Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme circuit PWM

Vizitator Silviu_yo

Postări Recomandate

Vizitator Silviu_yo

Salutari! am un motorash de 3V luat de pe un casetofon walkman cum erau pe vremuri si am facut un circuit pwm cu timer 555 dupa schema de aici: http://www.easterngeek.com/2008/06/simp ... ation.html

Problema e ca, motorul merge dar eu cand invart de potentiometrul nu e nicio diferenta intre rotatiile motorului si am verificat de 1000 de ori circuitul si e bun :| unde am gresit?:-?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

De obicei motorasele de casetofon au un montaj stabilizator de turatie. Din cauza lui PWM nu isi face treaba. Montajul este in capsula metalica a motorului. Daca inlaturi capacul metalic din spatele motorasului ajungi la montaj.

Elimina montajul stabilizator de turatie si leaga PWM-ul facut de tine direct la bornele motorului. Daca PWM-ul e bun atunci ar trebui sa mearga.

Ca sa verifici PWM-ul masoara tensiunea continua pe care o scoate atunci cand invarti de buton. Ar trebui sa poti varia din buton tensiunea masurata. E de preferat un voltmetru cu ac. La nevoie merge si un aparat digital daca pui la bornele lui un condensator de cativa uF. Mai poti proba PWM-ul si cu un bec de lanterna ca sa vezi daca variaza luminozitatea cand dai din buton.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări