Vizitator ender123 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Am un amplificator ( Pioneer A-450 R ) cu urmatoarele specificatii: A,B = 4-16 ohmi A+B = 8-32 ohmiMomentan am conectat la el 2 boxe pe A ( monitor audio m4 ) care sunt pe 6 ohmi.Vreau sa mai conectez pe B inca doua boxe pe 8 ohmi.E ok??? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Am un amplificator ( Pioneer A-450 R ) cu urmatoarele specificatii: A,B = 4-16 ohmi A+B = 8-32 ohmiMomentan am conectat la el 2 boxe pe A ( monitor audio m4 ) care sunt pe 6 ohmi.Vreau sa mai conectez pe B inca doua boxe pe 8 ohmi.E ok???Sa vad daca am inteles bine, asadar amplificatorul are 2 canale, A si B, in varianta stereo acesta suporta sarcini intre 4 si 16 Ohm pe fiecare modul, iar in varianat bridge/punte sarcina tre sa fie de minim 8 Ohm ( pana acum cred ca este corect nu? ), asadar tu spui ca ai conectat la canalul A 2 boxe de cate 6 Ohm, dar nu spui si cum, in paralel sau in serie? si de ce nu ai folosit ambele canale, adica o boxa pe canalul A si cealalta pe B?Ceva mai multe specificatii/detalii se poate? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 @ender123,nu mai poti conecta si folosi simultan o alta pereche de boxe cu impedanta sub 16ohmi ca risti sa scazi impedanta totala de la bornele de iesire ale amplificatorului sub 4 ohmi,impedanta care si asa este f riscanta pt astfel de amplificatoare.@ marian,e vorba de un simplu amplificator hi-fi.... ce tot indrugi acolo?! astfel de amplifiicatoare (cam ca toate) au canalele notate clasic R(right) si L(left) find dispuse in gruburi de iesiri A,B (uneori si C),grupuri ce permit conectare mai multor perechi de boxe (o pereche la A,una la B,...) ce pot fi folosite pt auditie prin actionarea unui buton/selector care conecteaza iesirea etajului final la bornele A,B,... sau chiar la toate(le pune in paralel pe toate de la A,B si/sau C de pe canalul R si A,B si/sau C de pe canalul L)sper sa ma fi facut inteles. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Intr-adevar am confundat eu unele conotatii motiv pentru care imi cer scuze pentru interventie.Si ca sa fiu totusi la subiect, problema asta a impedantelor asa cum este exprimata de autor de fapt nu prea exista, indiferent de cate boxe conectezi la amplif calculezi atent ca impedanta cumulata pe care o vede ampliful sa se inscrie in specificatiile acceptate. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Intr-adevar am confundat eu unele conotatii motiv pentru care imi cer scuze pentru interventie.Si ca sa fiu totusi la subiect, problema asta a impedantelor asa cum este exprimata de autor de fapt nu prea exista, indiferent de cate boxe conectezi la amplif calculezi atent ca impedanta cumulata pe care o vede ampliful sa se inscrie in specificatiile acceptate.pai el a spus clar ca are deja o pereche cu impedanta de 6 ohmi si vrea sa mai conecteze una de 8 ohmi care daca ar fi comutat A+B amplificatorul ar avea o impedanta totala la borne sub 4 ohmi(cam 3 ohmi jumate),sub minimul recomandat care si asa e discutabil. Link spre comentariu
Luca Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Ar merge sa conectezi pe iesirea B inca o pereche de 8 Ohmi. Dar sa nu dai Volumu foarte mare.ender123, Verifica cu un Ohmetru daca acele boxe chiar au 6 Ohmi. sa nu cunva sa ai surpriza sa fie pe 4.. ca in felu asta va veni 2,66 Ohmi si este risc mare sal arzi. Link spre comentariu
Vizitator soundon Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mai bine nu ma risc si nu mai pun inca 2 boxe.O ultima intrebare , daca conectez un subwoofer activ , de 8 ohmi , este ok?! Link spre comentariu
Luca Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 subwoofer activ = cu amplificator incorporat = in conectezi direct la sursa de semnal subwoofer pasiv = fara amplificator = il conectezi direct la amplificator ca sa conectezi un subwoofer activ trebuie sa ai iesire pentru subwoofer separata, pioneer a-450r nu are asa ceva. sau daca ai un dvd sau o placa de sunet mai performanta care sa aibe pe langa iesirea normala si iesire pt subwoofer. cati Ohmi are subwooferu activ nu are importanta. pt ca amplificatoru lui incorporat vede impedanta difuzorului nu sursa de semnal. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Eventual se poate scoate semnal ptr subul cu amplificare de la una din ieşirile Tape1, 2 ptr înregistrare. Asta presupune ca el să aibă filtrul activ încorporat. Link spre comentariu
Vizitator soundon Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Va multumesc pentru raspunsuri . Se poate inchide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum