Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor de semnal YPbPr > VGA

Vizitator sangemaru

Postări Recomandate

Vizitator sangemaru

Va salut prieteni :jytuiyu

Sunt un incepator total in domeniu, si as vrea sa-mi inaugurez incheierea ignorantei cu un proiect care pare atat oarecum rezonabil de inteles si conceput, cat si util pentru mine personal.

Proiectul e de face output prin Component video de la un PS3 catre un convertor de semnal care sa-mi faca output VGA catre un monitor, pastrand calitatea semnalului 1080p.

Dupa putin research si o recomandare de la cineva care a realizat deja schema, m-am focusat pe folosirea chip-ului LMH1251 de la National Semiconductors.

Schema pe care vreau sa o folosesc este urmatoarea: http://95.77.128.148/cg/YPbPr-RGB.jpg

Din cate imi dau seama trebuie sa-mi fac provizii pt: 3 rezistente de 33ohm, una de 200ohm, doua de 10Kohm, 4 de 100ohm, doua de 510ohm, 3 condensatoare de 0,22uF, unul de 4,7nF, unul de 100nF, unul de 10uF. Pe langa asta, un conector pentru VGA, o placa PCB, conectorii pentru mufe si... de-aici nu mai stiu.

Problemele mele sunt urmatoarele:

- Mi-ar trebui un pic de material de instructie despre cum sa fac lipiturile (n-am mai lipit circuite in viata mea);

- Ceva instructiuni despre cum sa identific placa corecta pe care sa fac lipiturile si de ce acea placa ar fi buna;

- Corectari sau aditii la presupunerile mele privind echipamentul;

- Posibile locuri unde as putea achizitiona in bucuresti materialele;

- Orice alte recomandari pe care sigur le ratez in ignoranta.

Va multumesc pentru orice ajutor imi puteti acorda :88

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• apollo11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu putem vedea schema, linkul e mort.

Ptr lipituri, studiaza tutoriale pe youtube, de ex de aici

Daca nu te lamureste clipul dat, vezi si altele, pana iti faci o idee.

Neaparat sa exersezi cateva zeci de lipituri inainte sa faci prima lipitura pe placa ta.

Placa corecta... aici m-ai blocat :). Ai nevoie de un cablaj imprimat (PCB) pentru proiectul tau.

Asta trebuie proiectat respectand o groaza de reguli, nu le pot da aici (cateva cerinte sunt date si un datasheetul LMH1251).

Un cablaj proiectat neglijent = gresit = esec sigur.

Presupun ca n-ai mai facut asa ceva, in cazul asta mai bine apelezi la cineva, sa-ti faca placa.

O recomandare as mai avea: sa citesti datasheetul ala pana intelegi la perfectie functionarea integratului.

Cand nu intelegi ceva din el, opreste-te, si documenteaza-te pana intelegi (google is your friend).

Link spre comentariu
Vizitator sangemaru

Nu putem vedea schema, linkul e mort.

Uf, scuze, credeam ca o sa ramana on mai mult timp. O sa-l atasez aici pe thread.Multumesc pentru videoclip, o sa-mi bag nasul pe el.Da, o sa incerc sa imi fac planul de bataie cat mai complet inainte sa ma apuc de treaba (si probabil o sa-mi iau dubluri la componente, cred ca o sa fie nevoie).In privinta PCB-ului, nu stiu exact ce sa caut. Presupun ca nu exista pur si simplu PCB-uri generice pe care ar merge lipita o astfel de schema?Orice alte sfaturi sunt foarte apreciate.

post-60274-139829343441_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări