Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focal Access 25 A1

ozenel

Postări Recomandate

Salut,Intrebare de nepriceput, ca daca ma pricepeam nu mai intrebam...poate fi folosit Focal Access 25 A1 ca subwoofer in casa?Este un impediment faptul ca el este conceput pentru auto?Intreb deoarece am gasit unul sh, din sursa sigura...la un pret bun. In caz de nevoie il pot strange de "cojones" pe vanzator :sparge: Subliniez faptul ca NU imi trebuie var cazut de pe rigips sau pahare plimbate in vitrina cu el.Este doar o idee pentru integrarea intr-un viitor sistem 2.1 incropit din scule old-timer... si utilizare rara, la volum minim, doar la un film sau ceva asemanator. Pe post de sateliti vor merge doua Norskaudio Baltic 90.Mersi de raspuns domnilor.Pentru usurarea raspunsului va dau detaliile:diametru: 25cm putere RMS: 200W putere Max: 400W impedanta: 4 ohmi raspuns in frecventa: 35 - 500Hz sensibilitate (2,83V/1m): 92dB Fs: 40.61 Hz Qts: 0.382 Vas: 24.38 Xmax: 5.5mm greutate: 3.9Kg con din fibra de sticla

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ozenel

16

• ex.escu

4

• CBI

3

• ari_panterra

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Merge in casa dar cu anumite limitari. Impedanta de 4 ohmi nu e o problema - sunt multe difuzoare de casa cu impedanta joasa. Problema e alta. In masina sunt alte conditii, se atinge un f3 relativ jos fara prea multa bataie de cap datorita castigului in frecvente joase datorat interiorului masinii. In casa situatia e diferita si un difuzor care in masina atinge lejer un f3 de 30hz in casa sa aiba probleme si la 40hz. Bun, asta nu inseamna ca nu sunt solutii si nu se poate face cate ceva. Eu zic ca depinde foarte mult de difuzor si de cutia in care e bagat. SUnt difuzoare care pot fi modelate in asa fel incat sa mearga bine si in casa si in masina - evident - in cutii diferite pt. fiecare locatie.

Link spre comentariu

In legatura cu Norskaudio, ele teoretic in conformitate cu ce scrie pe ele ar putea sa coboare pana la vreo 25Hz. Nu zic ca sunt nemultumit de felul cum se aud, dar credeti ca o reconstructie a filtrelor ar produce vreo imbunatatire? Folosind aceiasi parametrii sau poate mici trucuri (evident componente de o calitate mai buna, etc)? Se pot aduce imbunatatiri prin schimbarea materialelor antifon din cutii?Daca e nevoie o sa fac ceva ce imi doresc de cand le-am cumparat, dar nu am avut curaj pana acum - le voi deschide si voi face cateva fotografii cu ce gasesc la interior ca sa va faceti o idee daca se merita sau nu intervenit.Mersi mult.

Link spre comentariu

Hmmm, nu stiu exact ce boxe ai, dar pe hartie se pot scrie multe, nu ii doare pe producatori pixul sa scrie.Trucuri pt. imbunatatire se pot face. Intrebarea care se pute: OARE MERITA??? Modificarile de obicei sunt scumpe iar la niste boxe ieftine....nu prea merita.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

in cele din urma...dupa cateva luni bune am reusit performanta sa deschid una din cutii...nedesfacute pana acum, un miros puternic acid la interior. ceva intre cel de chit acrilic si aracet.difuzoare de neam prost...un aspect de lucru sovietic.oricum, avand in vedere ce am gasit in interiorul lor nu cred ca mai este cazul unei interventii asupra filtrelor. am senzatia ca eu nu as face altceva decat un cAca-maca. poate altii ar reusi dar eu nu.dimensiunea bobinei mari din filtru e de vreo 7 cm la exterior si la interior cam 2 cm.cutiile par a fi din pfl, sau nu mai tin minte exact materialul facut din straturi cu orientarea fibrei alternativa. difuzorul e prins in suruburi cu filet normal, piulitele sunt incastrate in cutie. intre difuzor si cutie e o garnitura (ca un siret) asezat pe circumferinta, cu sectiunea patrata care mi-a pus probleme la reasamblare.oricum, dupa 20 de minute petrecute incercand sa asez cratita la locul ei am reusit sa nu misc nici garnitura si sa fie si pe gauri.in timp ce scriam aici le-am descoperit valenta, se pare ca le place pe dubstep. cred ca asta e cea mai buna caracterizare pe care pot sa le-o fac - utilaje cu sunet brut.scuze daca ma intind dar sunt destul de entuziasmat de ce am gasit.poate ma lamureste cineva in legatura cu originile lor...cam comuniste am impresia.

post-26684-139829401916_thumb.jpg

post-26684-139829401926_thumb.jpg

post-26684-139829401936_thumb.jpg

post-26684-139829401954_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eeeeee, sa te credem ca nu sti ce ai in casa ?!!! :ras: Sunt cam acelasi lucru cu Radiotehnika S90 F, Supersound F 150,.... si ale jucari mult vanate ,inca un etalon pt multe modele de incinte.Jucariile acestea fac de rusine multe produse care se gasesc prin magazine la preturi de cateva mi de euro.Masoara condensatorii din filtru si daca au aceiasi valoare cu ce e inscris pe ei,lasa-i asa,daca nu,schimba-i ,in rest... nu te complica inutil.Daca ai un amplificator sanatos,nu ai nevoie de nici un subwoofer,fie el cu dif auto,casa,pro,...Bucurate de ele!!!

Link spre comentariu

sa incep ca fanii lu' salam? sa moara, sa faca, sa dreaga sefule...le-am gasit din intamplare...nu gasesti nicio informatie despre ele pe net.pana azi aveam dubii, dar cand am vazut ce e in ele.... ma bucur ca am reusit sa asez difuzorul la loc aproape perfect...si m-am convins ca nu mai am nevoie de subwoofer... poate incercam sa ascult muzica nu tocmai pe gustul lor pana acum si de asta nu faceau ce trebuie :)

Link spre comentariu

de cateva luni am o locuinta provizorie si camera in care sunt ele acum e destul de mica, undeva la 3x3 m sau 3x4, izolata cu rigips si vata minerala. oricum, sper sa mut cat mai repede. sub-ul nu este pentru utilizare cotidiana ca atunci treceam pe un 5.1 de neam prost :) . ampliful e un amplituner slabut - technics sa 160 dar care reuseste sa aiba distorsiuni mici.la momentul respectiv, o cunostinta reusise sa arda ampliful de la subul din masina si vindea difuzorul la pret de nimic cu tot cu cutie.dupa ce schimb si casa si amplasarea lor in camera si imi fac doua cabluri mai de doamne ajuta poate o sa ma simt mai multumit. poate si o sursa de amperaj mai solida... :) :freaza:poate o sa caut si o sticluta din vestitul ulei de sarpe sa ung litele.

Link spre comentariu

Incinta Dvs.este urmasa seriilor 35AC-...,realizate in URSS,din care cele realizate in tarile baltice Radiotechnika S70,90 au fost mai cunoscute.(si mai bine realizate).Daca se verifica suspensiile difuzoarelor de joase(lipirea lor),daca se realizeaza amplasarea materialului fonoabsorbant in mod corect,si daca ,daca e cazul,se izoleaza difuzorul de medii in o incinta cu vol. de cca.2l umpluta cu cca.50% material fonoabsorbant se obtine o incinta buna.Dezavantajul e SPL-ul mic de cca.86-87 db.Calitativ se situeaza dupa 100AC-001/3,100AC-060/3,35AC-021(ultimele cu membrana metalica).

Link spre comentariu

@escu ,ma tem ca le confundati cu cele din gama amfiton care intradevar au spl sub 90db/w/m si sunt mult mai slabe calitativ si ca performante.acestea sunt facute pe baza produselor si ingineriei VEF (Radiotehnika) iar spl-ul sare de 90db/w/m.

Link spre comentariu

de lipite sunt bine lipite, am impresia ca nu au fost prea folosite sau fortate. sunt in stare foarte buna pentru varsta lor. difuzorul de medii este deja intr-o incinta separata, am pipait si am ciocanit, pare a fi PVC sau ceva. oricum are perete gros ca nu scoate prea mult zgomot. despre materialul fonoabsorbant - sunt doua plase parca ar fi de sac de cartofi/ceapa, una sus sub dif de medii care se si vede in poze cred umpluta cu captuseala ca vatelina si inca o plasa cu ceva maroniu deschis la culoare chiar spre galben. peretii nu au nimic pe ei, ar fi indicat sa fie?ele sunt norskaudio si s-ar parea ca sunt facute prin estonia pentru europa de dincolo de zid.

Link spre comentariu

Nu le confund;au existat 2 "scoli" in domeniu in URSS:una care a inceput prin 1975-76 cu seria 35AC..,dezvoltata in diverse fabrici din tara din care cele mai bune au fost cele din "baltica" si alta care a copiat tehnologia folosita la OTTO SX-P1(FISHER STE1200)-difuzoare cu membrana metalica-"metal foam" la joase si aluminiu anodizat la medii-inalte,care au fost bune(Elektronika).D.p.d.v. al SPL-ULUI au avut probleme cu magnetii,cele "baltice" nu treceau de 86-87 db,ulterior au mai castigat 1-2db.Incinta user-ului pare a fi din ultimele generatii,nu are nevoie decat de un amplificator bun.Informatiile nu le am de pe net ci aproape de la sursa,am avut acces la colectia "Radio " 1967-1990.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări