Vizitator remusanu Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Buna ziua, am nevoie de un sfat, am 2 calculatoare legate la un UPS, UPS legat la reteaua electrica a orasului. In cazul in care pica curentul UPS trebuie sa il leg la un generator de curent. Sursele calculatoarelor sunt de: 200 W respectiv 400 W, iar monitorul este un TFT de 19 "care nu stiu cat Wati consuma. Am incercat urmatoarea varianta dar nu functioneaza, generator 1.1 KVA(atat scrie pe cutie), stabilizator de tensiune (AVR)1500VA, si UPS 1200 VMARK. Tot ce am reusit sa fac a fost sa reglez din acceleratia generatorului sa functioneze UPS singur fara nici un calculator legat, cand am legat primul calculator(450W + monitorul TFT) a fost o mica fluctuatie (a intrat UPS pe baterie dar si revenit), la legarea celui de al doilea calculator UPS a ramas doar pe baterie.Nu stiu ce sa schimb in aceasta schema .... UPS? Generatorul? ambele? Daca exista cineva ca sa confrutat cu o asemenea problema va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Ce fel de generator este exact?Din cate stiu el cele mici cu motor in 2 timpi au cam 600W .Daca este din ala (am avut si eu si nu facea fata) generatorul este de vina.Eu mi-am luat unul de 2,8KW si nu mai am treaba merge de numa.Am avut anul asta mari probleme cu curentul; si zile in sir am mers cu atelierul pe acest generator. Link spre comentariu
Vizitator remusanu Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Ce fel de generator este exact?Din cate stiu el cele mici cu motor in 2 timpi au cam 600W .Daca este din ala (am avut si eu si nu facea fata) generatorul este de vina.Eu mi-am luat unul de 2,8KW si nu mai am treaba merge de numa.Am avut anul asta mari probleme cu curentul; si zile in sir am mers cu atelierul pe acest generator.E un generator cumparat din dedeman cu un motor de 2.4 HP deci nu e mare. Si eu initial am vrut sa iau un generator mai mare de 2.6 dar am intales de la "unii" care vand generatoare ca nu conteaza, ca cica curentul nu e " uniform" are fluctuatii, iar UPS-ul daca e mai sensibil si din cauza asta sta pe baterie.Cineva mi-a spus ca solutia ar fi sa iau un generator cu inverter. ca asta ar da un curent uniform. pretul la unu din asta care are 1700 w ii undeva la 2300 de ron ...., nu stiu ce sa fac Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 @dan cod: din ce am observat cei care vand asemenea aparate le calculeaza cu un factor de putere de 80%. Asta ar insemna cam 800W - 880W "reali" la iesirea din generator pentru cei 1100VA. Doar daca nu sunt wati chinezesti... @remusanu: sa inteleg ca ai un AAR (sau ceva asemanator) care comuta de pe retea pe generator sau faci acest lucru manual? Ce se intampla cu generatorul la cuplarea tuturor celor 3 aparate (cand UPS-ul ramane pe acumulator)? se opreste sau declanseaza protectia? Ce valoare arata pe voltmetrul regulatorului de tensiune in acel moment (nu cumva regulatorul de tensiune declanseaza pentru ca scade tensiunea sub 160V)? Monitorul consuma cam 30W - 50W. La toate cele 3 surse (2 PC+monitor) ia ca eficienta 75% conform (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_(computer) , adica pentru sursa de 450W ia 600W la calculul puterii (la un calcul rapid ar fi 600W+266W+40W=906W, putin peste valoarea maxima a puterii generatorului dar daca calculatorul nu este incarcat la maximum este posibil sa te situezi pe limita maxima a lui). O ultima recomandare. Citeste tot ce poti afla despre generatorul pe care il ai si incearca sa afli cat timp poate lucra la 110% incarcare, este posibil din reglajul turatiei sa-l poti aduce in acea zona si asa sa depasesti limitarea. Acei 10% sunt "rezerva de putere" pentru sarcini care consuma mult pe o perioada mai scurta. Dar atentie, este posibil la fel de bine sa "prajesti" generatorul foarte usor. Sunt curios cum faci reglajul de turatie pentru ca, de obicei, aceste generatoare au un regulator de turatie la care de obicei nu prea se umbla fiind reglat din fabrica. Cat despre varianta cu invertor... invertoarele sunt si mai sensibile la suprasarcina plus ca acelea au nevoie de acumulatori care si aceia costa, plus ca este mai simplu sa pui benzina in rezervor decat sa astepti 10 ore incarcarea acumulatorilor. Oricum un invertor "sinus", cel pentru care este acel pret, nu prea se justifica in acest caz, toate cele 3 componente avand sursa in comutatie, functionand la fel de bine cu un ups cu "sinus modificat", din cele mai ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum