Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ECC83


norad

Postări Recomandate

Doresc sa stiu daca triodele din tubul ECC83 pot fi folosite pentru un preamplificator stereo. Mai concret o trioda sa fie "Right" iar cealalta sa fie "Left". Se influenteaza in vreun fel (diafonie) ?Stiu ca exista varianta ruseasca 6N2P care are un ecran intre cele 2 triode.Niste link-uri care sa trateze problema mi-ar fi de real folos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • norad

    2

  • Electron

    1

  • pusttiu

    1

  • Kosmin

    1

Top autori în acest subiect

In mod sigur functioneaza ca preamplificator. Nu stii ca foarte multe scheme folosesc tubul asta? In privinta diafoniei, stai linistit, nu se influenteaza prea mult, dar daca chiar dispui de tuburi, poti pune cate un tub pe canal, sau cate iti cere schema, dar conectand doar o singura trioda.Personal, prefer tuburile rusesti de tip 6NxP.

Link spre comentariu

Asa este: ECC83 sunt foarte des folosite ca preamplificatoare. Dar cam care este diafonia, exprimata in dB, intre triodele din ECC83 fata de 6N2P?Si inca ceva: aveti idee daca, practic, o singura trioda dintr-o lampa de tip 6N*P (au factori de amplificare diferiti) poate ataca direct o lampa GU50 pentru un SE ?Ceva link-uri cu calcule ? Curenti de grila, tensiuni etc.Sau se poate calcula foarte usor din datasheet-urile lampilor ?Cu asa ceva ne bucura profesoara prin liceu (ehe, pe vremea cand in clasa a 11-a se studiau elemente electrice neliniare, sau ceva similar). Regim static, dinamic, curenti s.a.m.d. de ne incurca creierul :rolleyes: . Pana la urma,daca se alegeau corect si componentele circuitului , din ecuatii rezulta ca montajul functioneaza.... Teoretic....

Link spre comentariu

Este chiar mai bine sa se utilizeze cele doua sectiuni ale tubului ECC83 in etaje identice ale celor doua canale (L/R) ale unui preamplificator stereo, decat in etaje diferite ale aceluiasi canal, caci diafonia reprezinta o problema mult mai mica si mai putin deranjanta decat o eventuala autooscilatie sau reactie pozitiva ;-)

Link spre comentariu

cea mai periculoasa e diafonia in preuri si in corectoare .... acolo unde nivelul este mic . in multe scheme se folosesc lampile doar cu cite o parte a dublei triode. adica una e lasata nefolosita .poate creste nr de lampi dar mai bine sa ai 1-2lampi in plus decit fluieraturi si cine stie ce alte zgomote pe acolo. am vasut si multe cheme cu preuri pt casti sau corectoare active cu cite 2-4 lampi in care fiecare trioda era un canal. cel mai bn cred ca e sa incerci si alegi ce i-ti place. Mie unul i-mi plac statiile cu mai multe lampi... cel putin ii mai faine :))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări