daniel_88 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 In primul rand invatati ce este o dioda si ce face ea si pe urma lamurim cum le legam. Cum naiba diode de +??????!!!!!!!!!! Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Probabil , a dorit sa spuna ca sunt in constructie normala adica electrodul central este plusul si corpul minusul....in general in constructii industriale care folosesc punti redresoare construite cu diode individuale se folosesc 2 cu polaritate normala si doua cu polaritate inversa pt. usurinta prinderii pe radiator si reducerea numarului legaturilor electrice, cele 2 radiatoare constituind chiar iesirea din punte... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Sint diode cu anodul la surub, si altele cu catodul la surub, tocmai pentru a se pune grupate 2 cite 2 pe radiator. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 (editat) Pai daca a zis "diode de plus" inseamna ca sint si de minus.Nu? Poate ca in curind vom auzi de diode neutre . Te poti astepta la orice. Florine dragule! Mai citeste, mai documenteaza-te,mai intreaba.Nu-i rusine sa spui "nu stiu".Nimeni nu s-a nascut invatat.E rusinos sa lasi impresia ca stii ,cind de fapt esti muuuult,muuuuult "pe linga". Uite ca ,colegii @flomar si @ DjLeco tocmai ti-au explicat treaba cu diodele . Scuze de offtopic. Editat Noiembrie 9, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 da toate masurate dau continuitate intrun singur sens Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 nu stiu daca intrebarea mea are legatura cu topicul ..diode de redresare rapida folosite in sursele pc in sec .se pot folosi ca si redresare normala (de exemplu la un redresor auto,la un traf ?) Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu prea sunt bune, cele rapide la frecvente mici au pierderi mari pe langa cele monolitice. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 (editat) Daca nu ma insel diodele redresoare de putere,cu anodul la surub aveau notat pe corp inafara de curentul direct,tipul dodei(normale sau rapide) tensiunea si litera R. Diodele folosite la aparatele de sudura de constructie industriala,cele cu diodele de tip disc,aveau pe partea ceramica inscriptionat simbolul diodei. Editat Noiembrie 9, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu prea sunt bune, cele rapide la frecvente mici au pierderi mari pe langa cele monolitice. Ceeeee? Mai întâi nu dau pierderi mai mari pentru că sunt rapide . Unele diode rapide pot avea căderi de tensiune în direct mai mari dar diodele Schottky - că de alea de fapt e probabil vorba - au căderi considerabil mai mici deci pierderi mai mici . Și apoi , ce-i aia diode monolitice ? Te referi la punți redresoare ? Dacă da, iarăși nu ai dreptate . Patru diode bune au pierderi mai mici decât o punte mediocră. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Asa arata diodele tale , Florine?http://www.elforum.info/topic/102334-dioda-redresoare-de-putere/page-2.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 nu stiu daca intrebarea mea are legatura cu topicul ..diode de redresare rapida folosite in sursele pc in sec .se pot folosi ca si redresare normala (de exemplu la un redresor auto,la un traf ?) Daca este vorba despre cele de pe railurile de putere din secundar, 3,3V, 5V si 12V, in sursele PC se folosesc Schottky, diode la care caderea de tensiune in direct Vfav este mai mica, implicit pierderi mai mici. Pot fi folosite fara probleme in redresoare la frecventa retelei, insa cele normale nu pot fi folosite in SMPS HF. Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Daca este vorba despre cele de pe railurile de putere din secundar, 3,3V, 5V si 12V, in sursele PC se folosesc Schottky, diode la care caderea de tensiune in direct Vfav este mai mica, implicit pierderi mai mici. Pot fi folosite fara probleme in redresoare la frecventa retelei, insa cele normale nu pot fi folosite in SMPS HF. merci de raspuns ..dispun de peste 250 buc recuperate din surse si as vrea sa le pun la treaba si cum mai fac cate un redresor pt ''unul pt altul'' sa mai scot cate un leu ma gandeam sa nu mai cumpar diode si sa le folosesc pe astea pe care le am Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Foloseste-le cu incredere, dar nu mai sus de 24 maxim 36Vdc, multe sint de 45 sau 60A la 45V. Link spre comentariu
svsu Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Si eu am niste diode rusesti pe acasa, cam cat o lamâie mai mică, de 300A sau poate mai mult. Dar când am văzut că se pot face chestii în comutație mult mai ușoare, am renunțat. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 diodele care le am si vreau sa le pun la aparatu de sudura sunt BETA KU 1290 si vreau sa le pun la ub aparat de sudura care este bobinat pe un stator de motor si vreau sa le pun pe secundaru trafului sa pot suda si cu super baz sub bune ? am ub nr de 8 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum