Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIODE REDRESOARE IN PARALEL?


invest20042001

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • invest20042001

    10

  • em2006

    7

  • pinky

    6

  • pusu

    5

Top autori în acest subiect

Corect ce spune gica , dar, o modalitate de a anula acest lucru este de a pune o rezistenta de valoare mică, in serie cu fiecare dioda. Rezistenţa pe fiecare dioda serie ar trebui să prevadă o cădere de tensiune,undeva în jurul valorii de 0.3 la 0.6 volti .Valori Rezistor între 0,1 ohmi la 10 ohmi sunt destul de eficiente la tensiuni mici. Pentru valori mari de tensiune , valori între 47 ohmi la 100 ohmi .

Link spre comentariu

Daca pui mai multe diode in paralel, doar una din ele se va arde. Cea arsa se transforma in sarma si devine shunt astfel incat prin celelalte va trece un curent infim. Riscul este altul, si anume ca va ajunge curent alternativ pe consumatorul care trebuie sa primeasca curent continuu. Daca pui cate o siguranta in serie cu fiecare dioda, atunci cand se va arde dioda, se va arde si siguranta ( teoretic ), dar pentru un oarecare timp tot vor ajunge ambele semialternante pe consumator. Pentru situatia asta ar fi bine sa pui un alt grup de diode in paralel cu consumatorul ca sa descarce semialternanta nedorita.Daca ai mai multe diode in paralel, cea cu caderea de tensiune cea mai mica se va incalzi cel mai repede, urmand ca aceasta sa moara cel mai repede deoarece prin incalzire scade si mai mult tensiunea de cadere pe acea dioda si va suporta curenti din ce in ce mai mari iar in final : sarma.Daca ne spui la ce aparat vrei sa folosesti, poate mai apar si alte idei.

Link spre comentariu

Si totusi, sunt destui producatori care redreseaza tensiune cu diode in paralel si asta fara rezistente serie. Merg mult si bine.Desigur ca teoretic asa este, treb. acele rezistente. Dar astea sunt de putere, necesita sisteme de prindere, fac caldura...

Link spre comentariu

daca vrei sa pui rezistenta in serie cu dioda, ai 2 variante:- cadere de tensiune 0,3V / 20A = 0,015 ohm / 6W- cadere de tensiune 2V / 20A = 0,1 ohm / 40WSau variatiuni pe aceeasi tema. In oricare din variante e foarte greu sa gasesti astfel de rezistente si la niste preturi de te apuca rasu'-plansu'. Te costa mai ieftin sa cumperi dioda de 80 sau 100 A. Sau nu :nas:

Link spre comentariu

Diodele de putere se pot pune in paralel daca se imperecheaza.Last Edit (detaliere):Pentru aplicatii serioase specifice electronicii de putere, este o practica curenta sortarea diodelor in clase de tensiune directa, astfel ca echilibrarea curentilor se obtine numai din egalizarea conductoarelor de conexiune ale acestora,fara a se introduce componente suplimentare (impedante), cum este in cazul egalizarii fortate..Un ecart DELTA VF = 50mV, de exemplu, e suficient in majoritatea aplicatiilor.Daca se asigura conexiuni cu rezistente egale, pt diodele conectate, curentul total va fi: IFAVtot=0.95*n*IFAV, unde n este numarul diodelor legate in paralel, iar IFAV este curentul mediu limita printr-o dioda in conditiile de racire date.

Link spre comentariu

sunt destui producatori care redreseaza tensiune cu diode in paralel

Ar fi posibil daca se imperecheaza diodele sa aiba aceeasi tensiune de deschidere. Asta se poate face cu un banal multimetru digital setat pe "dioda" - asa se masoara caderea de tensiune in conductie directa.
Link spre comentariu

...Asta se poate face cu un banal multimetru digital setat pe "dioda" - asa se masoara caderea de tensiune in conductie directa.

Asta, la 1mA, de regula acesta e curentul injectat de multimetru...Crezi ca e destul?
Link spre comentariu

Cita teorie... noroc ca aia care proiecteaza surse nu gindesc atita.Caderea de tensiune pe dioda creste odata cu cresterea curentului (curba exacta e data in datasheet) asa ca se echilibreaza singure, fara componente externe sau imperecheri.Pentru 80A pune 5 de 20A, problema ta este cum o sa le asiguri racirea, la curentul ala o sa ai zeci de watti, multi daca's redresoare standard, mai putini daca pui schottky pentru ca astea au cadere de tensiune sensibil mai mica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări