Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va rog mult...un sfat

Vizitator santieco

Postări Recomandate

Vizitator santieco

Tocmai am cumparat 2 filtre audio pe 3 cai 4 ohmi,pe care intentionez sa le folosesc in masina. Va rog sa imi dati un sfat:eu am difuzoare pe 2 cai medii si inalte, filtru are o intrare si trei iesiri inalte,medii si joase. daca leg cablul de la difuzor si pe inalte si pe medii imi va functiona sau risc sa ard ceva? difuzoarele sunt tot pe 4 ohmi la fel ca si casetofonul. presupun ca normal trebuie sa pun pe fiecare iesire cate un difuzor,unul de inalte ,unul de medii si unul de joase...dar eu am un difuzor cu medii si inalte,si nu vreau sa imi intre in el si bas..sper ca m-am exprimat corect,va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

2

• Sharky

2

• FIXVID

2

• vasilenicolae52

2

Top autori în acest subiect

Parerea mea este ca difuzorul ala care are inalte si medi il legi la medi si iti mai cumperi o pereche de twetere de masina care le legi la inalte..nu cred ca ar fi bine sa lasi inaltele libere fara sa pui nimik pe filtru si basul la bas :)..nu stiu acum ce zic si ceilalti....

Link spre comentariu

daca difurile sunt puse una peste alta adica ceva in genul:

Posted Image

(e prima poza care am gasit-o)

atunci alea au deja un condensator ca filtru puse pe ele si nu trebuie sa le legi separat ,adicaa daca le legi pe alea la un filtru mai mult strici cum se aude...

daca ai 2 difuri separate,nu una peste altu, atunci nu prea poti sa folosesti un filtru pe 3 cai la 2 difuzoare...pt ca nu poti sa legi mediile si inaltele la acelasi dif...

Link spre comentariu

- daca difuzoarele sunt de genul celor postate de "csl1131" , sunt deja FILTRATE ! ....si n-au nevoie de inca un filtru ! DACA vrei ca totusi la ele sa nu mai ajunga integral JOASELE poti sa inseriezi cu ele cate un condensator de cca 500 microfarazi electrolitic [tatonezi +/- cateva sute] ! .... atentie la polaritatea condensatorului !

Link spre comentariu

DACA vrei ca totusi la ele sa nu mai ajunga integral JOASELE poti sa inseriezi cu ele cate un condensator de cca 500 microfarazi [tatonezi +/- cateva sute]

la 500uF pe boxe de 8 ohmi se comporta ca un filtru trece sus la 40 hz !!! iar pe boxe de 4 ohmi se comporta un FTS la 80 hz !!!!

electrolitic..........atentie la polaritatea condensatorului !

NU se pun in filtre cond electrolitici nepolarizati !!!!!!
Link spre comentariu

- CORECT !....cele spuse mai sus ! - insa singura solutie fezabila tot asta ramane ! .... banuiesc ca are un canal separat de subw. de vrea sa taie din joase , deci exact de un FTS are nevoie , stim ca dif-urile in discutie au 4 ohmi iar 500 mF am dat-o orientativ asa ca ordin de marime !.... tatoneaza +/_ pana gaseste valoarea care-l multumeste ! - majoritatea filtrelor intrebuintate in boxele de uz casnic folosesc pt. condensatori de val. mare electrolitici !.... daca difuzoarele au un terminal conectat la masa e evident ca poate folosi un electrolitic fara probleme !....problema e daca iesire casetofonului e flotanta [fara punct de masa] ! .... ar mai trebui niste detalii !

Link spre comentariu

Daca alimentarea e diferentiala si psf este zero atunci pe o perioada a semnalului condensatorul va fi polarizat invers.Daca omul leaga boxele invers iar nu e bine.Treaba cred ca merge doar pt amplifuri cu alimentare simpla si psf la V/2Ar fi bine sa puna electrolitici inseriati, legati cu minusul sau plusul unulk de altul si sa puna mai multe bucati in paralel ca sa ajunga la val dorita pt a imparti curentul prin sarcina intre ei.

Link spre comentariu
Vizitator santieco

Multumesc mult pentru sfaturi, dar sincer nu prea inteleg cum sta treaba cu condensatorul...(nu stiu deloc electronica :( )puteti va rog daca doriti sa imi explicati mai pe intelesul meu (eventual cu o schema) cum pot sa tai bass-ul de la difuzoare? precizez ca difuzoarele mele sunt marca LG LAS-6520 exact ca cele din poza. Va rog o varianta cat mai simpla !Multumesc din nou!

Link spre comentariu

iei un condensator de 500uf nepolarizat (adika fara + si -) si ii pui un picior pe plusul boxei iar celalalt il legi la plusul playerului\amplificatorului,iar minusul de la amplif sau player legi la minusu boxei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări