Vizitator Silviu_yo Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Salutari! am un motorash de 3V luat de pe un casetofon walkman cum erau pe vremuri si am facut un circuit pwm cu timer 555 dupa schema de aici: http://www.easterngeek.com/2008/06/simp ... ation.html Problema e ca, motorul merge dar eu cand invart de potentiometrul nu e nicio diferenta intre rotatiile motorului si am verificat de 1000 de ori circuitul si e bun :| unde am gresit?:-? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Potentiometrul ala de 100k; e liniar sau logaritmic? sau nu e ....defect!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 De obicei motorasele de casetofon au un montaj stabilizator de turatie. Din cauza lui PWM nu isi face treaba. Montajul este in capsula metalica a motorului. Daca inlaturi capacul metalic din spatele motorasului ajungi la montaj. Elimina montajul stabilizator de turatie si leaga PWM-ul facut de tine direct la bornele motorului. Daca PWM-ul e bun atunci ar trebui sa mearga. Ca sa verifici PWM-ul masoara tensiunea continua pe care o scoate atunci cand invarti de buton. Ar trebui sa poti varia din buton tensiunea masurata. E de preferat un voltmetru cu ac. La nevoie merge si un aparat digital daca pui la bornele lui un condensator de cativa uF. Mai poti proba PWM-ul si cu un bec de lanterna ca sa vezi daca variaza luminozitatea cand dai din buton. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum