Vizitator sangemaru Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Va salut prieteni Sunt un incepator total in domeniu, si as vrea sa-mi inaugurez incheierea ignorantei cu un proiect care pare atat oarecum rezonabil de inteles si conceput, cat si util pentru mine personal. Proiectul e de face output prin Component video de la un PS3 catre un convertor de semnal care sa-mi faca output VGA catre un monitor, pastrand calitatea semnalului 1080p. Dupa putin research si o recomandare de la cineva care a realizat deja schema, m-am focusat pe folosirea chip-ului LMH1251 de la National Semiconductors. Schema pe care vreau sa o folosesc este urmatoarea: http://95.77.128.148/cg/YPbPr-RGB.jpg Din cate imi dau seama trebuie sa-mi fac provizii pt: 3 rezistente de 33ohm, una de 200ohm, doua de 10Kohm, 4 de 100ohm, doua de 510ohm, 3 condensatoare de 0,22uF, unul de 4,7nF, unul de 100nF, unul de 10uF. Pe langa asta, un conector pentru VGA, o placa PCB, conectorii pentru mufe si... de-aici nu mai stiu. Problemele mele sunt urmatoarele: - Mi-ar trebui un pic de material de instructie despre cum sa fac lipiturile (n-am mai lipit circuite in viata mea); - Ceva instructiuni despre cum sa identific placa corecta pe care sa fac lipiturile si de ce acea placa ar fi buna; - Corectari sau aditii la presupunerile mele privind echipamentul; - Posibile locuri unde as putea achizitiona in bucuresti materialele; - Orice alte recomandari pe care sigur le ratez in ignoranta. Va multumesc pentru orice ajutor imi puteti acorda Link spre comentariu
apollo11 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Nu putem vedea schema, linkul e mort. Ptr lipituri, studiaza tutoriale pe youtube, de ex de aici Daca nu te lamureste clipul dat, vezi si altele, pana iti faci o idee. Neaparat sa exersezi cateva zeci de lipituri inainte sa faci prima lipitura pe placa ta. Placa corecta... aici m-ai blocat . Ai nevoie de un cablaj imprimat (PCB) pentru proiectul tau. Asta trebuie proiectat respectand o groaza de reguli, nu le pot da aici (cateva cerinte sunt date si un datasheetul LMH1251). Un cablaj proiectat neglijent = gresit = esec sigur. Presupun ca n-ai mai facut asa ceva, in cazul asta mai bine apelezi la cineva, sa-ti faca placa. O recomandare as mai avea: sa citesti datasheetul ala pana intelegi la perfectie functionarea integratului. Cand nu intelegi ceva din el, opreste-te, si documenteaza-te pana intelegi (google is your friend). Link spre comentariu
Vizitator sangemaru Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Nu putem vedea schema, linkul e mort.Uf, scuze, credeam ca o sa ramana on mai mult timp. O sa-l atasez aici pe thread.Multumesc pentru videoclip, o sa-mi bag nasul pe el.Da, o sa incerc sa imi fac planul de bataie cat mai complet inainte sa ma apuc de treaba (si probabil o sa-mi iau dubluri la componente, cred ca o sa fie nevoie).In privinta PCB-ului, nu stiu exact ce sa caut. Presupun ca nu exista pur si simplu PCB-uri generice pe care ar merge lipita o astfel de schema?Orice alte sfaturi sunt foarte apreciate. Link spre comentariu
apollo11 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Schema are niste cerinte care nu pot fi indeplinite de "pcb-uri generice". Poti incerca un breadboard, vezi exemplul de aici: http://www.diybanter.com/electronic-sch ... oblem.html Am gasit pagina cautand LMH1251 pcb , apoi click pe "Images" . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum