Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

[URGENT]UART Full Duplex

ole

Postări Recomandate

Stie cineva daca se poate realiza comunicatie seriala Full Duplex cu uC-urile AVR?Ma intereseaza sa leg un Mega64 la un L9637D.In momentul in care transmit un byte, ar trebui sa primesc inapoi ce am transmis. Se poate face asta folosind UART-ul hardware integrat in uC?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

2

• nr4

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

UART este un standard, deci orice implementator al UART-ului este obligat sa pastreze caracteristicile principale + sa asigure compatibilitate 100%.UART-ul este o magistrala FULL DUPLEX, ca prin urmare orice UART de pe orice microcontroller va trebui sa suporte modul FULL DUPLEX.LE. Greu de crezut in schimb ca vei reusi sa receptionezi simultan, ceea ce transmiti, fara sa legi Tx-ul direct la RX.

Link spre comentariu

In interiorul L9637D-ului Rx si Tx sunt conectate. Imi faceam probleme din cauza uC-ului fiindca nu stiam daca pot trimite si primi in acelasi timp. Intre timp am studiat si datasheet-ul unde specifica faptul ca partea de transmisie si receptie au registri de date diferiti desi numele este acelasi UDRx - de unde si confuzia mea.Multumesc pentru lamuriri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări