ciresel27 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 stiu ca este un subiect f discutat si comun dar eu inca nu s lamurit..vreau sa fac un redresor auto simplu pt incarcarcat baterii auto(intre 60 si 80 ah)Si pt ca o sa l folosesc ocazional vreau sa fie cat mai simplu o dioda(sau o punte??) si un traf (pe care l am deja si cred ca i suficient-are 2 mm sarma n secundar)problema mea este ce tensiune sa am pe traf pt sa zicem o incarcare rapida si una mai lenta?ce este mai indicat :dioda sau punte?stiu ca de obicei ar trebui cam 10% din capacitate la incarcare deci un curent de 6 amperi ar fi am ideal.ce tensiunea ar trebui sa am pe traf pt acest curent ,fara a mai pune rezistenta in serie cu bateria?un redresor facut n fabrica dar mai de firma cam ce tensihne are ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Tensiunea difera in functie de varianta constructiva: la 2 diode cu comun,tensiunea e de 15,5...16Vca iar la punte e 16...16,5Vca.Daca e simplu lasa prize din V in V,pt a avea la iesire 13-14-15Vcc - selectabile .13 cand bateria e f descarcata,14 la incarcarea de peste noapte si 15 incarcare in cel mai scurt timp posibil. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 regulamentul,regulamentulviewtopic.php?f=21&t=45121 Link spre comentariu
Postări Recomandate