Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator RIAA

Vizitator

Postări Recomandate

V-as ruga mult daca aveti vreo schema de preamplificator de doza electromagnetica realizata cu pentoda, am achizitionat de curand un pick-up Unitra Adam si as dori sa-i fac un preamplificator. Am tot cautat pe net, pe tot felul de forumuri straine, toti vorbesc despre EF86, cat de grozava este, etc, dar nimeni nu a putut pune o schema concreta de preamplificator cu acest tub. Eu am 3 bucati si as incerca...Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

2

• mișa

1

• carageae

1

• klauss00

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc mult! O sa adopt o varianta "mixta" cred, etajul de intrare propus mai sus, cu EF86 introdus direct in carcasa pick-up-ului ca sa minimizez zgomotul iar partea de Baxandall o voi realiza cu ECC82, in aceeasi carcasa cu ampliful. Ma apuc in seara asta de cablaj. La sfarsit vor veni si pozele. Sper sa iasa ceva deosebit.

Link spre comentariu

Am realizat preamplificatorul si sunt foarte multumit de el, suna intr-adevar foarte bine. Din pacate nu pot sa fac comparatie cu un preamp. facut cu ecc83 deoarece nu am testat acel montaj, dar probabil ca ar suna bine si acela cu ecc83. Nu am avut nevoie de ecranare la montaj, nu am brum, dar ef86 are ecran intern pe care evident l-am pus la masa. Atasez si poze, cum am promis:post-31721-139829347728_thumb.jpgpost-31721-139829347737_thumb.jpgpost-31721-139829347747_thumb.jpgVa multumesc inca o data pentru ajutor. Urmeaza etapa urmatoare... preamplificatorul cu corectie Baxandal...

Link spre comentariu

Nu pot sa cred: ai lipit lampile pe placa direct la pini? Si ai stricat condensatoarele alea de blitz pt. asa ceva? Cat crezi ca vor tine daca le coci in apropierea lampilor, fie ele si EF86? Sunt curios la cate cicluri incalzire/racire vor rezista lipiturile alea...Am mai vazut asta intr-un TV la care un "mester" a lipit cu fire un PL36 in loc de PL500, mai bine zis peste "cioburile" unui PL500 decedat. Nu vreau sa-mi amintesc cat a fost de lucru la TV-ul ala cand s-a dezlipit un fir...si pe vremea aia optiunea "arunca-l si ia altul" lipsea din vocabular...Condensatoarele alea au anumiti parametri foarte buni, dar cred ca nici producatorul nu poate spune cum se vor comporta pusi sa lucreze "la cald"...poate ai noroc, dar e pacat de ele...Dar pana la urma cel mai important e sa fii multumit... :da

Link spre comentariu

Dar cond din alea de blitz se gasesc pe toate gardurile. E suficient sa mergi la un atelier de developat poze mai de doamne-ajuta (la AGFA de ex.) si sa le spui cucoanelor de acolo ca recuperezi aparate foto din acelea de plastic de unica folosinta... dai o ciocolata pe luna si ai rezolvat problema. Mie imi recupereaza in medie 7-8 / saptamna. in fiecare este cate un cond. din acela...Un EF86 disipa la filament 1,2W, adica mai putin decat un beculet de scala... pe tub pot tine mana fara taine in timpul functionarii, chiar crezi ca va fi capabil sa usuce niste cond la 6-7 cm distanta?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut.

Nu erau cumparate, le-am recuperat din aparatura medicala, dar erau cvasi-noi, nu aveau mai mult de 100 de ore functinare. De altfel, inca functioneaza foarte bine si la ora actuala. Sarbatori fericite! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări