Vizitator blackwolf2762 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Salutare!Am dat de cap destul de binisor la un Radio Latvia model RN59 , acu din prostia mea am reusit (nu stiu cum) aproape sa ard bobinele din US1 si 2. Intrebare: are cineva dintre dvs asemenea bobine in plus sau macar niste date ca le-oi face eu... Inca ceva: tot de atunci mi-a scazut volumul pe medii. E posibil sa fie afectata si aceasta parte??? Multumesc anticipat... Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Aveti o parte din schema cu datele construiri bobinelor radio LATVIA Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Partea a doua a schemei LATVIA Link spre comentariu
florinmar Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Intrebare cum se poate modifica banda uus pe norma noua Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Cu un convertor de frecventa extern e cel mai puțin invaziv și cu rezultate bune. Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Ca idee se reduce nr. de spire la L1-3 si L1-4 la 5 sp. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Rezultatele sunt jalnice, modificarea e ireversibila, asa ca nu vad nici un motiv sa mutileze acel bloc, și pe urma nici cu convertor sa nu mai meargă. Și în caz ca reușește cumva sa-l aducă unde trebuie, domeniul recepționat va fi foarte mic în comparatie cu ce se poate recepționa azi în banda uus, și extensia gamei ma îndoiesc s-o mai obțină doar cu intervenție pompieristica. Asa ca sfatul meu este sa lase blocul original asa cum e, și dacă se vrea un aparat de zi cu zi, convertorul extern rămâne una din soluțiile elegante prin care se poate rezolva problema. Link spre comentariu
florinmar Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 (editat) Il last as a cum este ms ori cum Editat Octombrie 29, 2021 de florinmar Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Si cu convertor domeniul este mic 8-9 Mhz,(doar daca nu se utilizeaza un sistem de comutare a 2-3 frec.de amestec-Q-atunci se acopera toata banda-87,5-108Mhz) Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Probabil modificarea unor condensatori (în sensul scăderii valorii) ar ,,trage,, banda mai eficient şi fără riscuri, faţă de scoaterea de spire.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Acum 57 minute, QQme a spus: Si cu convertor domeniul este mic 8-9 Mhz Oare? Am incercat o jucarie din asta, alimentata din tensiunea de filament, daca nu se doreste a monta un traf mic, separat, ca loc ar fi intr-un aparat pe lampi. Am montat un potentiometru multitura de la selectoarele tv vechi si merge brici, poti asculta orice post in gama 88-108MHz. Odata realizat, il poti folosi in oricare aparat doresti, fie pe lampi fie tranzistorizat. Dar desigur, e doar o opinie, fiecare poate face ce crede ca-i mai bine pt aparatul lui. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Acum 38 minute, validae a spus: Probabil modificarea unor condensatori Intervine capacitatea parazita, nu poti scadea prea mult. Convertorul e cea mai buna solutie. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Am montat un potentiometru multitura de la selectoarele tv vechi si merge brici, Nu inteleg acordul pe diferite posturi din gama se va face din sistemul vechi al radioului sau din noul potentiometru ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Acordul aparatului va fi pe 68MHz. Cautarea posturilor in noua gama se face de la potentiometrul multitura. Merge si cu unul simplu, dar acordul e putin mai greoi, mai ales la posturi apropiate in frecventa. Scrie asta (cu acordul) si in foaia tehnica postata. Acum vin si intreb, un aparat pe care il asculti zilnic, de cate ori cauti posturi pe el? La mine sta pe un post preferat de ani de zile. Si chiar asa stand lucrurile, firele potentiometrului cu anumite precautii (chiar fara ecranare), pot fi mai lungi, daca amplasarea montajului cu totul nu se poate face la indemana. Ce sa zic, repet, e doar o sugestie, nu e obligatoriu solutia cea mai buna. Incercati sa modificati macar un bloc pt UUS pe lampi in noua gama si cu domeniu extins, si pe urma discutam. Eu am trecut prin asta, si de aia nu recomand. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Candva prin anii 90 erau niste convertoare mici 2x2cm placutaCI , si acordul ramanea pe vechiul sistem. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum