la HDD.O sursa nu trebuie sa aiba condensatori umflati ca sa fie defecta. E foarte adevarat ca o sursa cu condensatori umflati o declari defecta. Condensatorii de valori sub 100uF se umfla foarte rar dar isi reduc din capacitate si genereaza instabilitate mai des dacat condensatorii umflati.Poti sa ai probleme si cu placa de baza.Ca sa gasesti defectul trebuie sa testezi fiecare componenta in parte.- schimbi sursa- testezi HDD-ul tau pa alt PC- testezi alt HDD pe PC-ul tau- inlocuiesti cablul S-ATA- si nu in ultimul rand testezi RAM-ul cu MemtestCa sa identifici defectul trebuie sa il poti reproduce in alte configuratii. In caz contrar nu ai identificat defectul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator al3c5_04

Gata s-a rezolvat problema. Dupa trei drumuri la cei de la garantie s-a stabilit ca hdd-ul e defect. A trebuit sa fac 3 drumuri cand se putea rezolva din prima. Asta e, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Multmesc tuturor pentru ajutor! Sanatate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări