ole Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Stie cineva daca se poate realiza comunicatie seriala Full Duplex cu uC-urile AVR?Ma intereseaza sa leg un Mega64 la un L9637D.In momentul in care transmit un byte, ar trebui sa primesc inapoi ce am transmis. Se poate face asta folosind UART-ul hardware integrat in uC? Link spre comentariu
nr4 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 UART este un standard, deci orice implementator al UART-ului este obligat sa pastreze caracteristicile principale + sa asigure compatibilitate 100%.UART-ul este o magistrala FULL DUPLEX, ca prin urmare orice UART de pe orice microcontroller va trebui sa suporte modul FULL DUPLEX.LE. Greu de crezut in schimb ca vei reusi sa receptionezi simultan, ceea ce transmiti, fara sa legi Tx-ul direct la RX. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 iar atmega64 (ca de el este vorba) nu face exceptie... deci se poate face ce vrei. Link spre comentariu
ole Postat Noiembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 In interiorul L9637D-ului Rx si Tx sunt conectate. Imi faceam probleme din cauza uC-ului fiindca nu stiam daca pot trimite si primi in acelasi timp. Intre timp am studiat si datasheet-ul unde specifica faptul ca partea de transmisie si receptie au registri de date diferiti desi numele este acelasi UDRx - de unde si confuzia mea.Multumesc pentru lamuriri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum