Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focal Access 25 A1

ozenel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ozenel

16

• ex.escu

4

• CBI

3

• ari_panterra

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut unele experiente si cele mai bune rezultate le-am obtinut astfel: Pe peretii interiori am lipit cu aracet fasii de pasla sintetica (densa) de cca.5-6mm,peste care am fixat materialul fonoabsorbant clasic (minet sau similar) de 20 mm.Materialul original l-am pozitionat ulterior exact cum a fost fixat de fabrica.Basul (difuzorul de joase) e bun si nu e nevoie decat de o camera potrivita pentru auditie.

Link spre comentariu

mmm....abia astept...doar ca nu am timp. cum imi fac timp o caut tot ce imi trebuie si o sa purced la treaba. :freaza:pentru o scula pe lampi, cateva recomandari se poate? parametrii intre care ar trebui sa ma incadrez?nu ma intereseaza volumul maxim ca am trecut de varsta aia. sa zicem ca vreau sa ramana fidel sunetul pana undeva la 1/2 din volum, zona unde consider ca se aude suficient de tare acum si nu prea am nevoie de mai mult.

Link spre comentariu

La amplificatoarele pe lampi e nevoie de incinte cu SPL mai mare,acestea avand de obicei puteri mici,trebuie indeplinite conditiile de adaptare,costul/w e destul de mare,etc.Pentru incintele Dvs.incercati un amplificator gen "Leach",care va suna bine si fara corector de ton.Nu interveniti in filtre,sunt mai bune decat multe realizari scumpe, cu componente"audiofile".Succes.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ca sa nu mai deschid un nou subiect, o sa scriu tot aici e vorba despre difuzoare de masina, mai precis filtrele lor.concret se dau difuzoarele acesteaMTX Audio Roadthunder -RTS-652 adica sistem de componente de 16.5 cm.tweeterele au filtre destul de simple - dupa cum arata si pret presupun ca sunt modelul MTX Audio Roadthunder RTS19Tsistemul de componente are raspuns intre intre 48Hz-25kHz iar tweeterele sunt filtrate de la 2200Hz. adica singurele care beneficiaza de filtrare sunt tweeterele, spre woofer se duce tot ce vine pe fir.intrebare, cum fac ceva foarte simplu (care in principiu nici nu ocupa prea mult spatiu) care sa taie ce se duce spre woofer peste ... 2300-2500 hz... in functie de ce spuneti si voi.mersi

Link spre comentariu

incearca sa legi in serie cu woferul o bobina de 0,5-0,6mhdar in general nu este nevoie deoarece woferele vin pozitionate intr-un unghi foarte mare inafara axului lor de emisie si astfel carateristica pica natural(datorita fenomenului de directionalitate al conului).

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

hai ca mai revin cu o intrebare, tot aici...rog un admin cu putere si laser la tastatura sa schimbe titlul topicului (daca se poate, multumesc frumos; daca nu...nu si gata) in ceva de genul "intrebarile (de tampitel) ale lui ozenel".la o cutie de subwoofer (ambele cazuri - compresie sau port BR ) daca sa zicem ca vreau sa ii schimb amplasarea si trebuie schimbata forma cutiei. are importanta daca se modifica dimensiunile cu conditia sa se pastreze volumul?adica sa o fac plata, cu adancime foarte mica. este vreo problema? sau trebuie sa se respecte dimensiunile precise de latime/lungime/adancime date de producatorul difuzorului?

Link spre comentariu

dar tu nu stii ca frecventele redate de un subwofer sunt omnidirectionale?deci nu,nu conteaza daca schimbi forma si pastrezi volumul,dar sa nu apara pbme cu circulatia aerului daca este f mica adancimea(sa se obtureze portul sau aerisirea bobinei difuzorului)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

De ceva timp observ un fenomen enervant la amplituner.Intr-o anumita pozitie a potentiometrului de volum, cam la 1/3 din cursa acestuia, din cand in cand incepe si face urmatoarele:- canalul din stanga dispare de tot- canalul din dreapta se aude infundat fara inalte.Mi-a luat cam mult pana mi-am dat seama ca potentiometrul e de vina deoarece semnalul venea printr-un cablu jack-RCA si cand a inceput sa faca m-am dus direct la legatura jack mama/jack tata.Problema era ca in secunda in care puneam pasul pe podea sa ma duc la el sa vad ce are isi revenea instant (presupun ca greutatea mea provoca vibratia planseului de beton al camerei si refacea contactul). Asta se intampla in 90% din cazuri.Incetul cu incetul am identificat de unde e problema - potentiometrul.Acum cand face daca ma duc la el si ma fac ca il dau mai tare si mai incet de doua-trei ori adica ii schimb pozitia de cateva ori si il pun la loc isi revine iar pentru cateva ore/o zi maxim doua dupa care iar face.Ma gandesc ca un spray contact ar rezolva problema, dar nu prea am gasit.Altceva ce ar merge in locul lui?

Link spre comentariu

Nu stie nimeni sa ma lamureasca?Nu cred asta!

Posibil , dar la alta sectiune a forumului !Amplituner-ul este cumva Focal :) ? ca daca este acelasi Technics atunci esti putin offtopic in subiectul tau...
Link spre comentariu

daca gaseai un nume potrivit poate ti-l schimba(si daca cereai asta in particular ,ca poate nu sta sa citeasca fiecare mesaj in parte sa descopere dorinte ascunse ale utilizatorilor)sau poate vrei sa gandeasca 'un admin' un nume potrivit pt tine? ar fi frumos nu :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări