Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pt proteus

Vizitator Mianda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator johnny

Salut!, Selectezi ''2D graphics box'';apoi din Layer Selector(in partea de jos a ecranului),alegi Board Edge ,Clic Stanga pe soarece si tragi de el pt a aduce Boardul la dimensiunile dorite de tine. Cred ca te va ajuta f mult si scula aia ''Set false origin''o gasesti pe undeva prin partea de sus a ecranului, linga "m"-ul ala care alege unitatea de masura (mm sau inch).

Link spre comentariu
Vizitator Mianda

A mers. Am scapat de eroare... Sa vebem cum fae cablajul. As vrea sa fie pe un singur strat. Poate ma mai ajuti ceva in continuare.... :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator johnny

OK! ,dupa ce plasezi componentele; Folosind functzia ''Autoplace'',sau manual (aici depinde de schema ta!,daca este mai pretentzioasa si necesita trasee scurte intre terminalele componentelor,sfatul meu este sa le plasezi manual; ''Autoplace''-rul le cam pune prin balarii si mai rau te debusoleaza), eu personal nu folosesc de loc ''Autoplace'',muncesti putzin mai mult dar faci treaba mai buna.Deci!,dupa ce plasezi componentele folosesti ''Auto router''pe asta tzi-l recomand cu incredere, face treaba buna in general.Pt cablaje pe un singur strat faci clic pe ''Edit strategies''in partea de sus a ferestrei ai selectat ca ''Strategy''-Power ;putzin mai jos ai Pair1 orizontal=TOP COPPER(pe asta trebuie sa il faci BOTTOM COPPER), vertical=BOTTOM COPPER (pe asta il lasi asa),Pe urma la ''Strategy'' selectezi ''Signal'' si faci acelasi lucru eventual mai umbli si in partea dreapta la ''design rules'',''tactics'',''corners'' in functzie de schema ta (Daca folosesti componente SMD, TOP COPPER in loc de BOTTOM). apoi OK in cele doua ferestre si asteptzi, daca schema este incarcata s-ar putea sa ai probleme pe un singur layer, daca itzi da eroareincearca la ''Grid'' o valoare mai mica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări