iora Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 pe partea de frecventmetru poate functiona pana la 2,4g cu prescaler cu raport 1:64 sensibilitate in jur la 10-15mV in banda 40Mhz-2,4Ghz. pe partea de joasa frecventa (canal 1) se folosesc cu succes BF256C sau BFW11,BF247C, e necesar sa se mareasca condensatorii de cuplaj la 4,7uF si 1uF nepolarizati. de asemena se regleaza pragul optim al sensibilitatii din R20 (initial 82K) pentru frecvente joase. am renuntat la etajul cu T2(repetor). HCT132D smd NXP . daca aveti posibilitatea puteti folosi prescalere care nu prezinta fenomenul de oscilare a intrarii in lipsa semnalului , parca U264 daca nu ma inselpe partea de LC neparat IC HEF4011BT NXP, altfel e imposibila obtinerea liniaritatii in banda 1pf-470uF.semireglabilul de 10k se inlocuieste cu unul de 1K reglat in jurul valorii de 550-570R. de asemenea e importanta si inductanta de 10uH (ce rezistenta echivalenta prezinta)- se poate folosi o bobina supresoare de curent mic 300mAnu se cupleaza nici un condensator altfel decat in schema (pentru modificarea liniaritatii)am folosit in marea majoritate PIC16F628Anu am observat absolut deloc o inrautatire a performantelor fata de schema clasica cu modificarile de mai sus Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Sorin Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 v-as ruga daca se poate sa mai puneti odata cablajul si hex-ul multumesc Link spre comentariu
Vizitator Marian Gribinica Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 si eu sunt interesat de schema si hex. multumesc. Link spre comentariu
armand Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Asa cum s-a mai mai spus (vezi @winston),acest lcf-metru "imbunatatit" nu este "liniar",adica nu corespund intocmai frecventele si capacitatile cu etaloanele...nu se merita efortul de al construi...veti vedea de ce cand o sa-l probati...chestiune esentiala,nu mers pe "auzite".Mult superior CA ACURATETE SI STABILITATE este "lcf-meter" by John Becker din EPE-magazin si in plus este realizat cu componente clasice,nu smd-uri.Singurul dezavantaj este ca nu are prescaler,dar i se poate atasa unul in functie de posibilitatile fiecaruia... P.S-Eu le-am facut pe amandoua montajele si va spun in cunostiinta de cauza...de curiozitate sa verificati nivelele minime de tensiune ale semnalului pt frecventele mici in special,cu cat merge unul si cu cat merge celalalt...inclusiv acuratetea citirii frecventei..eu am probat cu un vobler x1-50..(pt frecv mai mari de 50Mhz si versatester E502 pt frecvente mai mici de 50Mhz)bineinteles la montajul lui Becker i-am atasat un prescaler clasic cu U664 cum are si "imbunatatitul"pentru a putea masura si frecvente mai mari..maxim 1,2Ghz. Editat Aprilie 6, 2015 de armand Link spre comentariu
quinn Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 lcm3 se merita construit? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 lcm3 se merita construit? Eu personal cu acesta lucrez este practic si real. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) lcm3 se merita construit?Eu am dar nu sunt multumit, nu este stabil. Folosesc in schimb montajul cu Pic16F84 si Lm311 care este foarte stabil si precis. Editat Aprilie 10, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
quinn Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Eu am dar nu sunt multumit, nu este stabil. Folosesc in schimb montajul cu Pic16F84 si Lm311 care este foarte stabil si precis. Va rog atasati proiectul sau link! Multumesc! Intre timp am gasit pe net dar nu stiu unde gasesc display 16*1 merge si cu Pic16F84A fara modificari in soft? Editat Aprilie 10, 2015 de quinn Link spre comentariu
Fulgerik Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Va rog atasati proiectul sau link! Multumesc! Intre timp am gasit pe net dar nu stiu unde gasesc display 16*1 merge si cu Pic16F84A fara modificari in soft? Cred ca da. Exista si varianta cu PIC 16F628A fara lm311, eu am construit ambele variante si functioneaza bine. Măsoară foarte precis capacităţi intre 1pF si 200nF iar bobine incepand cu 1uH. Nu afişează frecventa si nici ESR. Editat Aprilie 10, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
Vizitator bogdan0677 Eu Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 sunt in faza de achizitie componente pentru o versiune mai completa a LCF-ului lui John Becker,schema care functioneaza foarte bine, insa nu este dezvoltata pe partea de masurare a frecventelor. in atasament sunt hex-urile pentru PIC16F628 SI PIC16F819 si proiectul in eagle un avantaj e ca se folosete quart la 4Mhz salut. unde gasesc si eu hex-ul la acest LCF? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum