Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru DT9205A

K1nderu

Postări Recomandate

Salut! Am acest multimetru de 1 an dar nu stiu de ce nu merge capacimetru am incercat sa masor condensatori dar nu imi apare nici o valoare, :cry: daca ma puteti ajuta multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

9

• remus68

5

• pinky

2

Top autori în acest subiect

L-ai luat de nou ? Poate s-au masurat cu el condensatori incarcati si s-au prajit ceva tranzistori in el. Trebuie sa-l desfaci si sa masori. Poate nu face contact la comutator.Din cate vad eu, masori condensatorii cu Bornele din mijloc, COM + mA.Mai verifica siguranta din interior.

Link spre comentariu

Da!l-am luat nou nu am mai masurat cu el condensatori,l-am desfacut totul pare a fi in regula,oricum o sa i-au altul si o sa masor tranzistorul din el dar nu cred k e defect,e o chinezarie are capsula ic :ras:multumesc!

Link spre comentariu

Din cate vad eu, masori condensatorii cu Bornele din mijloc, COM + mA

:rade: In veci n-o sa masori condensatori acolo unde spui tu!Condensatoarele se introduc cu terminalele acolo unde scrie CX si se selecteaza din comutator domeniul necesar.
Link spre comentariu

Ai vazut multimetrul?ar fi trebuit sa masoare condensatori de la 20 nf pana la 200nf si de la 2 uf pana la 200 uf :da si sonda + trebuie la mA k arata semnul condensatorilor pe aparat :sparge: am vazut aparate si cu CX dar daca tot are scala de condensatori era normal sa masoare icon_jook

Link spre comentariu

De ce bornele 2-4 ? din moment ce are semn de condensator pe borna "mA" si borna "COM". Merge sa masori miliAmperi ?Mai bine iti iei un capacimetru dedicat deoarece are plaja de masurare mult mai mare. Asa o sa poti masura si condensatori de ordinul a cateva mii si zeci de mii de microfarazi. Cu capacimetrul din voltm-amper-ohmmetre poti sa masori 20uF sau la aparatele ceva mai profi pana la 200uF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări