Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCF METER proiect imbunatatit

iora

Postări Recomandate

Cred ca difera mult nivelul de iesire de la o bucata la alta de U664B. In fine, am unul care o ia din prima, asa cum am spus mai sus. Il las asa ca merge foarte bine. Am sa ma uit si pe schema originala sa vad ce polarizari sunt acolo. Am si osciloscop, un E0104 cu care imi fac treaba (inca merge foarte bine), cu toate ca este numai pana la 10mhz.L.E.Am pus mana pe o schema cu care multiplici cu 10 domeniul de frecventa de la intrarea osciloscopului (adica la al meu voi putea masura pana la 100mhz).Iti dau PM cu arhiva, sa-mi spui ce parere ai.

Link spre comentariu

Vad ca in datasheet la U664B rezistenta din colectorul tranzistorului de la iesire este de 1k, la tine fiind de 470r. Probabil aici este buba...... Eu oricum il las asa ca merge foarte bine. Daca lucrezi la alt montaj ar fi bine sa testezi.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Vad ca in datasheet la U664B rezistenta din colectorul tranzistorului de la iesire este de 1k, la tine fiind de 470r. Probabil aici este buba...... Eu oricum il las asa ca merge foarte bine. Daca lucrezi la alt montaj ar fi bine sa testezi.

nefunctionarea canalului cu prescaler se rezolva prin reglarea unui prag 1,6v la intrarea in IC HCT132D in colectorul lui T4 (cod 3K in varianta smd a tranzistorului) prin jonglarea valorii lui R24- practic 2-2k2 pentru o afisare stabila.exista insa exemplare de U664b care nu necesita acest reglaj daca se transmite semnalul in HCT132D de fabricatie NXP, cu cele ST e necesar acest reglaj

post-16818-139829424891_thumb.jpg

Link spre comentariu

ce modificari trebuiesc facute pentru a folosi SDA2101,in montajul de mai sus?

am folosit fara modificari si SDA2101(direct in soclu) si 74hct132d NXP, functioneaza perfect. cu sda am putut masura chiar si 8mhz.

o varianta de incasetare ( nu am mai gasit buton cu marcaj pentru selectie L-C):

Posted Image

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Nu sunt compatibile ca si factor de divizare.U664 divizeaza cu 64, iar U665 divizeaza cu 960 sau 1024.U664 merge inlocuit direct fara modificari cu SAB6456.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

panourile se pot realiza foarte usor.desenul la scara se printeaza pe o coala de hartie foto glossy de 150mg (sa nu fie foarte groasa) cu o imprimanta color ,preferabil, si foto daca e posibil. se cumpara o folie A4 pentru laminat, care e dubla ,dar vom folosi doar o parte taiata un pic mai mare decat suprafata de hartie foto ce dorim sa o laminam. decupam desenul cu partea frontala, incingem un calcator pe penultima pozitie.asezam hartia cu desenul pe o suprafata cat mai dreapta cu desenul in sus(eu am o bucata de tabla de duraluminiu de 1mm care o folosesc si la cablaje), deasupra acoperim cu folia de laminat cu partea mata inspre desen si partea lucioasa in sus, peste folie o hartie A4 de xerox si presam cu calcatorul foarte bine pe deasupra hartiei xerox, toata suprafata . nu se insista prea mult, e ok 2 sau 3 treceri. ar trebui ca folia sa adere la hartia foto. decuparile pentru LCD se pot face cu un cuter cu lama noua si o rigla.pentru lipire personal folosesc poliadez spray sau cu pensula. merge si banda dublu adezivaatentie la scamele sau alte particule care pot intra intre folie si foaia foto si care vor compromite laminarea. se va evita expunerea panoului direct in directia soarelui, deoarece se vor ingalbeni suprafetele albeschema pentru prescaler la 2,4Ghz folosita de mine :

post-16818-139829590036_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

La schema din primul post, ce tensiune maxima se admite pe cele 2 intrari de masurat F ? dar minima ? As dori un raspus separat pentru ambele intrari, de la cine a construit montajul.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Salut,IORA

Am realizat acest lcf-metru "imbunatatit" si am constatat urmatoarele:pe partea de frecventmetru merge:binisor (mai putin la frecvente sub 150Hz),pe partea de masura condensatori:bine(se poate modifica,micsora pana la 2k rez.de precizie sau corectia din soft)pe partea de inductante :greu de etalonat chiar cu indicele de corectie si cu TR2(10k) la 560 ohmi reglat.

Felicitari pentru efortul depus si explicatii,dar comparabil cu "lcf-meter" by John Becker din EPE-Magazin nu se compara nici pe departe la precizia si acuratetea masurarii la frecvente(0-5Mhz)(foarte sensibil),capacitati(1pf-4700uF),precum si la masurare inductante:precizie si etalonare excelenta pentru acesta din urma.Singurul avantaj(imbunatatire) e ca foloseste prescaler si poate masura pana la 1Ghz. :aplauze

Conteaza HC132D,PIC16F628*A sau 20P sau 20I/P(cel mai bun),la mine a mers mai bine pe inductante cu softul original(http://www.dovedaboys.cz)-oare de ce ???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări