Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor tda2030 punte

pyu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pyu

3

• Kreator

3

• Dj_Dog

2

• Bala

2

Top autori în acest subiect

Am incercat sa fac un amplificator cu TDA2030 si desi am mai avut experiente in construirea de amplificatoare cu integrate specializate si fara cablaj (in aer)acest integrat m-a dezamagit !Este uluitor de instabil...

Link spre comentariu

2030 nu e chiar asa de instabil, dar trebuie musai sa respecti regulile de baza...cond. de decuplaj lipite langa ( sau pe !) integrat, fire scurte,masa groasa etc...pe vremea lui nu erau asa de multe protectii :prayer: anti-prost ca acum, cand s-a introdus in circuitul integrat cam tot ce se putea , numai ca sa nu mai aibe cum sa mearga prost...

Link spre comentariu

bolek are dreptate eu am o statie stereo cu 2 tda 2030 si pot sa spun ca merge bine nu este instabil, rezista si la scurt in limita bunului simt,bineinteles ca are si el limitele lui avand in vedere ca el a fost proiectat initial pt foosirea in etajele finale pe cadre sau linii (nu mai stiu exact care)

Link spre comentariu

bolek

pe vremea lui nu erau asa de multe protectii anti-prost ca acum

ce sa inteleg aici ? ca ma faci in fata prost ?crezi ca a oscila sau a nu oscila are legatura cu protectiile ? tu ai vazut vreun pin pentru compensare externa la TDA2030 si nu l-am vazut eu?Schema recomandata de ei in datasheet a facut probleme... pana la urma a mers dar cu modificari facute de mine...
Link spre comentariu

pe mine m-a uimit un pic tda2030, inainte credeam ca e un jeg, dar mere binisor chiar alimentat si la 12vps. daca faci scurturi pe iesiri si alte magarii, nu te astepta sa mai mearga..... :axe:

Link spre comentariu

- TDA 2030 nu a fost proiectat pt.TV [cadre] ci ca ampif.audio ! .... e adevarat ca in TELECOLOR , CROMATIC , s.a. a fost utilizat ca final cadre. NU STIU daca mai e vreun CI final audio care sa fi fost utilizat in mai multe aplicatii casnice ca TDA 2030 ! .... ma refer la ce s-a gasit pe piata indigena in ultimii 30 ani .... nu pe partea cealalta a planetei !

Link spre comentariu

tda2030 e un monstru sacru ptr care am tot respectul.cate petrceri ar fi fost lipsite de viata fara acest maestru al sunetului.are o groaza de posibilitati de adaptatre:in punte,(30w)cu finali dupa el(50w),in punte si cu finali(100w),in configuratie de filtru activ(10w)

Link spre comentariu

avand in vedere ca el a fost proiectat initial pt foosirea in etajele finale pe cadre sau linii (nu mai stiu exact care)

asa parca scria in una din reveistele Conex Club
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

in punte cu 2 tda 2030 merge daca pun dif de 4 oameni...in schema e de 8 omi...ce s-ar intampla...????am facut un montaj cu tda 2030 cu bd 911 si 912 in final dupa schema din data scheet...merge...(prima data am pus integratul exact invers...n-am facut cablajul in oglinda....!!!!!! nu s-a ars tda....ci numai un bd...)dar nu scoate 25 wati (alimentare la 35 vcc amperaj 5 a)am semnal bun pe el...ce-o fi?????am masurat tensiunea de pe iesire si n-am mai mult de 4 - 5 volti (trebuia sa am 10 volti pt 2 wati ?? nu ???) :axe:

Link spre comentariu

tda2030 e un monstru sacru ptr care am tot respectul.cate petrceri ar fi fost lipsite de viata fara acest maestru al sunetului.

Sunt intru totul de acord cu tine :prayer: Cate majorate am "sonorizat" prin '90 cu doua TDA-uri puse pe o tabla de Al si 2 boxe de 15W... He, He...
Link spre comentariu
Vizitator julius771

tda2030 e un monstru sacru ptr care am tot respectul.cate petrceri ar fi fost lipsite de viata fara acest maestru al sunetului.

Sunt intru totul de acord cu tine :prayer: Cate majorate am "sonorizat" prin '90 cu doua TDA-uri puse pe o tabla de Al si 2 boxe de 15W... He, He...
la mine prajeai oua pe ele dar tot mergeau de duduiau geamurile.....asa ca ...toata stima
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări