MaxSteel Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Salut!Am o alarma auto cu decodorul PT2294-L4 (CMOS) si driverul de relee ULN2003 (intrari TTL si cmos) va rog uitati-va pe datasheetul lui si spuneti-mi daca rezistenta de 2,7 kohm desprecare se vorbeste in datasheet e incorporata sau trebuie conectata..? As vrea de asemenea sa imi spuneti ce integrat flip-flop trebuie sa intercalez intre cele doua mentionate anterior ca sa pot face on/ off din relee pe instalatia de 220V. Comanda se face din telecomanda alarmei, iar microcontrolerul era pe soclu si il scot, in locul lui venind flip-flop-ul care sa comande ULN2003AG -ul.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 2,7k e incorporat. Prin "flip-flop" inteleg un basculant, nu stiu ce doresti sa faci, ULN2003 se comanda cu "1" logic pentru care ofera "0" logic (colector in gol).Nu prea inteleg ce rost are in sectiunea "alimentatoare". Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Ce doreste a spus ca sa pot face on/ off din relee pe instalatia de 220V ,dar cum... e ceata cvasitotala.Oricum ,e greu de digerat. Link spre comentariu
MaxSteel Postat Noiembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 vreau ca la fiecare impuls de la decodor flipflop-ul sa-si schimbe starea 1-0-1-0-1-0...... si asta sa comande uln2003-ul si ca atare releele.Altfel spus, apas pe butonul telecomenzii, codor-transmisie radio-decodor (de aici e receptorul, cutia cu relee)-decodorul da cate un impuls de cate ori apas butonul telecomenzii, impulsul ala basculeaza fliflop-ul. Sau mai simplu, de cate ori apas butonul releele trec de pe armat pe dezarmat si invers. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 microcontrolerul era pe soclu si il scot, in locul lui venind flip-flop-ul care sa comande ULN2003AG -ul.Multumesc anticipat!Salut!Daca scoti microcontrolerul, ai stricat toata jucaria. Poti intercala un flip-flop DOAR intre microcontroler si uln2003. Ca bistabil poti folosi un CD4011, 4017, etc. Succesuri! Link spre comentariu
MaxSteel Postat Noiembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 microcontrolerul era creierul alarmei (temporizari, citiri senzori....) mie nu-mi trebuie la aplicatia asta microcontrolerul Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 microcontrolerul era creierul alarmei (temporizari, citiri senzori....) mie nu-mi trebuie la aplicatia asta microcontrolerulCate relee vrei sa comanzi si cum? Simultan sau pe rand? Link spre comentariu
MaxSteel Postat Noiembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 cum o imagine face cat 1000 de cuvinte.... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Din ce inteleg, cauti un basculant bistabil. Gasesti pe net o gramada de solutii. Alege una si posteaz-o, daca ai indoieli. Link spre comentariu
MaxSteel Postat Noiembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Dupa parerea mea ar fi vorba de 4013 http://www.doctronics.co.uk/4013.htm dar nu stiu ce varianta de 4013 ca sa fie cmos si nu TTL (nu stiu daca exista 4013 CMOS si TTL dar intreb...) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Fa-i un montaj separat si incearca-l, sa vezi cum functioneaza, dar din ce inteleg ca doresti sa faci, este foarte bun. Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Nu e decat CMOS; de obicei CD4013 sau HEF4013. Varianta romaneasca era MMC4013.Schema a mai fost pe forum. R1 si C1 se scot (erau pentru comanda manuala) si pe intrarea Clock (pin 3) aplici impulsuri de la iesirea microcontrollerului. Basculeaza pe frontul pozitiv al impulsului (trecere brusca de la zero la +). Link spre comentariu
MaxSteel Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 OK, multumesc mult tuturor celor care au raspuns in cadrul acestui topic. O sa merg la magazin sa iau integratul si sa ma apuc de treaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum