Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o intrebare legata de schema unui corector de ton

petrica pit

Postări Recomandate

Vreunul din cei doi tranzistori din schema de mai jos e repetor pe emitor? Si ca sa invat si eu cum sta treaba cu repetoarele pe amitor, ma puteti ajuta si pe mine cu ceva documentatie despre cum se calculeaza si proiecteaza un repetor pe emitor? Ma refer ce tip de tranzistor sa folosesc atunci cand imi propun o anume impedanta de intrare si de iesire a repetorului si o anume tensiune de alimentare.

post-55562-139829343217_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

• petrica pit

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Primul tranzistor e repetor pe emitor.

În linii mari, repetorul are o impedanţă de intrare de beta ori mai mare decît impedanţa de sarcină. Că de fapt ăsta-i rolul lui, să mărească impedanţa de intrare, sau cu alte cuvinte să amplifice în curent. Amplificarea în tensiune este mai mică decît 1, pentru că apar două rezistenţe pe care pică tensiune: Rpi, adică rezistenţa serie a bazei, şi 1/gm (unde gm este transconductanţa, egală cu 40 x Ic), care apare în serie cu emitorul.

Problema e că tranzistoarele mici au beta mare dar au putere mică, şi viceversa. Deci dacă vrei amplificare mare în curent simultan cu curent de ieşire mare, soluţia ar fi un Darlington.

Lecturează mai multe d-aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Common_collector

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări