Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatirea aspectului estetic la incintele Tento 10AC-401

daniro

Postări Recomandate

Salutare!

La cererea unui amic de aici de pe forum am hotarat sa postez acest mic ghid pentru cine mai doreste si considera placuta aceasta modificare.

Deci, in primul rand trebuie demontat panoul frontal care este fixat in patru suruburi cu piulita pe interiorul incintei. Se observa in poza cele 4 suruburi incercuite cu rosu.

Posted Image

Apoi se vor demonta vergelele ornamentale din aluminiu de pe conturul panoului care la randul lor sunt fixate in cuisoare dispuse cate 4 pe verticala, respectiv 3 pe orizontala. Cuisoarele se vor pastra.

Posted Image

Dupa ce sunt demontate vergelele se va inlatura panza de pe panou care este lipita cu un adeziv ce se inmoaie usor cu apa. De asemenea se va curata tot panoul de adeziv. Acesta este din PFL melaminat cu nuanta lemnului, similara cu lateralele incintei, numai ca nu este lacuit. Daca considerati ca arata bine il puteti lasa asa. Eu am preferat sa-i dau un strat subtire de vopsea neagra intinsa cu pensonul pentru o mai buna uniformizare.

Apoi se vor confectiona ornamentele pentru gaurile de la difuzoare. Eu le-am facut din autocolant negru cu textura fina (imitiatie piele sau vinilin) dupa o forma trasata. Dupa care le-am vopsit cu un spray bronz aluminiu.

Pentru lipire va fi necesar un adeziv suplimentar, cel al autocolantului nu adera prea bine la suprafata vopsita si ca urmare ornamentul se va exfolia dupa cateva minute.

Posted Image

Acum urmeaza partea cea mai delicata si anume montarea plasei de sarma pe panou.

Ca plasa de protectie frontala in locul panzei originale eu am ales plasa din otel flexibil care se gaseste in magazinele de ferometale. Este de diferite marimi ca densitate. Valul are 1 m latime, cel mult 40 cm sunt suficienti pentru ambele panouri.

Se va presa panoul pe plasa de sarma asezata pe o suprafata plana. Apoi se indoaie dupa conturul panoului in sus dupa care se taie cu un cleste sau foarfec de taiat tabla asa incat sa ramana plasa pe grosimea panoului roata imprejur similar cum era si panza. Dupa aceasta operatie se inaltura plasa si se va vopsi cu spray bronz aluminiu sau negru, la alegere. Este necesara vopsirea pt ca sarmele din otel sa se fixeze intre ele si sa fie protejate de oxidare. S-ar putea da si cu lac.

Dupa uscare se fixeaza inapoi plasa pe panou care la randul sau se monteaza pe incinta. Se va incerca introducerea vergelelor din aluminiu pe lateral. Daca acestea intra usor se va trece la fixarea lor in cuie in aceleasi gauri existente. Daca vergelele nu intra usor deoarece plasa din sarma este de cel putin doua ori mai groasa decat panza, se va demonta panoul si plasa de pe el si se va pili lateralele panoului pana cand vergelele vor intra usor.

Nu se vor forta vergele pentru ca se risca departarea lateralelor incintei ducand la fisuri si pierderi de etanseitate!

Posted Image

Obs Daca dupa montare plasa de sarma inca mai este larga si nu sta lipita de panou se poate intinde cu 4 sipci subtiri din lemn, ascutite in forma de pana care vor fi introduse intre plasa de sarma si panou si impinse catre margini.

Etichetele cu Tento se vor printa pe hartie fotografica, la dimensiunea de 6,25/1,2 cm. Dupa ce se decupeaza se va lipi scotch transparent pe fata si pe verso pentru protectie la umiditate.

Posted Image

Cam acesta este procesul de transformare, va doresc spor la treaba si succes la final!

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniro

2

• hpavictor

1

• Liviu Ianush

1

• zarra68

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca acesta transformare le va face sa creasca calitatea redarii , cel mult se vor integra mai bine intr-un interior " ROCK " , specific celor pana in 20 de ani . Ce te faci daca esti pasionat de Bach ? De altfel , asa cum au plecat din fabrica , erau destul de " fatoase " Poate ca reusesti un filtru care sa faca boxele sa " sune " mai bine decat cel original !Oricum felicitari !

Link spre comentariu

Imi aminteste de munca depusa de mine cu ocazia reconditionarii diferitelor incinte. As recomanda si un fir de aracet suplimentar la imbinari, cleiul vechi e posibil sa nu mai tina atit de ferm. Oricum felicitari pentru munca depusa! Ce adeziv ai folosit pt autocolant?

Link spre comentariu

Intr-adevar aspectul lor original e mai apropiat de muzica clasica, insa eu am hotarat sa le modific pentru ca una din boxe avea panza patata. Si atunci aveau nevoie de un retus. Mare atentie la umezeala, daca intra in panza si dilueaza adezivul apar pete care nu se mai pot curata.Ca adeziv pentru autocolant am folosit Bison Kit.Si multumesc pentru aprecieri! :reytre

Link spre comentariu

Adevarat,munca depusa schimba radical fata boxelor,nu si auditia,alte filtre se gasesc pe forum sau pe site-uri rusesti,daca initiatorul topicului este de acord,propun si alti indrazneti care au facut si altceva,cu manuta lor evident sa ne arate schimbarea la'fata' si de ce nu imbunatatirea diy a diverselor produse de auditie.Cu ce pot eu ajuta acum,am un amic care stie rusa,si pot traduce diverse.Succes in continuare :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări