Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clarion DB358RMP

Vizitator dal3gacy

Postări Recomandate

Vizitator dal3gacy

Am nevoie si eu de ajutor....Am cumparat un clarion Mp3 si acuma vreau sa schimb difurile in masina...clarionu' stie 4x51 W de la 4 la 8 OHMIce fel de difuri sa pun pe eace caracteristici trebuie sa aiba?pun mai multy pret pe calitate decat pe galagie (me duc cu benzina, nu cu impulsurile de la bass)acuma pe masina is ceva difuri de 20 W/ 8 Ohmi si numa alaea din spate au tweetere ajutor!!!!!!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Exact acelasi HU am si eu, in spate merg de pe HU niste JBL GTO636, foarte bune, iar in fata (o sa) mearga noile difuzoare Spectron SPC26Z legate la amplificatorul separat. Chiar astazi am primit noile difuzoare, am muncit toata dupaamiaza sa fac instalarea, maine o sa fie gata.

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

ceea ce imi zici tu este probabil OK, singura greseala pe care probabil am facut-o este ca nu am mentionat de la inceput ca inca nu am nici o treaba cu electronica...am mai citit pe forum in speranta ca gasesc un raspuns dar din pakate pentru mine nu am inteles mare lucru....se poate te rog mai deteliaat...ceva de genul "for dummies" si inca ceva inca nu imi permit sa mai dau banii si pe un ampif.... :weedman:

Link spre comentariu

Din cate am inteles ai doua perechi de difuzoare, iar cele din spate sunt coaxiale (intr-un difuzor sunt una sau mai multe difuzoare mai mici). Cele mai importante sunt difuzoarele din fata (pe bord sau in portiere) pt ca sunetul trebuie sa vina (sau sa ai iluzia ca vine) din fata. Nimeni nu sta cu spatele spre podium la un concert.Incearca sa instalezi cele mai performante difuzoare in fata.Daca nu ai difuzorul dorit poti sa te uiti la oferte, desigur ultimul cuvant va avea portofelul. Daca-ti permiti cumpara difuzoare pe componente, adica dif de bass-medii separate si tweetere separate. Au avantajul ca poti plasa tweeterele unde doresti, ca plasamentul lor are un impact mare in soundstage-ul muzici, si difurile bass-medii au o suprafata mai mare si o membrana mai rigida fata de difurile coaxiale de acelasi diametru si in plus tweeterul nu este in calea propagarii sunetelor produse de catre acestia.Pe parcurs mai poti procura un amplificator si un subwoofer, ca sa ai si subbass.Daca cumperi difuzoare pt masina, adica woofere si nu subwoofere uita-te la specificatii, cum ar fi puterea in RMS, sa fie pe 4 ohmi, sensibilitatea (de la 90 dB in sus este OK pt amplificare directa de pe mp3 player), sa nu dai mare importanta daca reda frecventa de la 30-22000 Hz sau de la 50-25000 (doar exemplu, parerea mea personala), uita-te la calitatea constructiei, uita-te la review-uri si teste ale difuzoarelor pe internet (cel mai usor este daca incerci prin Google) si cel mai important sa le asculti daca ai ocazia pt ca fiecare are gusturi diferite, poate ca tie-ti place mai mult sunetul difuzorului X iar pt mine imi place sunetul produs de difuzorul Y.Toate cele bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări