Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SRPP-6n6p-"pentru băieții mari"

Vizitator

Postări Recomandate

Problema apare cand se trece din A1 in A2 , atunci distorsioneaza driverul daca nu are rezistenta interna destul de mica , pentru ca sarcina scade brusc . Chiar daca in principiu se poate asigura curentul de grila in A2 testat pe o rezistenta de sarcina , rezistenta interna trebuie sa fie suficient de mica ca sa nu distorsioneze in momentul saltului de la curent 0 la un curent oarecare . Practic tensiunea de iesire trebuie sa ramana constanta in gol ( curent sarcina 0 ) si la curentul de grila dorit . Ma intreb daca montajul prezentat cu Ri 2K poate face fata , si in ce conditii , daca un curent de doar 1mA produce o cadere de tensiune de 2V pe aceasta rezistenta interna

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

5

• adrian_pic

5

• THOMAS

2

• carageae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ri se situeaza in jurul valori 1k (situatia data) sarcina de 2k dispusa pe iesire a fost gindita sa simuleze ig1-virf-tubfinal circa 15mA sau mai putin(preferabil 7-8-9-10mA virf ig1-tubfinal) ,atunci cind ig1 ar atinge valoarea 10mV pentru 60Vvv-atac sarcina poate fi considerata in momentul de minim 3K astfel se intelege ca atenuarea la virf in tensiune nu devine semnificativa pentru semialternanta pozitiva de atac(considerind Ri=1k).

Se intimpla ca in regim dinamic pe o sarcina data in anod (tub final) la momentul de virf Pu sa necesite intrarea grilei de comanda in regim pozitiv +5V ,+10V ,etc .Pentru astfel de situatii este gindit SRPP-6n6p din acest subiect(cu valorile specificate).6L6-SE ,gu-50-SE ,etc se poate gasi in astfel de siuatie pentru o sarcina data .

gu-50-SE cind vede la anod circa 2K-sarcina negresit necesita o intrare in A2 pentru Pu-maxima-sinus ,moment in care ig1-virf poate atine 8mA(gu-50 fiind poate un tub final mai putin inteles).

Link spre comentariu

DA ,am testat(desigur , si nu o data) ,atenuarea la virf pentru semialternanta pozitiva de atac g1-tubfinal fiind nesemnificativa in raport cu un driver care ar avea Ri=20k.Si daca nu se testeaza este evident si usor de inteles ,daca se testeaza si mai bine-se ajunge la o concluzie "mai mult decit clara".

Nu se poate compara Zout=20k(de exemplu) cu Zout=1k(cazul de fata) in situatii gu-50-SE cind Ra=2k(Am vazut aici gu-50-SE Ra=2k ,asa ca am pus si eu un driver sa nu cada lumea in greseala).

Acest driver SRPP-6n6p(valorile specificate) este cel putin echivalentul unui driver SRPP-6n13s ,tubul 6n6p(dubla trioda) fiind de EXCEPTIE !-o super dubla trioda !(ar fi bine de retinut acest tub 6n6p ,am lucrat cu el diferite configuratii-de fiecare data "ma incintat" ce poate oferi ,12BH7 slabut in raport cu 6n6p in opinia mea...,la fel "iubesc" foarte mult ECC88-mai ale siemens-gold pin...) .

Etajul SRPP-6n6p-prezentat este dus aproape de extrem(Pd/tub=6,5-6,7W).

Link spre comentariu
blue depinde de lampa pe care vrei sa o ataci in A2. Tu vizezi anumite lampi, sunt lampi care vor si 50mA dar ... si puterea oferita este pe masura. valderama a precizat doua lampi care s-ar "pupa" cu SRPP-ul 6n6p, oricum stiu sigur ca doar GU50 va fi vizata pentru ca lumea alearga dupa putere. Tu banuiesc ca esti intr-o clasa si mai sus in ceea ce priveste puterea obtinuta si normal iti trebuie si ceva mai "fortos".
Link spre comentariu

Este un pic mai complicat, am incercat doua tuburi in A2, OT 100 si PL504, ambele au cerut un curent de grila comparabil, dar fireste in situatii diferite de tensiune anodica si Ra , puterea obtinuta fiind in concordanta cu puterea disipata pe anod a celor doua tuburi, totusi de este bine sa te axezi pe un tub si prin testari amanuntite sa incerci un optim de functionare, masuratorile comparative nu sint intodeauna bune...Banuiesc ca 6N6P ar putea fi un driver potrivit in aceasta clasa doar pt un numar limitat de tuburi finale, trebuie vazut care...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări