Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCF METER proiect imbunatatit

iora

Postări Recomandate

sunt in faza de achizitie componente pentru o versiune mai completa a LCF-ului lui John Becker,schema care functioneaza foarte bine, insa nu este dezvoltata pe partea de masurare a frecventelor.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

in atasament sunt hex-urile pentru PIC16F628 SI PIC16F819 si proiectul in eagle

un avantaj e ca se folosete quart la 4Mhz

Link spre comentariu

am reusit sa fac astazi cablajul, prin metoda presarii cu calcatorul,nu a iesit ca si un cablaj foto insa e mai mult decat ok.

Posted Image

Posted Image

cablajul are dimensiunea de 81x70mm

astept componente...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am facut montajul de ceva vreme... insa:

prima problema intampinata e cu comutatoarele. autorul a folosit un model la care pinul de selectie era intr-o parte nu central cum e normal,iar cablajul e pentru tipul de comutatoare folosit de autor.

alta problema rezolvabila cu putin studiu,e inlocuirea mesajelor afisate din limba ceha in romana,aici astept sugestii.

de asemenea a trebuit o atentie deosebita la CI 74HCT132D,cu cele ST ieftine, functionare proasta, schema merge ok cu CI Philips. trebuie modificata rezistenta dintre baza si colectorul lui T3,pentru a obtine un parg ferm si o sensibilitate maxima de declansare

am marit condensatoarele de cuplaj de la 100n la 0.47u pentru a putea masura ok la 20Hz

inca nu am terminat de optimizat schema. pe partea de inductanta si condensatori ,functioneaza perfect,dealtfel ca si schema lui John Backer.

am testat si PIC16F628 cat si 628A, rezultate identice

imi place montajul deoarece e compact si e mai dezvolatat la partea de frecventmetru fata de LCF-ul simplu,quart uzual la 4Mhz

prescaler am folosit U664 1:64.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

cablajul e cam "muncit " dupa atatea modificari ,mai ales la partea de frecventmetru

Link spre comentariu

avand doar hexul cum e mai indicat sa incerc traducerea textelor afisate? intr-un hex-editor si salvarea hex-ului modificat ?

Editare HEX? nu cred ca exista... sau cel putin nu am vazut/auzit ..... modificari se pot face doar in programul/limbajul de baza.
Link spre comentariu

avand doar hexul cum e mai indicat sa incerc traducerea textelor afisate? intr-un hex-editor si salvarea hex-ului modificat ?

Editare HEX? nu cred ca exista... sau cel putin nu am vazut/auzit ..... modificari se pot face doar in programul/limbajul de baza.
nici convertit in asm si dupa aceea editat in mplab?
Link spre comentariu

Incearca Neo hex editor

am sa testez. multumesc
nu ma descurc cu modificarea,mai trebuie sa insist...

intre timp am calibrat oscilatorul de la PIC16F628 si am verificat functionarea prescalerului U664B.

semnal 120mVrms ,generat la intrare cu un oscilator cu quart de 48Mhz.deriva maxima in 10 min 40hz, nu pot masura exact ,pe scala de 1Ghz,probabil termostatat quartul se poate reduce si mai mult,oricum pare stabila valoarea in timp

Posted Image Posted Image

semnalul obtinut la intrarea de masura a frecventei ,pinii 2-3 PIC 48Mhz/64=0,75Mhz:

Posted Image

in gol insa intrarea de 1G nu revine la 0,ori oscileaza ori trebuie ecranat,captand semnale de la sursele mele in comutatie,autorul initial a folosit cablaj dublu placat,o parte folosita ca ecran

Link spre comentariu

m-am mai jucat un pic si am facut schema aceasta pentru verificat quarturi 1-50Mhz,iar afisarea pe intrarea cu fet .functioneaza ok frecventmetru, singurul neajuns ,posibil si la alte circuite formatoare de semnal pentru frecvetmetru, e slaba sensibilitate la frecvente sub 1Khz

post-16818-139829373928_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări